Revenio Group Oyj:REVENIO GROUP OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2012 - Terveydenhoitosegmentti vahvassa ja kannattavassa kasvussa


REVENIO GROUP OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2012  - Terveydenhoitosegmentti vahvassa ja kannattavassa kasvussa

1-6/2012

Keskeistä katsauskaudella:

- Icare Finlandin liikevaihto ja liiketulos kasvoivat merkittävästi

- Done Software Solutionsissa vahvaa tuloskehitystä, myös Midas Touch ja FLS Finland paransivat liiketulostaan

-Done Logisticsissa toteutettiin sopeuttamistoimenpiteitä, joiden johdosta tehtiin kertaluonteinen kulukirjaus 1,2 milj. euroa toisella vuosineljänneksellä

Konsernin avainlukuja:          

- Liikevaihto 14,0 (16,3) milj. euroa, laskua 13,9 %

-Liikevaihto kasvoi Icare Finlandissa, Done Software Solutionsissa, FLS Finlandissa ja Midas Touchissa ja laski projektitoimintaa harjoittavissa Boomeranger Boatsissa ja Done Logisticsissa

- Liiketulos ilman kertaluonteisia kuluja 1,1 (2,1)  milj. euroa eli 7,9 (13,1)% liikevaihdosta

- Liiketulos -0,1 (2,1) milj. euroa eli -0,9 (13,1) % liikevaihdosta.  Done Logisticsin kertaluonteiset sopeuttamiskulut 1,2 Meur kirjattiin toiselle neljännekselle

- Lopetettujen toimintojen tulos -0,3 (0,1) milj. euroa johtuen Done Informationin myynnin lisäkauppahintasaamisen alaskirjauksesta

- Laimentamaton ja laimennettu osakekohtainen tulos, jatkuvat ja lopetut toiminnot, - 0,008 (0,021) euroa

- Liiketoiminnan rahavirta -0,8 (2,1) milj  euroa johtuen pääasiassa projektitoimitusten maksupostien ajoittumisesta

- Yhtiökokous päätti maksaa osinkoa 0,02 (0,02) euroa/osake

- Konserni pitää ennallaan vuotta 2012 koskevan tulosohjeistuksensa: Konsernin liikevaihdon ja liikevoiton vuonna 2012 arvioidaan laskevan vuodesta 2011 Järjestelmät-segmentin kehityksestä johtuen. Liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan säilyvän selvästi positiivisena

-4-6/2012

 -Liikevaihto 6,3 (8,5) milj. euroa, laskua 26,0 %

- Liiketulos ilman kertaluonteisia kuluja 0,7 (1,2)  milj. euroa eli 11,4 (13,8)% liikevaihdosta

- Liiketulos -0,5 (1,2) milj. euroa eli -8,4 % (13,8 %) liikevaihdosta. Done Logisticsin kertaluonteiset sopeuttamiskulut 1,2 Meur kirjattiin toiselle neljännekselle

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Salovaara:

"Vuoden ensimmäisellä puoliskolla yhtiöidemme kehitys oli kahtiajakoista. Terveydenhoito-segmentin Icare Finland kykeni jälleen lyömään selvästi vertailuajankohdan liikevaihto- ja liiketuloslukunsa ja kehittyy erittäin hyvällä kannattavuustasolla. Muista yhtiöistä parasta kehitystä osoitti Done Software Solutions, joka on määrätietoisen työnsä tuloksena vahvassa kehitysvauhdissa niin liikevaihton kuin liiketuloksenkin suhteen. Myös vahvasti kehittynyt FLS Finland sai vuoteen edellisvuotta paremman alun ja on onnistunut kasvamaan pääasiassa vientitoimitusten ansiosta. Kannattavuutensa jo viime vuonna vakiinnuttaneen Midas Touchin liiketoiminta oli hienoisessa kasvussa ja tulos parani edellisvuoteen nähden.

Boomeranger Boatsin odotukset vuoden alkupuolelle olivat toteutuneita korkeammat johtuen hyvästä viime vuodesta, kovasta markkinointiopanostuksesta ja onnistuneista referensseistä. Viranomaismarkkinat ovat  kuitenkin ailahtelevat nykyisessä epävarmassa taloudellisessa tilanteessa jolloin vuosineljänneksittäinen kehitys voi olla epätasaista.

Done Logisticsis suoritti katsauskaudella loppuun Norjan projektien mekaanisia asennuksia. Projekteihin liittyvän työmäärän vähennyttyä voimakkaasti katsauskauden loppua kohti ja uusien projektien määrän ollessa samanaikaisesti alhainen toteutettiin yhtiössä laajoja sopeuttamistoimia ja liiketoiminnan uudelleenjärjestelyitä. Yhtiön henkilömäärä aleni toimenpiteiden seurauksena noin puolella, eli 25 henkilöllä. Kertaluonteisia sopeuttamis- ja uudelleenjärjestelykuluja kuluja kirjattiin toisen vuosineljänneksen tulokseen yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Kertaluonteiset kulut rasittavat konsernin ensimmäisen vuosipuoliskon tulosta merkittävästi, mutta mahdollistavat toiminnan tervehdyttämisen jatkossa."

MARKKINATILANNE

Palvelut-segmentissä markkinatilanne oli katsauskaudella kohtuullisen hyvä erityisesti ulkoistettujen puhelinpalveluiden liiketoiminnassa. Segmentin palvelutarjontaa on pyritty suuntaamaan selkeästi inbound -liiketoimintaan samalla säilyttäen kannattavimpien telemarkkinointitoimeksiantojen osuus tarjonnassa. Inbound-markkinassa kasvua on saatavissa erityisesti pienemmistä ulkoistamisista.

