Q3 Meddelelse: Fortsat god udvikling svarende til selskabets forventninger


cBrains forretning udvikler sig fortsat tilfredsstillende, hvor vi i Q3 bl.a. noterer:

  • en fortsat god udvikling i Danmark, hvor 4 nye kunder er gået i drift på F2-produktet.
     
  • en stigende interesse for F2 i Tyskland, hvor den nationale tyske CIO og departementschef i det tyske indenrigsministerium i september åbnede et "F2 Lab" hos Fraunhofer i Berlin.
     
  • at cBrain i september blev kåret til årets ESDH-leverandør af magasinet Computerworld.
     
  • at cBrain fortsat investerer i videreudvikling af F2-produktlinien, hvor vi har flere nye produkter på vej.

cBrain har øget sine investeringer i både markedsudvikling og produktudvikling. cBrain har yderligere øget sine omkostninger i forbindelse med både markedsudvikling og produktudvikling. Men cBrain fastholder sine hidtidige forventninger og forventer fortsat et positivt resultat for regnskabsåret 2012.

cBrain har øget sine investeringer i både markedsudvikling og produktudvikling. cBrain har yderligere øget sine omkostninger i forbindelse med både markedsudvikling og produktudvikling. Men cBrain fastholder sine hidtidige forventninger og forventer fortsat et positivt resultat for regnskabsåret 2012.

cBrains marked og vækstplan

cBrain vurderer, at der er et meget stort og voksende internationalt marked for software, som kan understøtte og effektivisere vidensproduktion ("white color productivity") i offentlige såvel som private organisationer. Dette marked betjenes i dag af en mange forskellige typer og kategorier af software, eksempelvis ESDH og eCMS. cBrain estimerer, at det marked som selskabet adresserer, alene i den offentlige sektor i Danmark repræsenterer et årligt indkøbspotentiale på over 1/2 mia kroner.

cBrain ønsker at udnytte dette marked. cBrain har derfor gennem de sidste 5 år investeret mere end 50.000 timer i udviklingen af en helt ny type af integreret standardprodukt, som kaldes cBrain F2. F2-produktet adskiller sig fra konkurrende løsninger ved at understøtte og integrere alle vidensarbejderens opgaver i en fuldt integreret applikation. Vi beskriver løsningen derfor løsningen som "vidensarbejderens integrede desktop" ("knowledge worker desktop").

Vi forudser, at F2 kan være med til at skabe og sætte standarden for en ny softwarekategori af "integreret software til understøttelse af vidensproduktion". En udvikling, som vi forudser kan sammenlignes med den forandring som markedet for forretningssoftware for 25 år siden undergik ved fremkomsten af "integreret software til understøttelse økonomi- og produktionsstyring" i form af såkaldt ERP-software. Men ligesom det i sin tid tog lang tid og krævede store mange investeringer at bygge integreret software til industriel produktionsstyring, kræver det også omfattende investeringer og lang tid at bygge og etablere en integreret løsning, som kan understøtte vidensproduktion.

cBrain har vedtaget en vækstplan baseret på F2, og første trin i planen har været succesfuld. Det er lykkedes at udvikle produktet og bevise produktets konkurrenceevne. I dag har cBrain således mere end 25 F2-kunder i Danmark. Samtidig har cBrain formået at skabe en solid referenceposition med internationalt perspektiv, idet 7 danske ministerier har valgt at indføre standardproduktet F2 i departementerne, mens 2 af ministerierne i 2011 modtog digitaliseringsprisen i kraft af de effektiviseringsgevinster, som ministerierne har opnået ved at indføre F2

Det er cBrains mål at udnytte markedspotentialet for "integreret software til vidensproduktion" i kraft af en "first mover"-position, støttet af referencer, teknologi og en solid finansiel styrke.

Næste trin i vækstplanen er at udnytte den indledende succes og udbrede F2 i både Danmark og i udlandet. Hvor den første version af F2 var målrettet anvendelse i departementerne, har cBrain derfor videreudviklet F2, således at produktet nu fremstår som et "konfigurerbart" standardprodukt. Det betyder, at det nye F2 kan tilbydes og tilpasses mange forskellige typer af kunder, herunder både private og offentlige organisationer.

cBrain vurderer og investerer løbende i åbning af nye markeder. cBrain har således annonceret sine første kunder indenfor både kommuner og styrelser, og geografisk investerer cBrain nu betydelige midler i at komme ind på det tyske marked. Åbningen af nye markedssegmenter er både tidskrævende og kapitalkrævende. cBrain har imidlertid en solid finansielle styrke, hvilket gør det muligt for selskabet at forfølge sine langtsigtede planer, herunder fortsat at investere i både nye markeder og kunder.

