EVS Broadcast Equipment noemt Joop JANSSEN als CEO


EVS Broadcast Equipment, leider in professionele digitale videotoepassingen voor live, near-live en studio TV producties, kondigt vandaag de benoeming aan van Joop Janssen als Gedelegeerde Bestuurder en CEO van EVS.

Joop Janssen (52) heeft ongeveer 25 jaar ervaring in de broadcast video, professionele audio en telecommunicatie industrieën. Hij was recent Chief Executive van de Vitec Videocom divisie en lid van het Executief Comité van de Vitec Groep Plc.(Verenigd Koninkrijk). Tijdens zijn negen jaren bij Vitec Videocom, lag hij aan de basis van de winstgevende groei van deze divisie. Voorheen was hij VP en Algemeen Directeur van Phillips Broadcast North America waar hij een belangrijke rol speelde in de succesvolle verkoop aan Thomson Multimedia en in de grote acquisitie van de Grass Valley groep. Hij heeft ook senior en executieve functies gehouden voor Phillips Electronics Digital Networks in Frankrijk en Philips Business Electronics in Nederland. De Heer Janssen heeft een Master in Electronic Engineering van de University of Technology (NL).

"Ik ben zo tevreden de EVS-ploeg te versterken," aldus Joop Janssen. "EVS is een zeer sterk wereldwijd merk in de uitbreidende markt van de hoogwaardige digitale video productie. Gebaseerd op een nauwe betrokkenheid met de klanten, een uitstekende dienstverlening en robuuste technologieën in de voorhoede van de innovatie is de onderneming klaar voor verdere groei."

Pierre Rion, voorzitter van de Raad van Bestuur van EVS, voegde toe: "Dit is een zeer belangrijke stap in de verdere groei van het bedrijf. EVS zal zeker genieten van zijn ervaring van het beheren van verschillende bedrijven in verschillende culturen, zijn diepe kennis van de broadcast industrie en zijn sterke persoonlijkheid. We kijken er echt naar uit Joop aan boord te hebben met ons."

Oorspronkelijk uit de Heerlen/Maastricht regio (NL) is Joop Janssen op dit moment gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Hij zal officieel beginnen bij EVS op 3 september 2012 en zal naar België verhuizen met zijn familie te zijner tijd.

Hij zal formeel "Managing Director" genoemd worden tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, die eind Augustus 2012 zal plaatsvinden.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:
Jacques GALLOY, Bestuurder & CFO
Geoffroy d'OULTREMONT, Investor Relations & Corporate Communications Manager
Tel: +32 4 361 70 14  -  E-mail: corpcom@evs.tv -  www.evs-global.com

Over EVS Broadcast Equipment
EVS Broadcast Equipment ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt professionele digitale apparatuur voor televisiezenders. EVS stelt meer dan 425 personen (FTE) te werk in de sector van de omroepapparatuur, in 16 landen, en verkoopt zijn producten aan professionals uit de video- en audiosector in meer dan 100 landen. EVS is een N.V. waarvan de aandelen worden verhandeld via Euronext Brussel (ISIN: BE0003820371). Gelieve te surfen naar www.evs-global.com voor meer informatie.
EVS Broadcast is wereldwijd marktleider voor wat betreft digitale diskrecorders voor live televisieproducties en verwante softwaretoepassingen, voornamelijk op gebied van sport. Het gamma van toepassingsgerichte hardware en software van het bedrijf biedt een volledig productieplatform: 'live slow motion' (LSM), 'high speed slow motion', 'replay only', productie van clips, 'quick clips editing', transmissie van SD/HD-videobestanden in 'real-time', tijdsvertraging, opnames met meerdere camera's ('multi-camera' recording), 'metadata association', opslaan en weergeven van grafieken, digitale transmissie, opname en weergave van verschillende video formaten ('multi-format ingest and play-back'), opname en weergave van audio, 'webcasting', GSM clipping. De voornaamste softwareapplicaties zoals "IP Director®" draaien op de toepassingsgerichte krachtige en flexibele hardware, "XT[2]® Platform" genoemd. Wereldwijd leidinggevende omroepen zoals NBC, BSkyB, FOX, RTBF, RTL, NHK, CANAL+, ABC, ESPN, TF1, CCTV, PBS, CBS, BBC, ZDF, Channel One, Channel7, RAI, TVE, NEP, MEDIAPRO, EUROMEDIA, BEXEL, ALFACAM en vele anderen gebruiken EVS-applicaties.
XDC, waarvan EVS 41,3% bezit, is de Europese leider voor digitale cinematechnologie en diensten en is actief in Europa met meer dans 4,900 gepleegde digitale schermen in Europa, waarvan 2.000 al geïnstalleerd zijn. www.xdcinema.com


Attachments

Persbericht