Jobindex Årsrapport for 2012


Jobannoncemarkedet blev halveret under finanskrisen i 2009, men Jobindex A/S klarede sig godt igennem udfordringerne, og har formået at udnytte krisen og det efterfølgende opsving til at erobre markedsandele. I 2012 satte Jobindex ny omsætningsrekord og er dermed tilbage på niveauet før krisen.

Nettoomsætningen i 2012 blev på 113 mio. kr., en stigning på 5% i forhold til 108 mio. kr. i 2011. Driftsresultatet før renter og skat blev på 31 mio. kr., hvilket er på samme niveau som i 2011, og må betegnes som vældigt tilfredsstillende i betragtning af, at jobmarkedet stadig er meget svagt.

Mens Jobindex er tilbage på niveauet før krisen, er dette langt fra tilfældet for aviserne og de andre jobdatabaser. De fleste private virksomheder har droppet de dyre avisannoncer og har flyttet jobannoncebudgettet til internettet. Mange virksomheder har samtidig skåret ned på antallet af forskellige jobdatabaser, som de bruger, og de fleste virksomheder foretrækker at annoncere på den jobdatabase, som har det største antal brugere. I 2012 er Jobindex derfor vokset, mens konkurrenternes omsætning samlet set har været faldende.

På sigt forventer vi, at den største konkurrent bliver det sociale netværk LinkedIn. Jobindex har derfor lanceret en ny strategi og en række nye faciliteter, der gør det muligt for virksomheder at kommunikere med potentielle kandidater, på samme måde som de kan gøre via LinkedIn. Jobindex har også stor fokus på de nye mobile platforme og har udviklet apps til Apples iPhones og iPads, Googles Android og Microsofts Windows 8.

Jobindex har takket være de gode resultater opbygget en stor likviditetsreserve, og bestyrelsen vil derfor på generalforsamlingen i lighed med tidligere år forslå, at der udbetales 30 kr. i udbytte pr. aktie eller i alt 27 mio. kr. De sidste 5 år har Jobindex dermed udbetalt i alt 133 mio. kr. til aktionærerne i form af aktieudbytte og tilbagekøb af aktier.
 

         Administrende direktør Kaare Danielsen, Jobindex A/S, tlf: 38323360, kaare@jobindex.dk
         Godkendt rådgiver Jakob Tolstrup Kristensen, Advizer K/S, tlf: 70225033, jtk@advizer.dk


Attachments

Årsrapport 2012 Jobindex.pdf