IDEX inngår partneravtale med Future Electronics


IDEX har inngått en partneravtale med Future Electronics om felles utvikling, salg og markedsføring av en fingeravtrykkbasert biometrisk autentiseringsmodul som bruker SmartFinger Film fingeravtrykksensor og biometriske algoritmer.

Oslo, 17. oktober 2011: IDEX melder i dag at selskapet har inngått en partneravtale med Future Electronics som innebærer at de to selskapene skal samarbeide om å integrere IDEX' SmartFinger® Film fingeravtrykksensor og biometriske algoritmer i en fingeravtrykkbasert biometrisk autentiseringsløsning som retter seg inn mot adgangskontrollmarkedet.

Future Electronics er en verdensledende og innovativ aktør innen distribusjon og markedsføring av halvledere og passive komponenter, elektronikkoblinger og elektromekaniske komponenter. Futures virksomhet består av 169 avdelinger i 42 land i Amerika, Europa og Asia.

Avtalen omfatter konkrete milepeler i samarbeidet om utvikling, test og verifikasjon av løsningen. Endelig kvalifikasjon av den biometriske løsningen der IDEX SmartFinger Film sensor og biometriske algoritmer inngår, forventes i løpet av første halvår 2012.

Etter vellykket utvikling og kvalifisering, er det selskapenes hensikt å inngå en kommersiell avtale som innebærer at Future Electronics markedsfører og selger løsningen som leveres av IDEX, i første omgang i Asia-Stillehavsregionen.

- Future Electronics ser frem til et svært fruktbart samarbeidsforhold med IDEX, siden vi mener dette vil hjelpe oss til å tilby våre kunder et teknologisk konkurransefortrinn i markedet, innen en fornuftig tidshorisont og med prikkfri gjennomføring, sier Pierre Joanisse, direktør i Future Electronics Asia.

- IDEX er stolt over å arbeide med Future Electronics. Det gir oss kraftig inspirasjon og vi har god nytte av å spille på lag med en global leder innen elektronikk-komponentbransjen for å produsere en selvstendig fingeravtrykkmodul som kan bygges inn i ulike produkter. Denne avtalen er et viktig strategisk skritt når det gjelder å få IDEX SmartFinger-teknologien ut på verdensmarkedet, sier Ralph W. Bernstein, adm.dir. i IDEX.

Pressekontakt
Ralph W. Bernstein, adm.dir. i IDEX ASA, +47 9305 9303, ralph.bernstein@idex.no

Om IDEX ASA
IDEX ASA er et norsk allmennaksjeselskap som arbeider med fingeravtrykkteknologi. Selskapets visjon er å sikre brukerne en trygg, sikker og brukervennlig anvendelse av personlig ID. IDEX har utviklet den prisbelønte SmartFinger Film teknologiplattformen som omfatter et patentert bildeprinsipp, målemetode og brikkedesign for behandling av fingeravtrykk. SmartFinger-teknologien er tilgjengelig for kunder gjennom lisensieringsprogram eller som SmartFinger Film sensorenheter som kan bygges inn i kundens produkt. Ytterligere informasjon på engelsk finnes på www.idex.no eller ved å kontakte IDEX på mailbox@idex.no.

Om Future Electronics
Future Electronics er en verdensledende og innovativ aktør innen distribusjon og markedsføring av halvledere og passive komponenter, elektronikkoblinger og elektromekaniske komponenter. Etter å ha betjent elektronikkindustrien i mer enn 40 år, besitter Future Electronics en enestående posisjon som den eneste helt globale distributør av elektroniske komponenter til kunder av alle størrelser. Future Electronics' virksomhet består av av 169 avdelinger i 42 land i Amerika, Europa og Asia. Hovedkontoret er i Montreal, Canada. For ytterligere informasjon på engelsk, vennligst se www.futureelectronics.com.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12