Järjestelmät-segmentissä sisälogistiikan automaatiojärjestelmien kysyntä oli heikkoa ja markkinatilanne oli hyvin vaikea kaikissa asiakasryhmissä ja tuotealueissa. Sisälogistiikan tietojärjestelmien kysyntä sen sijaan koheni selvästi katsauskaudella ja markkinatilanteen arvioidaan myös jatkuvan suotuisana kuluvan vuoden aikana.

Terveydenhoito-segmentissä Icare Finlandin silmänpainemittareiden kysyntä kasvoi katsauskaudella ja markkinatilanne säilyi hyvänä. Kysyntä on vahvaa erityisesti USA:n markkinoilla.  Silmänpainemittareiden käyttämien anturien kysyntä kasvaa markkinoilla olevan laitekannan kasvun myötä.

Turva-segmentin kysyntätilanne oli viime vuosille tyypillinen. Liikkeellä on runsaasti tarjouspyyntöjä sekä perinteisiltä että uusilta markkina-alueilta, mutta päätöksentekoprosessit ovat hitaita. Tähän vaikuttaa mm. perinteisten markkina-alueiden valtiontalouksien epävarma tila. Puolustukseen ja turvallisuuteen liittyviä julkisia hankintoja arvioidaan tästä huolimatta tehtävän, koska asiakkailla on kaluston uusimistarpeita ja muita lisäkalustoa vaativia konkreettisia investointitarpeita. Kysynnänvaihtelu vuosineljännesten ja vuosien välillä voi tästä johtuen heilahdella voimakkaasti vaikka perusvire markkinoilla ei muuttuisi.

Teknologia-segmentillä polttoaineiden hinnannäyttölaitteiden kysyntä kasvoi vuoden alussa edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kysyntää pienehköille hinnannäyttölaitetoimituksille on erityisesti Euroopan vientimarkkinoilla.

LIIKEVAIHTO, KANNATTAVUUS JA TULOS

Revenio Group -konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto 1.1.-30.6.2012 oli 14,0 (16,3) miljoonaa euroa. Liikevaihdon muutos oli -13,9 prosenttia. Toisen vuosineljänneksen jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 6,3 (8,5) miljoonaa euroa ja liikevaihdon muutos -26,0 prosenttia.

Konsernin liiketulos 1.1.-30.6.2012 ennen poistoja (ebitda) oli 0,2 (2,5) miljoonaa euroa eli 1,8 (15,4) prosenttia liikevaihdosta ja ilman kertaluonteisia kuluja 1,5 miljoonaa euroa eli 10,6 (15,4) prosenttia liikevaihdoista. Liiketulos 1.1.-30.6.2012  oli -0,1 (2,1) miljoonaa euroa eli -0,9 (13,1) prosenttia liikevaihdosta. Liiketulos ilman kertaluonteisia kuluja oli 1,1 (2,1)  milj. euroa eli 7,9 (13,1)% liikevaihdosta.

Konsernin tulos ennen veroja oli -0,3 (2,0) miljoonaa euroa eli -2,3 (12,3) prosenttia liikevaihdosta. Jatkuvien toimintojen tulos 1.1.-30.6.2012 oli -0,3 (1,4) miljoonaa euroa, ja toisen vuosineljänneksen jatkuvien toimintojen tulos -0,5 (0,8) miljoonaa euroa eli -8,4 (9,6) prosenttia liikevaihdosta.

Lopetettujen toimintojen tulos 1.1.-30.6.2012 oli -0,3 (0,1) miljoonaa euroa. Lopetettujen toimintojen tulokseen on kirjattu 19.7.2011 myydyn Done Information Oy:n lisäkauppahintasaamisen alaskirjaus.  Lisäkauppahintaa ei tulla saamaan, koska lisäkauppahinnan ehtona ollut asiakasliikevaihto on ostajan ilmoituksen mukaan jäänyt määräytymisajanjaksolta alle tavoitearvonsa.

Jatkuvien toimintojen 1.-30.6.2012 laimentamaton ja laimennettu tulos per osake oli -0,004 (0,019) euroa ja lopetettujen toimintojen -0,004 (0,002) euroa. Oma pääoma/osake oli 0,19 euroa (0,19 euroa).

Konsernin liikevaihdon laskuun edellisvuoteen verrattuna vaikutti Järjestelmät-segmentin Norjan projekteista kertyvän liikevaihdon aleneminen. Myös Turva-segmentin liikevaihto laski. Muut segmentit kasvattivat liikevaihtoaan. Liiketuloksen laskuun vaikutti eniten Järjestelmät-segmentin Done Logisticsin Norjan projektien toimitusvaiheen tappiollisuus, huono markkinatilanne ja yhtiön 1,2 miljoonan euron suuruiset sopeutus- ja muut kertaluonteiset kulut. Turva-segmentin kannattavuus oli huono alhaisesta liikevaihdosta johtuen. Muiden segmenttien liiketulokset kasvoivat selvästi edellisvuoteen verrattuna.

TASE, RAHOITUS JA INVESTOINNIT

Konsernin taseen loppusumma 30.6.2012 oli 23,7 (25,2) miljoonaa euroa. Konsernin oma pääoma oli 14,4 (14,6) miljoonaa euroa. Konsernin korollinen nettovelka oli katsauskauden lopussa -0,3 (0,3) miljoonaa euroa ja nettovelkaantumisaste -1,9 (1,9) prosenttia. Konsernin omavaraisuusaste oli 61,6 (61,2) prosenttia. Konsernin likvidit varat katsauskauden päättyessä olivat 4,0 (1,9) miljoonaa euroa.

