Taaleritehdas avasi toimiston Turkissa


Taaleritehtaan Turkin toimiston avajaisia vietettiin eilen torstaina 30.5.2013 Istanbulissa. Tytäryhtiömme Taaleri Portföy Yönetimi A.S. sai Turkin viranomaisilta toimiluvan huhtikuussa. Tarjoamme Istanbulista käsin turkkilaisille asiakkaille kokonaisvaltaista ja laadukasta varainhoitopalvelua paikalliset tarpeet huomioiden ja hyödyntäen Suomessa hyviksi havaittuja toimintamalleja. Aiomme myös harkita pääomarahastotoimintaa.

Turkin varainhoitomarkkina on pieni verrattuna maan talouden ja pankkijärjestelmän kokoon. Tämän lisäksi korkotason lasku, vakaa taloustilanne ja poliittinen ilmapiiri sekä suhteellisen nopea BKT-kasvu luovat erittäin hyvät mahdollisuudet kannattavalle varainhoidolle.

Lisäksi Turkissa tullaan lanseeraamaan tammikuuhun 2014 mennessä uusi ”Rahasto-supermarket”, joka mahdollistaa sijoittajille rahasto-osuuksien oston ja myynnin Istanbulin Pörssin kautta.  Tämä luo itsenäisille rahastoyhtiöille pääsyn vähittäisasiakasmarkkinoille ilman välikäsiä, kuten pankkeja.  Taaleri Portföy Yönetimi A.S. aikoo lanseerata paikalliset rahastonsa heti kun Rahasto -supermarket on toiminnassa.

Harkitsemme Turkissa myös niin sanotun Sukuk-rahaston lanseeraamista. Sukuk-rahasto noudattaa islamilaista rahoitustoimintaa koskevia periaatteita. Tämä mahdollistaa rahaston tarjonnan myös Turkin lähialueella.

Turkin toimistossamme työskentelee seitsemän turkkilaista rahoitusalan huippuammattilaista, joilla on keskimäärin yli 15 vuoden kokemus rahoitusalalta. Tiimin jäsenet ovat työskennelleet varainhoidon parissa turkkilaisten pankkien lisäksi johtavissa, globaaleissa pankeissa Lontoossa, Zurichissä, Baselissa ja Luganossa.

Turkissa valtava potentiaali

Turkki on yksi maailman nopeimmin kasvavista talouksista. Jo nyt Turkki on maailman 16. suurin talous ja sen rooli Euroopan ja Aasian porttina vahvistaa osaltaan tulevaisuuden kasvua. Yli 75 miljoonan asukkaan Turkin väestö on nuorta: alle 25-vuotiaita on 43 % väestöstä (EU keskimäärin 28 %) ja väestön keski-ikä on 29 vuotta (EU:ssa 43 vuotta). Arviolta noin 14 miljoonan asukkaan Istanbul on kasvamassa paikalliseksi finanssikeskukseksi palvelemaan paitsi Turkkia myös vauhdilla vaurastuvia Lähi-idän markkinoita.

Viimeiset 10 vuotta Turkin bruttokansantuote on kasvanut reaalisesti keskimäärin 5 % vuodessa. Turkissa on stabiili ja hyvin vakavarainen pankkijärjestelmä, verraten alhainen korkotaso ja hyvin toimivat osakemarkkinat. Inflaatio on laskenut huomattavasti viimeisten 10 vuoden aikana. Myös poliittinen ilmapiiri on vakaa, vaikka ympärillä kuohuukin. Yhteiskunnalliset palaset alkavat olla kohdallaan mahdollistamassa vaurastumisen ja menestyksen hyvin koulutetulle ja yritteliäälle väestölle. 

”Näemme Turkin varainhoitomarkkinan tarjoavan huomattavan kasvupotentiaalin tulevien vuosien aikana. Uskomme paikallisen läsnäolomme ja kokeneen tiimimme avulla pystyvämme tarjoamaan asiakkaille kiinnostavan vaihtoehdon. Näemme Istanbulin roolin uutena finanssikeskuksena Lontoon, Frankfurtin ja New Yorkin rinnalla.”, kertoo Taaleritehtaan toimitusjohtaja Juhani Elomaa.

  

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas Oyj on sijoitusyhtiö, joka on listattu First North Finland -markkinapaikalle NASDAQ OMX:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas keskittyy yksityishenkilöiden kokonaisvaltaiseen yksityispankkiiripalveluun ja instituutioasiakkaiden omaisuudenhoitoon. Sijoitustoiminta perustuu kustannustehokkuuteen, läpinäkyvyyteen ja näkemykselliseen salkunhoitoon. Taaleritehdas konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä kolmesta tytäryhtiöstä: Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä, Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:stä sekä rahoitusyhtiö Lainaamosta. Lisäksi Taaleritehdas-ryhmään kuuluu fyysistä kultaa tarjoava Kultataaleri Oy, osaomistusyhtiö sijoitusasuntotoimintaan keskittyvä Asuntoverstas Oy sekä yritysvakuutusten kilpailutusta tarjoava Vakuutusvahti Oy. Taaleritehdas on myös aloittanut varainhoitopalveluiden tarjonnan Turkissa. Ryhmässä on yli 100 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa ja Istanbulissa. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 2,4 miljardia euroa ja asiakkaita 2 100.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: www.taaleritehdas.fi

Taaleritehdas nyt myös Twitterissä!