IDEX presenterer på Transatlantic Science Week-konferansen på Berkeley


Adm.dir. Ralph W. Bernstein i IDEX holder i dag foredrag om biometriske kort under Transatlantic Science Week-konferansen på University of California Berkeley.

Oslo, 27. oktober 2011: Transatlantic Science Week arrangeres i år for tiende gang. Som en del av årets konferanseprogram holder adm. dir. Ralph W. Bernstein i IDEX foredrag om biometriske kort og ulike anvendelser av slike kort på massemarkeder.

Kronprins Haakon, forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland og nærings- og handelsminister Trond Giske deltar i Science Week. I tillegg til hovedprogrammet på Berkeley er det aktiviteter på Stanford University og teknologisenter hos IBM, Google og NASA.

IDEX har utviklet den prisbelønte SmartFinger® Film teknologiplattformen, som gjør at man kan bygge inn fingeravtrykkleser og tilhørende programvare i små og bøyelige enheter, for eksempel kort i kredittkortformat.

Stor anerkjennelse
- Det er en svært hyggelig oppmuntring og dessuten en stor anerkjennelse av det arbeidet vi gjør i IDEX at vi blir invitert til å presentere vår teknologi og våre fremtidsutsikter for mulige samarbeidspartnere og kunder innen industri, myndigheter og akademia, sier Bernstein.

Flere hundre deltagere er med på konferansen, som startet tirsdag og avsluttes i dag, torsdag. Årets tema er Innovation Frontiers. Science Week arrangeres i samarbeid med utenrikstjenesten og er en viktig møteplass for forskere, næringslivsledere, politikere og andre som arbeider med innovasjon, forskning og høyere utdanning i USA, Canada og Norge.

Teknologisentrum
Bernstein legger til at konferansens plassering i San Fransisco Bay Area i California gir ekstra inspirasjon.

- I dette området, som Silicon Valley er en del av, finnes i tillegg til de fremragende universitetene også en rekke ledende teknologibedrifter, både store og veletablerte og små og offensive. Jeg har knyttet verdifulle kontakter og hatt fruktbare og nyttige samtaler for IDEX, sier Bernstein.

IDEX pressekontakt
Ralph W. Bernstein, adm.dir., tel+47 9305 9303, ralph.bernstein@idex.no
Erling Svela, øk.dir., tel +47 4062 1040, erling.svela@idex.no

Om IDEX ASA
IDEX ASA er et norsk allmennaksjeselskap som arbeider med fingeravtrykkteknologi. Selskapets visjon er å sikre brukerne en trygg, sikker og brukervennlig anvendelse av personlig ID.

IDEX har utviklet den prisbelønte SmartFinger Film teknologiplattformen som omfatter et patentert bildeprinsipp, målemetode og brikkedesign for behandling av fingeravtrykk. Ved at SmartFinger Film kombineres med programvare­løsninger for bildebehandling og autentisering blir det mulig å ha såkalt on-device innrullering, lagring av bildet samt verifikasjon i en og samme modul. SmartFinger Film-sensoren er tynn og bøyelig og kan spesialtilpasses ulike anvendelser så som engangspassord-brikker, smartkort, ID-kort, adgangskontroll­enheter og biometriske brikker. SmartFinger-teknologien er tilgjengelig for kunder gjennom lisensieringsprogram eller som SmartFinger Film sensorenheter som kan bygges inn i kundens produkt.

IDEX ASA (ticker IDEX) er notert på markedsplassen Oslo Axess ved Oslo Børs. Ytterligere informasjon på engelsk finnes på www.idex.no eller ved å kontakte IDEX på mailbox@idex.no .

--o--

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12