Konsernin rahoitustilanne säilyi katsauskaudella vakaana. Rahoitusasemaa vahvistettiin nostamalla 2,0 miljoonan euron suuruinen valmiusluotto ja sopimalla lisäksi 2,0 miljoonan euron suuruisesta luottolimiitistä, joka katsauskauden päättyessä oli kokonaan nostamatta. Tämä luottolimiitti korvaa yhtiöllä olevan sekkitililuottolimiitin.

Liiketoiminnan rahavirta 1.1.-30.6.2012 oli -0,8 (2,1) miljoonaa euroa. Liiketoiminnan rahavirta toisella vuosineljänneksellä oli 1,0 (-0,3) miljoonaa euroa.

Konsernin investoinnit aineellisiin ja aineettomiin käyttöomaisuushyödykkeisiin olivat 0,2 (0,3) miljoonaa euroa.

LIIKETOIMINTA SEGMENTEITTÄIN

Revenio Group Oyj:n liiketoiminta on jaettu viiteen segmenttiin: Palvelut (Midas Touch), Järjestelmät (Done Logistics ja Done Software Solutions), Terveydenhoito (Icare Finland), Turva (Boomeranger Boats) ja Teknologia (FLS Finland). Segmenttirakenne vastaa konsernin organisaatiorakennetta ja sisäistä tulosraportointia.

Palvelut

Palvelut-segmentin liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 2,7 (2,4) miljoonaa euroa, ja se nousi 8,5 prosenttia. Segmentin kate oli 0,2 (0,1) miljoonaa euroa. Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 1,2 (1,2) miljoonaa euroa ja kate 0,1 (0,1) miljoonaa euroa.

Midas Touch onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan edellisvuoteen verrattuna inbound- liiketoiminnan ja onnistuneiden telemarkkinointitoimeksiantojen kautta. Katsauskauden liiketulos kehittyi tämän myötä suotuisasti ollen selvästi edellisvuotta korkeampi.

Järjestelmät

Järjestelmät-segmentin muodostavat Done Logistics, joka toimittaa yrityksille niiden sisäiseen logistiikkaan liittyviä materiaalinkäsittelyjärjestelmiä sekä Done Software Solutions, joka toimittaa sisälogistiikan ja varastonhallinnan tietojärjestelmiä ja niihin liittyviä palveluja.

Järjestelmät-segmentin liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 3,3 (5,7) miljoonaa euroa. Liikevaihdon lasku oli 42,3 prosenttia. Segmentin kate oli -2,0 (0,5) miljoonaa euroa. Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 0,9 (3,2) miljoonaa euroa ja kate -1,4 (0,3) miljoonaa euroa.

Done Logisticsin liikevaihto ja kannattavuus alenivat merkittävästi edellisestä vuodesta. Kehityksen syynä olivat Norjan projektien asennusten tappiollisuus sekä se, että yhtiö ei ole onnistunut saamaan uusia merkittäviä tilauksia päättyvien Norjan projektien tilalle. Norjan projektien mekaaninen asennusvaihe on takana ja paikanpäällä suoritetaan käyttöönottovaiheen toimenpiteitä. Henkilöstötarve Norjassa on jatkossa asennusvaihetta selvästi alhaisempi.

Tilanteesta johtuen yhtiössä toteutettiin toisella vuosineljänneksellä sopeuttamis- ja toimintamallin muutostoimenpiteitä, joista aiheutui yhteensä 1,2 miljoonan euron kertaluonteinen kulu. Kertaluonteinen kulu muodostuu irtisanomisajan palkoista, toimitilojen vuokravastuista ja Norjan projektien loppuvaiheen järjestelyistä. Henkilöstön osalta toiminnan muutokset johtivat 25 henkilön irtisanomiseen.

Done Logisticsin toimitusjohtaja vaihtui katsauskaudella. Uutena vt. toimitusjohtajana aloitti 30.5.2012 oman toimen ohella Midas Touch Oy:n toimitusjohtaja Riku Lamppu.

Done Software Solutions toimi katsauskaudella menestyksekkäästi sisälogistiikan ohjelmistomarkkinoilla. Sekä liikevaihto että liiketulos kasvoivat selvästi. Liikevaihdon kasvuun vaikutti onnistuminen uusasiakashankinnassa ja nykyisten asiakkaiden tilaamat järjestelmien kehitystyöt.

Terveydenhoito

Terveydenhoito-segmentin muodostaa silmänpainemittareiden kehittämiseen, valmistamiseen ja myyntiin erikoistunut Icare Finland.

Terveydenhoito-segmentin liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 5,2 (4,4) miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvu oli 17,3 prosenttia. Segmentin kate oli 2,4 (1,9) miljoonaa euroa. Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 2,6 (2,2) miljoonaa euroa ja kate 1,2 (0,9) miljoonaa euroa.

Katsauskauden molempien vuosineljännesten myynti oli vahvaa ja selvästi edellisvuotta korkeammalla tasolla kuten myös liiketulos. Yhtiön toimitusjohtajana aloitti 9.4.2012 KTM Timo Hildén edellisen toimitusjohtaja Ari Tiukkasen siirryttyä toisen työnantajan palvelukseen.

Turva

Turva-segmentin muodostava Boomeranger Boats suunnittelee, valmistaa ja myy erikoisvalmisteisia RIB-veneitä (Rigid Inflatable Boats) pääasiassa eri maiden meripelastusyksiköille, viranomaisille sekä puolustusvoimille.

