Jobindex Årsrapport 2011


Efter at jobannoncemarkedet blev halveret i 2009 er markedet steget i 2010 og 2011. Jobindex har klaret sig godt igennem udfordringerne, og har udnyttet krisen og det efterfølgende opsving til at erobre markedsandele, og i 2011 er Jobindex nået tilbage på niveauet før krisen.

Nettoomsætningen i 2011 blev på 108 mio. kr., en stigning på 24% i forhold til 88 mio. kr. i 2010. Resultatet før skat blev på 35 mio. kr., en stigning på 28% i forhold til 27 mio. kr. i 2010, hvilket må betegnes som overordentligt tilfredsstillende. Både nettoomsætningen og overskuddet pr. aktie er det højeste nogensinde i firmaets historie.

Mens Jobindex er tilbage på niveauet før krisen, er dette langt fra tilfældet for aviserne og de andre jobdatabaser. Under krisen har virksomhederne droppet de dyre avisannoncer og de mindre jobdatabaser og koncentreret annoncebudgettet om den største jobdatabase. Mange virksomheder foretrækker at annoncere på den jobdatabase, som de fleste jobansøgere og de andre virksomheder bruger, og Jobindex er derfor vokset hurtigere end konkurrenterne.

Vi mener imidlertid langt fra, at udviklingen er slut. Den demografiske udvikling gør, at der en gang i fremtiden med stor sandsynlighed igen vil blive mangel på arbejdskraft, og så vil det igen blive meget vigtigt for virksomhederne at rekruttere de bedste medarbejdere, og hvis Jobindex kan hjælpe dem med det, er der store vækstmuligheder. En stor del af væksten skal komme fra salg af tillægsprodukter til de mange virksomheder, der allerede er kunder hos Jobindex.

Jobindex har takket være de gode resultater opbygget en stor likviditetsreserve, og bestyrelsen vil på generalforsamlingen forslå, at der udbetales 27 mio. kr. i udbytte svarende til 30 kr. pr. aktie. De sidste 4 år har Jobindex dermed udbetalt i alt 106 mio. kr. til aktionærerne i form af aktieudbytte og tilbagekøb af aktier.

         Adm. direktør Kaare Danielsen, Jobindex A/S, tlf: 3832 3360, mail: investor@jobindex.dk
         Godkendt rådgiver Morten Kristensen, Advizer A/S, tlf: 7022 5033, mail: mmk@advizer.dk


Attachments