TiGenix krijgt EUR 2,9 miljoen FP7 steun voor de ontwikkeling van Cx611 in reumatoide arthritis


Leuven (BELGIË), Madrid (SPANJE) - 23 december 2011 - TiGenix (NYSE Euronext: TIG), een toonaangevende biofarmaceutisch bedrijf dat celtherapieën ontwikkelt en commercialiseert, kondigde vandaag aan dat het als coördinator van een internationaal consortium een substantiële subsidie heeft ontvangen binnen het Europese Zevende Kaderprogramma (FP7) voor de ontwikkeling van haar Cx611 programma, een behandeling van reumatoïde artritis met geëxpandeerde allogene adulte stamcellen afkomstig van humaan adipoos (vet) weefsel. Het "REGENER-AR" consortium bestaat uit 10 partners, gerenommeerde onderzoeksinstituten, medische centra en biotech bedrijven afkomstig uit Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België.

Het consortium krijgt in totaal EUR 5,9 miljoen waarvan EUR 2,9 miljoen rechtstreeks wordt toegewezen aan TiGenix en haar Spaanse dochter Cellerix, om het onderzoek en de klinische ontwikkeling van Cx611 te financieren. Daarnaast worden ook de preklinische studies gefinancierd die door andere leden van het consortium worden uitgevoerd om een beter inzicht te verwerven in de werking van Cx611, waardoor de onderzoekskosten met betrekking tot dit programma voor TiGenix verder zullen afnemen.

"We zijn zeer verheugd met deze belangrijke FP7 subsidie voor het REGENER-AR consortium ter ondersteuning van de ontwikkeling van stamceltherapieën," zegt Eduardo Bravo, CEO van TiGenix. "We kijken ernaar uit om met onze partners samen te werken in dit consortium, waarvan iedereen het objectief heeft om celtherapie in de kliniek te brengen. Met inbegrip van de preklinische studies die door onze partners in het consortium worden uitgevoerd, zal deze subsidie onze uitgaven voor de ontwikkeling van Cx611 met EUR 3,3 miljoen verlagen."

Over Cx611 voor reumatoïde artritis
TiGenix heeft recent aangekondigd dat ze met de gerandomiseerde rekrutering voor de fase IIa studie met Cx611 is gestart. Cx611 is een suspensie van geëxpandeerde allogene adulte stamcellen afkomstig van humaan adipoos (vet) weefsel (expanded Adipose derived Stem Cells of 'eASCs'). Het product wordt intraveneus toegediend voor de behandeling van reumatoïde artritis. Het objectief van deze studie is om de haalbaarheid, veiligheid en tolerantie van het product aan te tonen alsook een optimale dosering te bepalen. Deze multi-center, placebo-gecontroleerde studie zal ongeveer 53 patiënten omvatten, verdeeld over drie cohorten met een verschillende doseringsschema. Er zijn momenteel meer dan 20 centra open en het bedrijf verwacht de finale resultaten van deze studie in de eerste helft van 2013.

Voor meer informatie, contacteer:

Eduardo Bravo Gil Beyen
Chief Executive Officer Chief Business Officer
eduardo.bravo@tigenix.com gil.beyen@tigenix.com
Hans Herklots
Director Investor & Media Relations
hans.herklots@tigenix.com
+32 16 39 79 73

Over TiGenix
TiGenix NV (NYSE Euronext Brussel: TIG) is een leidend Europees celtherapie bedrijf met twee commerciële producten, ChondroCelect en ChondroMimetic, en een sterke pipeline met klinische adulte stamcelproducten voor de behandeling van auto-immune aandoeningen en ontstekingsziekten. TiGenix heeft vestigingen in Leuven (België), Madrid (Spanje), Cambridge (Verenigd Koninkrijk) en Sittard-Geleen (Nederland). Voor meer informatie gelieve onze website te bezoeken op www.tigenix.com.

Toekomstgerichte informatie
Dit document kan toekomstgerichte verklaringen en inschattingen met betrekking tot de verwachte toekomstige prestaties van TiGenix en de markt waarop de onderneming actief is bevatten. Sommige van deze verklaringen, voorspellingen en inschattingen kunnen herkend worden door het onbeperkte gebruik van bepaalde woorden zoals "gelooft", "verwacht", "neemt zich voor", "plant", "streeft na", "raamt", "kan misschien", "zal", "blijft", en andere soortgelijke uitdrukkingen. Daarin gaat het over zaken die geen historische feiten zijn. Deze verklaringen, voorspellingen en inschattingen zijn gebaseerd op verscheidene veronderstellingen en beoordelingen van bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren, die redelijk geacht werden toen ze gemaakt werden, maar die achteraf ook onjuist kunnen blijken te zijn. Werkelijke gebeurtenissen zijn moeilijk te voorspellen en kunnen afhankelijk zijn van factoren die de Vennootschap niet onder controle heeft. Bijgevolg kunnen de werkelijke resultaten, de financiële toestand, prestaties of verwezenlijkingen van TiGenix of van de sector aanzienlijk verschillen van de toekomstige resultaten, prestaties of verwezenlijkingen die expliciet of impliciet vervat zijn in deze verklaringen en inschattingen. Gezien deze onzekerheden wordt er geen garantie gegeven aangaande de nauwkeurigheid of redelijkheid van dergelijke toekomstgerichte verklaringen en inschattingen. Bovendien gelden toekomstgerichte verklaringen, voorspellingen en inschattingen alleen vanaf de datum van de publicatie van het document. TiGenix wijst iedere verplichting af om toekomstgerichte verklaringen, voorspellingen of inschattingen te actualiseren om eventuele veranderingen te weerspiegelen inzake de verwachtingen van de Vennootschap in verband daarmee of in gebeurtenissen, voorwaarden of omstandigheden waarop dergelijke verklaringen, voorspellingen of inschattingen gebaseerd zijn, tenzij voor zover dit verplicht is door de Belgische wetgeving.


Attachments

TiGenix krijgt EUR 2,9 miljoen FP7 steun