Turva-segmentin liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 1,2 (2,6) miljoonaa euroa. Liikevaihdon lasku oli 53,1 prosenttia. Segmentin kate oli -0,1 (0,4) miljoonaa euroa. Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 0,6 (1,2) miljoonaa euroa ja kate 0,0 (0,2) miljoonaa euroa.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla tuotannossa oli vähän venetilauksia, minkä johdosta liikevaihto ja liiketulos laskivat selvästi edellisvuodesta. Yhtiö sai helmikuussa kolmen RIB-veneen tilauksen Maltan armeijalta vuoden 2012 toimitukseen. Yhtiö on panostanut voimakkaasti kansainvälisen tunnettuuden kasvattamiseen ja on mukana tarjouksprojekteissa uusilla ja vanhoilla markkina-alueilla

Teknologia

Teknologia-segmentin muodostava FLS Finland (aikaisemmin Finnish Led-Signs) on Pohjoismaiden suurin LED-hinnannäyttölaitteiden toimittaja sekä Suomen johtava LED-näyttölaitteiden ja pysäköinnin informaatiojärjestelmien valmistaja.

Teknologia-segmentin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 1,6 (1,1) miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvu oli 48,6 prosenttia. Segmentin kate oli 0,1 (0,0) miljoonaa euroa. Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 0,9 (0,7) ja kate 0,1 (0,1) miljoonaa euroa.

 Teknologia-segmentin liikevaihto katsauskaudella kasvoi lähinnä hinnannäyttölaitteiden vientikysynnän ansiosta. Vientimarkkinoiden hintatasosta johtuen liiketulos ei kehittynyt liikevaihdon kasvun mukaisesti.

Liikevaihto ja segmenttien kate 1-6/2012 ja 1-6/2011    
         
         
  Liikevaihto Liikevaihto Segmentin kate Segmentin kate
  1-6/2012   1-6/2011   1-6/2012   1-6/2011  
  MEUR Osuus MEUR Osuus MEUR % MEUR %
         
Palvelut 2,7 19 % 2,4 15 % 0,16 6 % 0,09 4 %
Järjestelmät yhteensä 3,3 24 % 5,7 35 % -1,96 -59 % 0,45 8 %
-Done Logistics 2,4 17 % 5,1 31 % -2,28 -96 % 0,35 7 %
-Done Software Solutions 0,9 7 % 0,6 4 % 0,32 35 % 0,10 17 %
Terveydenhoito 5,2 37 % 4,4 27 % 2,42 47 % 1,91 43 %
Turva 1,2 9 % 2,6 16 % -0,05 -4 % 0,36 14 %
Teknologia 1,6 12 % 1,1 7 % 0,14 8 % 0,01 1 %
Yhteensä 14,0 100 % 16,3 100 % 0,71 5 % 2,82 17 %
Emoyhtiön kulut      -0,84   -0,68  
Liiketulos      -0,13 -1 % 2,14 13 %

 Konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto, segmentin kate ja liiketulos neljänneksittäin olivat:

MEUR Q2/12 Q1/12 Q4/11 Q3/11 Q2/11 Q1/11
Liikevaihto:       
Palvelut 1,2 1,4 1,3 1,2 1,2 1,2
Järjestelmät yhteensä 0,9 2,4 3,6 3,9 3,2 2,6
-Done Logistics 0,5 1,9 3,1 3,6 2,9 2,2
-Done Software Solutions 0,5 0,5 0,4 0,3 0,3 0,3
Terveydenhoito 2,6 2,6 2,6 1,9 2,2 2,3
Turva 0,6 0,6 0,6 0,6 1,2 1,4
Teknologia 0,9 0,7 0,7 0,7 0,7 0,4
Yhteensä 6,3 7,7 8,8 8,2 8,5 7,8
Segmentin kate: Q2/12 Q1/12 Q4/11 Q3/11 Q2/11 Q1/11
Palvelut 0,05 0,12 -0,03 0,06 0,06 0,03
Järjestelmät yhteensä -1,37 -0,58 -0,81 0,69 0,34 0,11
-Done Logistics -1,53 -0,74 -0,94 0,64 0,30 0,04
-Done Software Solutions 0,16 0,16 0,13 0,05 0,04 0,06
Terveydenhoito 1,15 1,29 1,21 0,79 0,90 1,00
Turva -0,05 0,00 0,06 0,13 0,17 0,19
Teknologia 0,07 0,07 0,03 0,07 0,06 -0,06
Yhteensä -0,14 0,89 0,46 1,74 1,53 1,26
Emoyhtiön kulut -0,39 -0,46 -0,42 -0,47 -0,37 -0,31
Liikevoitto -0,52 0,44 0,04 1,27 1,16 0,95
Liikevoitto-% -8,4 5,1 0,3 15,8 13,8 12,4

HENKILÖSTÖ

Konsernin jatkuvien toimintojen henkilöstömäärä katsauskaudella oli keskimäärin 253 (252) henkilöä. Katsauskauden lopun henkilöstömäärä jatkuvissa toiminnoissa oli 267 (257) henkilöä.  

Henkilöstön määrä segmenteittäin keskimäärin katsauskauden aikana:

30.6.2012   30.6.2011   Muutos
Palvelut 144   142   2
Järjestelmät 58   59   -1
Terveydenhoito 13   12   1
Turva 23   23   0
Teknologia 11   12   -1
Emoyhtiö 4   4   0
Yhteensä 253   252   1

           

Jatkuvien toimintojen katsauskaudella maksetut palkat ja palkkiot yhteensä olivat 4,8 miljoonaa euroa (4,3 miljoonaa euroa).

OSAKKEET, OSAKEPÄÄOMA JA JOHDON OMISTUS

Revenio Group Oyj:n kokonaan maksettu ja kaupparekisteriin merkitty osakepääoma

30.6.2012 oli 5.314.918,72 euroa ja osakkeiden lukumäärä 76.889.730 kappaletta.

