Status Plus Råvarer 2013 og Super 2013 – Kraftig positiv kursudvikling i 2012


Plus Invest obligationerne Råvarer 2013 og Råvarer Super 2013’s teoretiske værdi er steget kraftigt i indeværende år. På nuværende tidspunkt er begge obligationer steget mere end 100 %. Bestyrelsen i det udstedende selskab, BIG 5 A/S, har grundet disse store stigninger fundet anledning til at oplyse om mulighederne for at realisere obligationerne samt de væsentlige risici, der er forbundet med obligationerne. Der er tale om en sammenfatning af tilgængelige og tidligere offentliggjorte informationer.

Obligationernes teoretiske værdier er pr. 27. november 2012 hhv. 125,04 og 137,07 og ligger således langt over udstedelseskursen i 2006 på hhv. 105 og 110.

De teoretiske værdier, som opdateres dagligt i kurslister og afkastoversigter på www.plusinvest.dk, er udelukkende en indikation på den pris, de underliggende aktiver forventeligt (men ikke nødvendigvis) kan realiseres til på opdateringstidspunktet og i forbindelse med eventuel førtidig indfrielse.

Der bliver desuden dagligt stillet priser på NASDAQ OMX Copenhagen A/S, som indtil videre har ligget relativt tæt på de teoretiske værdier. Ligeledes kan det konstateres, at der også har været handlet på disse priser.

Derudover er det, som anført bl.a. i produkternes prospekt, muligt ved henvendelse til sit pengeinstitut at anmode om førtidig indfrielse af obligationerne. Der er til dato førtidsindfriet mere end 900 mio kroner i Plus Råvarer 2013 og Råvarer Super 2013 tilsammen.

Det skal endvidere bemærkes, at den ovennævnte teoretiske værdi ikke er en indikation af Plus obligationernes udløbskurs i juni 2013. Udløbskursen afhænger alene af de underliggende aktivers værdi på udløbstidspunktet i juni 2013.

De underliggende aktiver består dels af en sikkerhedsobligation og dels af en option.


Sikkerhedsobligation - Status

Sikkerhedsobligationens indfrielseskurs er afhængig af observerede konkurser i den underliggende referenceportefølje. Sikkerhedsobligationen kan efter 8 stedfundne konkurser ikke absorbere flere konkurser i referenceporteføljen, og ved blot 1 yderligere konkurs inden udløb bliver hovedstolen reduceret med forventeligt ca. 36 % (beregnet ved konkursdividende på 30 %), og sikkerhedsobligationen vil i så fald løbe ud til en kurs under 100.

Yderligere information om sikkerhedsobligationens status kan findes i Plus Invest Nyt bl.a. side 4 og 5, samt Børsmeddelelse af 7.september 2010 vedr. Konkursdividende i Ambac Assurance Group.


Option - Status

Optionens værdi er afhængig af udviklingen i 15 råvarepriser. Optionen har fire mulige indfrielseskurser. Disse er afhængige af, hvordan de 15 råvarer på udløbstidspunktet i 2013 har udviklet sig i forhold til en række fastlagte ”triggerniveauer”.

Markedspriserne kan ændre sig i begge retninger frem til udløb. Optionens aktuelle værdi afspejler denne usikkerhed. Udviklingen i markedspriser og Triggerniveauer for de 15 råvarer kan følges i kurslisten på www.plusinvest.dk

Ved 3 brudte triggerniveauer på udløbstidspunktet vil optionerne være 0 kroner værd. Er ingen af de fastlagte triggerniveauer brudt på udløbstidspunktet for Plus obligationerne, hvilket forudsætter en mærkbar stigning i markedsprisen for naturgaselementet i råvaregruppen samt fortsat opfyldelse af samtlige øvrige triggerniveauer, vil optionens værdi ved udløb være hhv. 100 for Råvarer 2013 og 125 for Råvarer Super 2013.

Beskrivelse af optionens sammensætning og mulige udløbskurser ved forskellige antal ”trigger events” findes på www.plusinvest.dk under de respektive produktafsnit.



Obligationsejere henvises i øvrigt til deres pengeinstitut eller anden rådgiver, såfremt der måtte være behov for rådgivning i forhold til førtidsindfrielse, afkastmuligheder og risici frem til udløb.

 

Med venlig hilsen
BIG 5 A/S

Michael Vinther
Bestyrelsesformand



Udsteder:
BIG 5 A/S, CVR: 28 11 85 46
c/o administrator BI Holding A/S
Sundkrogsgade 7
Postboks 2672
DK-2100 København Ø