Det danske marked

Vi ser en forsat god udvikling i Danmark, hvor cBrain nu har mere end 25 F2-kunder. I Q3 gik de første brugere i drift hos 4 nye kunder: Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Roskilde Universitet (RUC), Gentofte Kommune samt Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering (SFR).

I forbindelse hermed noteres det med tilfredshed, at både Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering og Gentofte Kommune er i færd med at implementere individuel procesunderstøttelse, baseret på de nye F2 tilretningsmoduler, som cBrain frigav i foråret.

cBrain arbejder naturligvis på at udbrede F2 til stadig flere offentlige organisationer, og vi har en god liste af potentielle kunder. Vi må dog samtidig notere, at salgsforløbene er meget lange og kan vare flere år, ikke mindst grundet de stadig mere komplekse offentlige udbudsforløb.

cBrain har derfor en stigende fokus på at udbrede F2 til private virksomheder. Vi ser her en begyndende succes, idet vi nu har de første positive erfaringer med at implementere F2 i bl.a. fagforeninger. Men også her må vi fortsat forvente lange salgsforløb, bl.a. fordi cBrains kundereferencer primært findes i den offentlige sektor.

I september blev cBrain kåret som årets ESDH-leverandør 2012 af magasinet Computerworld. Dette understøtter, at cBrain har formået at etablere sig på det danske marked.

Tyskland

cBrain blev sidste år udvalgt som deltager i Udenrigsministeriets eksportprogram, Vitus, og som resultat heraf har cBrain bl.a. indgået en partneraftale med den tyske forskningsorganisation Fraunhofer. Aftalen betyder, at Fraunhofer vil arbejde for at udbrede cBrains F2-produkt i den offentlige sektor i Tyskland, og at Fraunhofer har initieret et internt pilotprojekt i Fraunhofer FOKUS Institute med henblik på at evaluere cBrains F2-produkt som digitaliseringsplatform til eget brug.

Fraunhofer har ca. 20.000 medarbejdere, og Fraunhofer er den største europæiske forskningsorganisation indenfor anvendt forskning. Fraunhofer har et stort kendskab til den offentlige sektor i Tyskland, både som rådgiver, forskningspartner og leverandør. cBrain ser derfor aftalen med Fraunhofer som en blåstempling af F2-produktet, og som en aftale med meget betydelige perspektiver for cBrain på det tyske marked.

Som resultat af aftalen har Fraunhofer etableret et "F2 Lab" i deres forskningscenter i Berlin, hvor tyske myndigheder har mulighed for at komme ind og blive introduceret til F2-konceptet. Det nye F2-Lab blev indviet i september med deltagelse af den nationale tyske CIO, Cornelia Rogall-Grothe, som også er departementchef i det tyske Indenrigsministerium. Departementschefen åbnede formelt det nye F2-Lab på en iPad, som kørte F2. Det er vores opfattelse, at dette er med til at skabe en vis opmærksom omkring F2.

Som næste trin på markedsføringssiden arbejder cBrain og Fraunhofer sammen om at præsentere F2 på den største årlige IT-udstilling i Berlin: Moderne Staat.

Aktiviteterne med Fraunhofer har givet kontakt til en række potentielle kunder indenfor for centraladministrationen i Tyskland, hvor vores første mål er at initiere et pilotprojekt med henblik på at afprøve F2 i den tyske forvaltning. I den forbindelse noteres det, at der i Tyskland netop er introduceret et sæt af nye standarder og mål for digitalisering i den offentlige forvaltning, og at cBrain arbejder tæt sammen med Fraunhofer omkring tilpasning af F2 til disse standarder.

Produktudvikling

cBrain investerer fortsat i videreudvikling af F2-platformen.

I slutningen af året har vi planlagt frigivelse af næste version af standardsystemet F2 (version 4.3), som indeholder en række væsentlige nyskabelser. Vi noterer med tilfredshed, at en række kunder har planlagt opgradering til denne version.

Parallelt hermed arbejder cBrain på række produktmæssige nyskabelser, som løbende vil blive annonceret.

Med venlig hilsen

Per Tejs Knudsen, CEO

         Anne Dorthe Hermansen, Investor relations
         Telefon: 40118608
         e-mail: ir@cbrain.dk