Yhtiöllä on yksi osakelaji. Kaikilla osakkeilla on samanlainen äänioikeus sekä oikeus osinkoon ja yhtiön varoihin.

Hallituksen jäsenten ja toimitusjohtajan omistusosuus osakkeista 30.6.2012 oli 1,9 prosenttia, eli 1.429.267 osaketta ja optio-oikeuksista 18,6 prosenttia, eli 684.365 optio-oikeutta.

MUUTOKSET OSAKKEENOMISTUKSESSA

Katsauskaudella ei ollut liputuskynnyksen ylittäviä muutoksia osakkeenomistuksessa.

VOIMASSA OLEVAT OPTIO-OHJELMAT

Revenio Group Oyj:n hallitus päätti 23.11.2007 varsinaisen yhtiökokouksen 3.4.2007 myöntämien osakeantivaltuuksien nojalla optiojärjestelmästä, johon kuuluu enintään 3.684.365 optio-oikeutta. Jokainen optio-oikeus oikeuttaa yhteen Revenio Group Oyj:n osakkeeseen. Liikkeeseenlaskettujen optio-oikeuksienperusteella merkittävien osakkeiden osuus on katsauskauden lopun 30.6.2012 osakemäärällä enintään 2,5 prosenttia yhtiön osakkeista ja äänistä, kun optio-oikeuksilla merkityt uudet osakkeet on rekisteröity. Optio-oikeuksilla merkittävät uudet osakkeet oikeuttavat osinkoon merkintävuodesta lähtien.

Optio-oikeudet on jaettu kolmeen sarjaan A (1.684.365 kappaletta), B (1.000.000 kappaletta) ja C (1.000.000 kappaletta). Osakkeiden merkintäaika on optio-oikeudella A 1.5.2009-1.5.2013, optio-oikeudella B 1.11.2010-1.11.2014 sekä optio-oikeudella C 1.5.2012-1.5.2016. Osakkeen merkintähinta on osakkeen

painotettu keskikurssi 1.-30.11.2007 (0,62 euroa, optio-oikeus A), 1.-30.4.2009 (0,27 euroa, optio-oikeus B) ja 1.-30.11.2010 (0,26 euroa, optio-oikeus C).

Katsauskaudella ei myönnetty uusia optioita. Katsauskauden lopussa yhtiön avainhenkilöillä oli yhteensä 1.081.243 2007A-sarjan optiota, 908.122 2007B-sarjan optiota ja 1.000.000 C-sarjan optiota.

2007B-sarjan optio-oikeudet, yhteensä 1.000.000 kappaletta ovat olleet kaupankäynnin kohteena 30.3.2011 alkaen ja 2007C-sarjan optio-oikeudet, yhteensä 1.000.000 kappaletta, 2.5.2012 alkaen.

KAUPANKÄYNTI NASDAQ OMX HELSINGISSÄ

Revenio Group Oyj:n osakkeita vaihdettiin NASDAQ OMX Helsingissä 1.1.-30.6.2012 yhteensä 6,7 (9,1) miljoonalla eurolla, mikä vastaa 15,3 (22,6) miljoonaa osaketta ja 19,9 (29,4) prosenttia osakkeiden kokonaisosakemäärästä. Ylin kaupantekokurssi oli 0,50 (0,62) euroa ja alin 0,33 (0,30) euroa. Katsauskauden lopun päätöskurssi oli 0,36 (0,53) euroa ja katsauskauden keskikurssi 0,44 (0,40) euroa. Revenio Group Oyj:n markkina-arvo 30.6.2012 oli 27,7 (40,7) miljoonaa euroa.

VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS JA HALLITUKSEN VOIMASSA OLEVAT VALTUUDET

Varsinainen yhtiökokous 28.3.2012 vahvisti yhtiön tilinpäätöksen ja myönsi hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden tilikaudelta 1.1.-31.12.2011.

Yhtiökokous valitsi hallituksen jäseniksi uudelleen Timo Männyn, Pekka Tammelan, Rolf Fryckmanin, Julia Ormion sekä Matti Hyytiäisen. Yhtiökokous päätti, että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan palkkiona 60.000 euroa vuodessa ja hallituksen muille jäsenille 36.000 euroa vuodessa kuitenkin niin, että hallituksen jäsenille, jotka omistavat vähintään viisi prosenttia Revenio Group Oyj:n osakekannasta joko itse tai vähintään 50-prosenttisesti omistamansa yhtiön kautta, ei makseta palkkioita. Hallituksen jäsenten palkkiosta maksetaan 40 prosenttia yhtiön omina osakkeina ja 60 prosenttia rahana.

Yhtiökokous päätti, että yhtiön tilintarkastajana valitaan jatkamaan KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy päävastuullisena tilintarkastajana KHT Juha Tuomala. Tilintarkastajille päätettiin maksaa palkkio hyväksytyn laskun mukaan.

Yhtiökokous päätti hyväksyä hallituksen ehdotuksen voiton käsittelystä, jonka mukaan tilikauden voitto 2.056.691,01 euroa lisätään edellisten tilikausien voittovaroihin ja osinkoa jaetaan 0,02 euroa osakkeelta eli yhteensä 1.531.342,42 euroa.

Yhtiökokous peruutti aiemman 7.683.973 oman osakkeen hankkimista koskevan valtuutuksen ja valtuutti hallituksen päättämään enintään 7.688.973 oman osakkeen hankkimisesta yhdessä tai useammassa erässä yhtiön vapaaseen omaan pääomaan kuuluvilla varoilla, jolloin hankinnat vähentävät yhtiön voitonjakoon käytettävissä olevia varoja.

