Øgede investeringer i produktudvikling og internationalisering


cBrains bestyrelse har behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for 1. halvår 2012.

Delårsrapporten viser en omsætning på 19,0 million kroner mod 18,3 million kroner i første halvår 2011. Resultat før skat viser en indtjening (EBT) på 2,7 million kroner mod 4,7 million kroner i første halvår 2011.

Ledelsen er godt tilfreds med resultatet, som skal ses i lyset af, at cBrain investerer betydelige ressourcer i selskabets langsigtede vækstplan.

Grundlaget for cBrains vækstplan er F2-produktet, som oprindelig blev udviklet med henblik at digitalisere arbejdet i et ministerium. I foråret har cBrain indgået kontrakter med Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt Statsministeriet, hvilket giver cBrain en god referenceposition, idet 7 danske ministerier nu har valgt standardproduktet F2 i departementet.

I starten af året annoncerede cBrain en videreudvikling af F2-produktet. Det nye F2 kan tilpasses individuelle kundebehov og dermed markedsføres bredere end hidtil. I foråret har cBrain således, udover de 2 nye ministerier, annonceret danske kontrakter med Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Roskilde Universitet (RUC), Gentofte Kommune samt Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet. Samtidig har cBrain indgået en leverance- og samarbejdsaftale på det tyske marked med den tyske forskningsorganisation Fraunhofer, hvilket cBrain selv betragter som en international milepæl.

De positive F2-resultater betyder, at cBrain har besluttet at øge sit investeringsniveau i både F2-produktudvikling og markedsføring, ikke mindst internationalt. Dette påvirker både omsætning og indtjening på kortere sigt. Men cBrain har en høj soliditet og betydelige likvide reserver, og cBrain vedtog således på generalforsamlingen i april 2012 at udbetale udbytte, idet ledelsen vurderer, at cBrain har den finansielle styrke og reserver til at gennemføre selskabets vækstplaner.

cBrain ser en fortsat pæn ordreindgang, og cBrain har tidligere udmeldt en forventning om et positivt resultatet for regnskabsåret 2012. Denne forventning fastholdes, også selv om cBrain forventer at øge investeringsniveauet yderligere i andet halvår.

Med venlig hilsen

Per Tejs Knudsen, CEO   
 

 

         Anne Dorthe Hermansen, Investor relations
         Telefon: 40118608 e-mail: ir@cbrain.dk


Attachments

Halvårsrapport 2012.FV-signed.pdf