IDEX mottar kommersiell ordre for levering av fingeravtrykksensorer til sikkerhetsløsning på smarttelefoner og smartkort


S.I.C. Biometrics har gjort en kommersiell bestilling av IDEX SmartFinger Film fingeravtrykksensorer.

Fornebu, 2. april 2012: S.I.C. Biometrics Inc. (S.I.C.) har foretatt en bestilling av IDEX SmartFinger® Film fingeravtrykksensorer og biometrisk programvare for S.I.C.s banebrytende FID® enhet, som er designet for bruk sammen med Apple iPhone, iPad og Androidtelefoner, og også integrering i S.I.C.s Touch Prox biometriske smartkort.

Ordren er den kommersielle videreføringen av en vellykket gjennomføring av aktiviteter under samarbeidsavtalen mellom de to selskapene i 2011. SmartFinger Film fingeravtrykksensoren er bygget inn i S.I.Cs FID (Finger Identification Device) enhet for Apple iPhone, en nyvinnende sikkerhetsløsning for mobile enheter som ble vist fram for bransjen under CARTES & IDentification i Paris i november 2011. Ytterligere ordre  vil avhenge av hvordan S.I.C.s produkt mottas i markedet.

- Smarttelefoner og mobile enheter trenger økt sikkerhet og bedre beskyttelse av data. Framveksten av mobilhandel, nærfeltskommunikasjon og kontaktløse betalingsløsninger forsterker dette behovet. Fingeravtrykkbasert biometri der autentiseringen skjer internt på enheten, er det opplagte valg for bedre personlig sikkerhet samtidig som personvernet ivaretas, sier Ralph W. Bernstein.  

- Vi på S.I.C. Biometrics mener det er et allment behov å ha enkel og rimelig sikkerhet på personlige mobile enheter. Jeg er stolt av å kunne si at vi ved å lansere FID, kan levere økt sikkerhet til brukere overalt i verden, sier Eric Talbot, grunnlegger og adm.dir. av S.I.C. Biometrics Inc.
- SmartFinger Film er tynn og bøyelig slik at vi kan bygge fingeravtrykk-sikkerhet i et lite og smekkert deksel laget i et tiltalende materiale, legger han til.

FID er det første iPhone 4-dekselet med fingeravtrykksensor som gir brukerne sikker tilgang sine profiler på sosiale media og nettbaserte systemer ved enkelt å trekke en finger over sensoren.

S.I.C. utvikler, produserer og selger internasjonalt biometriske sikkerhetsprodukter og løsninger som brukes for å beskytte mennesker, virksomheter, bedrifter og bygninger mot tyveri, svindel og terrorisme.

- S.I.C. tilbyr ledende fingeravtrykkbaserte identitetskontroll-løsninger for flere bransjer, fortsetter Bernstein, og vi er stolt av å ha blitt valgt som leverandør til de biometriske sikkerhetsproduktene deres. Vi er også tilfreds med å kunne melde at sensorene som nå skal leveres bruker substrat som er laget på storskala polymer produksjonsutstyr, avslutter han.

IDEX tilbyr SmartFinger fingeravtrykk-teknologi for linjesensorer og autentiseringsløsninger som forenkler innbygging i et bredt utvalg av enheter. Selskapet retter seg mot såkalte embedded-løsninger slik som hånd-holdte ID-terminaler, ID kort, bankkort og smartkort, smarttelefoner og tilbehør til smarttelefoner.

2. april 2012
IDEX ASA

www.idex.no
www.sic.ca

Presse kontakter:
IDEX ASA: Ralph W. Bernstein, adm.dir., +47 9305 9303, ralph.bernstein@idex.no
S.I.C. Biometrics Inc.: Eric Talbot, adm.dir., +1 514 312 4368, etalbot@sic.ca

Om S.I.C. Biometrics Inc.
S.I.C. Biometrics Inc. er fokusert på innovative biometriske løsninger. Selskapet ble etablert for 12 år siden og holder til i Montreal i Canada og i Frankrike. S.I.C Biometrics utvikler, produserer og markedsfører innovative og moderne biometriske fingeravtrykklesere, biometriske smartkort og løsninger for adgangskontroll for bedrifter og institusjoner. Gjennom et samarbeid med Apple var S.I.C. Biometrics i 2009 først ut med å lansere sin unike plattform med program- og maskinvare for fingeravtrykkleserløsninger for Apples iPhone 3 og lanserte i 2010 en iPad-versjon.

S.I.C. Biometrics' produkter og løsninger er kompatible med de fleste IT-infrastrukturer, noe som utnytter tidligere investeringer og ivaretar samsvar med industristandarder og regulatoriske krav. For mer informasjon, besøk www.sic.ca

Om IDEX ASA
IDEX ASA er et norsk allmennaksjeselskap som arbeider med fingeravtrykkteknologi. Selskapets visjon er å sikre brukerne en trygg, sikker og brukervennlig anvendelse av personlig ID. IDEX har utviklet den prisbelønte SmartFinger Film teknologiplattformen som omfatter et patentert bildeprinsipp, målemetode og brikkedesign for behandling av fingeravtrykk. SmartFinger-teknologien er tilgjengelig for kunder gjennom lisensieringsprogram eller som SmartFinger Film sensorenheter som kan bygges inn i kundens produkt. Ytterligere informasjon på engelsk finnes på www.idex.no eller ved å kontakte IDEX på mailbox@idex.no.

--o--

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12