Yhtiökokous päätti peruuttaa hallituksen voimassa olleet käyttämättömät antivaltuutukset. Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään 30.000.000 osakkeen antamisesta osakeannilla tai antamalla Osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:n mukaisia osakkeisiin oikeuttavia erityisiä oikeuksia (mukaan lukien optio-oikeudet) yhdessä tai useammassa erässä. Valtuutus myönnettiin käytettäväksi mahdollisten yrityskauppojen tai muiden järjestelyiden rahoittamiseen ja toteuttamiseen, yhtiön osakepohjaisten kannustinjärjestelmien toteuttamiseen tai muihin hallituksen päättämiin tarkoituksiin. Valtuutuksenpäätettiin sisältävän hallitukselle oikeuden päättää kaikista osakeannin sekä mainittujen erityisten oikeuksien antamisen ehdoista, mukaan lukien osakkeiden tai erityisten oikeuksien saajat ja maksettavan vastikkeen määrä. Valtuutus sisältää myös oikeuden antaa osakkeita osakkeenomistajien etuoikeudesta poiketen eli suunnatusti. Hallituksen valtuutus kattaa sekä uusien osakkeiden antamisen että yhtiön hallussa mahdollisesti olevien omien osakkeiden luovutuksen. Valtuutus on voimassa 30.4.2013 saakka.

HALLITUS JA TILINTARKASTAJAT

Revenio Group Oyj:n hallituksessa ovat toimineet 28.3.2012 jatkaen KTM, Onninen Oy:n toimitusjohtaja Timo Mänty (puheenjohtaja), KTM, KHT Pajamaa Partners Oy:n osakas Pekka Tammela, optikko, Eyemaker's Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Rolf Fryckman sekä lakimies, Foster Wheeler Energy Oy:n lakiasiainjohtaja Julia Ormio ja KTM, PKC Group Oyj:n toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen.

Tilintarkastaja on KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy päävastuullisena tilintarkastajana KHT Juha Tuomala.

ARVIO TOIMINNAN MERKITTÄVISTÄ RISKEISTÄ JA EPÄVARMUUSTEKIJÖISTÄ

Konsernin merkittävät riskit liiketoiminnassa on esitetty tilinpäätöstiedotteessa 16.2.2012.  Tiedotetuissa riskeissä ei ole tapahtunut muutoksia tilinpäätöstiedotteen julkaisun jälkeen.

KATSAUSKAUDEN JÄLKEISET MERKITTÄVÄT TAPAHTUMAT

Katsauskauden päättymisen jälkeen ei ole tapahtunut merkittäviä tapahtumia.

NÄKYMÄT VUODELLE 2012

Konsernin liikevaihdon ja liikevoiton vuonna 2012 arvioidaan laskevan vuodesta 2011 Järjestelmät-segmentin kehityksestä johtuen. Liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan säilyvän selvästi positiivisena.

OSAVUOSIKATSAUKSEN LAATIMISPERIAATTEET

TÄMÄ OSAVUOSIKATSAUS ON LAADITTU IAS 34 -STANDARDIN MUKAISESTI

Osavuosikatsauksen luvut ovat tilintarkastamattomia.

KONSERNIN TUNNUSLUVUT (MEUR) 1-6/2012   1-6/2011   1-12/2011
      
Liikevaihto, jatkuvat toiminnot 14,0   16,3   33,3
Ebitda, jatkuvat toiminnot 0,2   2,5   4,2
Ebitda-%, jatkuvat toiminnot 1,8   15,4   12,5
Liiketulos ilman kertaluonteisia kuluja, jatkuvat toiminnot 1,1   2,1   3,4
Liiketulos-% ilman kertaluonteisia kuluja, jatkuvat toiminnot 7,9   13,1   10,3
Liiketulos, jatkuvat toiminnot -0,1   2,1   3,4
Liiketulos-%, jatkuvat toiminnot -0,9   13,1   10,3
Tulos ennen veroja, jatkuvat toiminnot -0,3   2,0   3,1
Tulos ennen veroja-%, jatkuvat toiminnot -2,3   12,3   9,2
Lopetettujen toimintojen tulos -0,3   0,1   1,7
Katsauskauden tulos, jatkuvat toiminnot -0,3   1,4   2,2
Katsauskauden tulos-%, jatkuvat toiminnot -2,0   8,9   6,6
Bruttoinvestoinnit 0,2   0,3   0,7
Bruttoinvestoinnit liikevaihdosta % 1,2   1,8   2,1
Tuotekehitysmenot 0,1   0,2   0,4
Tuotekehitysmenot liikevaihdosta % 1,0   1,2   1,1
Nettovelkaantumisaste-% -1,9   1,9   -17,3
Omavaraisuusaste-% 61,6   61,2   66,6
Sijoitetun pääoman tuotto (ROI) -3,8   27,2   20,2
Oman pääoman tuotto (ROE) -1,9   22,0   14,1
Laimentamaton tulos/osake EUR, jatkuvat toiminnot -0,004   0,019   0,028
Laimennettu tulos/osake EUR, jatkuvat toiminnot -0,004   0,019   0,028
Laimentamaton tulos/osake EUR, lopetetut toiminnot -0,004   0,002   0,023
Laimennettu tulos/osake EUR, lopetetut toiminnot -0,004   0,002   0,022
Oma pääoma/osake EUR 0,19   0,19   0,21
Henkilöstö keskimäärin katsauskaudella, jatkuvat toiminnot 254   252   248
Liiketoiminnan rahavirta -0,8   2,1   4,2
Investointien rahavirta -0,0   -0,2   1,1
Rahoituksen rahavirta 0,4   -2,1   -3,0
Rahavirta yhteensä -0,4   -0,2   2,4

KONSERNIN LAAJA TULOSLASKELMA (MEUR) 1-6/2012   1-6/2011   1-12/2011
          
          
LIIKEVAIHTO     14,0   16,3   33,3
Liiketoiminnan muut tuotot    0,1   0,0   0,1
Materiaalit ja palvelut    -4,7   -6,1   -13,4
Työsuhde-etuuksista aiheutuneet kulut   -5,7   -5,2   -10,5
Poistot ja arvonalentumiset    -0,4   -0,4   -0,7
Liiketoiminnan muut kulut    -3,4   -2,5   -5,4
LIIKETULOS, JATKUVAT TOIMINNOT   -0,1   2,1   3,4
Osuus osakkuusyhtiötuloksista   0,0   0,0   0,0
Rahoituskulut (netto)    -0,2   -0,1   -0,4
TULOS ENNEN VEROJA, JATKUVAT TOIMINNOT -0,3   2,0   3,1
Tuloverot     0,0   -0,6   -0,9
Katsauskauden tulos jatkuvista toiminnoista -0,3   1,4   2,2
Katsauskauden tulos lopetetuista toiminnoista -0,3   0,1   1,7
KATSAUSKAUDEN TULOS    -0,6   1,6   3,9
Muut laajan tuloksen erät    0,0   0,0   0,0
Muihin laajan tuloksen eriin        
liittyvät verot     0,0   0,0   0,0
Katsauskauden muut laajan tuloksen       
erät verojen jälkeen    0,0   0,0   0,0
KATSAUSKAUDEN LAAJA TULOS YHTEENSÄ -0,6   1,6   3,9
Katsauskauden tuloksen jakautuminen:       
Emoyrityksen omistajille    -0,6   1,6   3,9
Katsauskauden laajan tuloksen jakautuminen:      
Emoyrityksen omistajille    -0,6   1,6   3,9
Tulos/osake, laimentamaton, EUR, jatkuvat toiminnot -0,004   0,018   0,028
Tulos/osake, laimennettu, EUR, jatkuvat toiminnot -0,004   0,018   0,028
Tulos/osake, laimentamaton, EUR, lopetetut toiminnot -0,004   0,002   0,023
Tulos/osake, laimennettu, EUR, lopetetut toiminnot -0,004   0,002   0,022

KONSERNIN LAAJA TULOSLASKELMA (MEUR) 4-6/2012   4-6/2011
        
        
LIIKEVAIHTO     6,3   8,5
Liiketoiminnan muut tuotot    0,1   0,0
Materiaalit ja palvelut    -2,1   -3,3
Työsuhde-etuuksista aiheutuneet kulut   -2,7   -2,5
Poistot ja arvonalentumiset    -0,2   -0,2
Liiketoiminnan muut kulut    -1,8   -1,3
LIIKETULOS     -0,5   1,2
Osuus osakkuusyhtiötuloksista   0,0   0,0
Rahoituskulut (netto)    -0,1   0,0
TULOS ENNEN VEROJA    -0,6   1,1
Tuloverot     0,1   -0,3
Katsauskauden tulos jatkuvista toiminnoista -0,5   0,8
Katsauskauden tulos lopetetuista toiminnoista -0,3   0,1
KATSAUSKAUDEN TULOS    -0,8   0,9
Muut laajan tuloksen erät    0,0   0,0
Muihin laajan tuloksen eriin      
liittyvät verot     0,0   0,0
Katsauskauden muut laajan tuloksen     
erät verojen jälkeen    0,0   0,0
KATSAUSKAUDEN LAAJA TULOS YHTEENSÄ -0,8   0,9
Katsauskauden tuloksen jakautuminen:     
Emoyrityksen omistajille    -0,8   0,9
Katsauskauden laajan tuloksen jakautuminen:    
Emoyrityksen omistajille    -0,8   0,9

                                                                                

KONSERNITASE (MEUR) 30.6.2012   30.6.2011   31.12.2011
        
VARAT        
PITKÄAIKAISET VARAT      
Aineelliset hyödykkeet 1,7   1,5   1,7
Liikearvo    8,1   8,2   8,1
Aineettomat hyödykkeet 0,8   1,2   1,0
Osuudet osakkuusyrityksissä 0,0   0,4   0,3
Laskennalliset verosaamiset 1,8   2,3   1,8
PITKÄAIKAISET VARAT YHT. 12,5   13,6   13,0
LYHYTAIKAISET VARAT      
Vaihto-omaisuus   1,3   1,1   1,2
Myyntisaamiset ja muut saamiset 5,8   7,3   6,2
Rahavarat   4,0   1,9   4,4
LYHYTAIKAISET VARAT YHT. 11,1   10,3   11,8
Myytävänä olevat pitkäaikaiset omaisuuserät 0,0   1,3   0,0
VARAT YHT.   23,7   25,2   24,8
OMA PÄÄOMA JA VELAT      
OMA PÄÄOMA       
Osakepääoma   5,3   5,3   5,3
Ylikurssirahasto   2,4   2,4   2,4
Arvonmuutosrahasto 0,3   0,3   0,3
Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto 7,0   7,0   7,0
Kertyneet voittovarat -0,7   -0,5   1,4
OMA PÄÄOMA, emoyhtiön omistajien osuus 14,4   14,6   16,4
OMA PÄÄOMA YHT.   14,4   14,6   16,4
VELAT        
PITKÄAIKAISET VELAT      
Laskennalliset verovelat 0,2   0,4   0,3
Varaukset   0,2   0,1   0,2
Rahoitusvelat   2,8   0,9   0,5
PITKÄAIKAISET VELAT YHT. 3,2   1,4   0,9
LYHYTAIKAISET VELAT      
Saadut ennakot   0,4   1,3   0,0
Ostovelat ja muut velat 4,7   5,8   6,3
Rahoitusvelat   1,0   1,3   1,1
LYHYTAIKAISET VELAT YHT. 6,1   8,4   7,4
VELAT YHT.   9,3   9,8   8,3
Myytävänä oleviin pitkäaikaisiin omaisuuseriin     
liittyvät velat   0,0   0,8   0,0
OMA PÄÄOMA JA VELAT YHT. 23,7   25,2   24,8

KONSERNIN OMAN PÄÄOMAN MUUTOSLASKELMA (MEUR)   
        
        
    Osake- Ylikurssi- Muut Voitto- Opo
    pääoma rahasto rahastot varat yht.
        
Oma pääoma 1.1.2012 5,3 2,4 7,3 1,3 16,4
Osingonjako   0,0 0,0 0,0 -1,5 -1,5
Osakkeina toteutettavat ja      
maksettavat optiot   0,0 0,0 0,0 0,1 0,1
Tilikauden tulos   0,0 0,0 0,0 -0,6 -0,6
Oma pääoma 30.6.2012 5,3 2,4 7,3 -0,7 14,4
    Osake- Ylikurssi- Muut Voitto- Opo
    pääoma rahasto rahastot varat yht.
        
Oma pääoma 1.1.2011 5,3 2,4 7,3 -0,6 14,5
Osingonjako   0,0 0,0 0,0 -1,5 -1,5
Osakkeina toteutettavat ja      
maksettavat optiot   0,0 0,0 0,0 0,0 0,0
Tilikauden tulos   0,0 0,0 0,0 1,6 1,6
Oma pääoma 30.6.2011 5,3 2,4 7,3 -0,5 14,6
KONSERNIN RAHAVIRTALASKELMA (MEUR) 1-6/2012   1-6/2011   1-12/2011
          
Tilikauden voitto     -0,6   1,6   3,9
Oikaisut tilikauden tulokseen    0,5   1,1   1,9
Käyttöpääoman muutos    -0,7   -0,5   -1,6
Maksetut korot     0,0   -0,1   0,0
Saadut korot     0,0   0,0   0,0
LIIKETOIMINNAN RAHAVIRTA    -0,8   2,1   4,2
Tytäryrityksen myynti vähennettynä       
myyntihetken rahavaroilla    0,0   0,0   1,7
Osakkuusyrityksen myynti    0,2   0,0   0,0
Investoinnit aineellisiin        
hyödykkeisiin     -0,2   -0,2   -0,5
Investoinnit aineettomiin        
hyödykkeisiin     0,0   0,0   0,0
INVESTOINTIEN RAHAVIRTA    0,0   -0,2   1,1
Omien osakkeiden hankinta    0,0   0,0   -0,2
Jaetut osingot     -1,5   -1,5   -1,5
Lainojen takaisinmaksut    -1,0   -0,6   -1,2
Lainojen nostot     3,0   0,0   0,0
Rahoitusleasingvelkojen maksut   -0,1   0,0   -0,1
RAHOITUKSEN RAHAVIRTA    0,4   -2,1   -3,0
Rahavirta yhteensä     -0,4   -0,2   2,4
Rahavarat kauden alussa    4,4   2,1   2,1
Rahavarat kauden lopussa    4,0   1,9   4,4
                 

LIIKEVAIHTO JA -VOITTO VUOSINELJÄNNEKSITTÄIN, JATKUVAT TOIMINNOT (MEUR)
   Q2/2012 Q1/2012 Q4/2011 Q3/2011 Q2/2011 Q1/2011
Liikevaihto 6,3 7,7 8,8 8,2 8,5 7,8
Liikevoitto -0,5 0,4 0,0 1,3 1,2 1,0
Liikevoitto-% -8,4 5,1 0,3 15,8 13,8 11,7

SUURIMMAT OSAKKEENOMISTAJAT 30.6.2012   
   Osakemäärä %
1. Merivirta Jyri 14 400 000   18,7
2. Eyemakers' Finland Oy 7 817 214   10,2
3. Etera   3 500 000   4,6
4. Sijoitusrahasto Evli Suomi Osake 3 073 768   4,0
5. Alpisalo Mia 2 948 153   3,8
6. Kiesvaara Tuomo 1 074 692   1,4
7. AJP Holding Oy 1 000 000   1,3
8. Fennia   898 224   1,2
9. Salovaara Olli-Pekka 828 945   1,1
10. Longhorn Capital Oy 660 722   0,9

Revenio Group Oyj

Hallitus

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Salovaara, gsm 040-5675520

olli-pekka.salovaara@revenio.fi

http://www.revenio.fi

JAKELU:

NASDAQ OMX Helsinki

Finanssivalvonta

Keskeiset tiedotusvälineet

www.revenio.fi

Revenio Group Oyj on NASDAQ OMX Helsingissä noteerattu suomalaisen monialakonserni Revenion emoyhtiö. Revenio Group Oyj:n tytäryrityksille on yhteistä korkealaatuinen suomalainen erityisosaaminen ja vientiin perustuva liiketoiminta.

Revenio-konserni muodostuu kuudesta itsenäisesti liiketoimintaa harjoittavasta yhtiöstä, jotka muodostavat viisi liiketoimintasegmenttiä. Tytäryhtiöt ovat Done Logistics Oy, Done Software Solutions Oy, Icare Finland Oy, Boomeranger Boats Oy, FLS Finland Oy ja Midas Touch Oy.