Immunicum rekryterar ny Chief Operating Officer


Göteborg, 2013-07-01 09:51 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Immunicum AB (publ), som utvecklar behandlande cancervacciner, har rekryterat Henrik Elofsson som ny Chief Operating Officer (COO).

I egenskap av COO kommer Henrik Elofsson att ansvara för projektledning avseende prekliniska och kliniska försök. Han kommer också att ansvara för etableringen av en storskalig produktionsprocess.

Henrik Elofsson har en utbildningsbakgrund som Medicinsk Biolog från Linköpings Universitet med ytterligare en examen från Chalmers Biotekniska Entreprenörskola. Han kommer närmast från Arterion där han arbetade som vice VD med ansvar för forskning och etablering av nya produktionsprocesser och där han även satt i styrelsen. Han har också arbetat som konsult inom ett flertal innovationsprojekt samt verkat som coach till flera affärsutvecklare inom Life Science.

– Vi är väldigt nöjda med att ha rekryterat Henrik som Chief Operating Officer i detta mycket spännande och intensiva skede som Immunicum befinner sig i. Vi håller på att avsluta en pågående klinisk prövning på njurcancerpatienter och hoppas även kunna starta ytterligare en klinisk prövning på levercancerpatienter inom kort. Henrik kommer bland annat att fokusera på att öka patientrekryteringstempot i våra kliniska studier. Dessutom planerar vi en fas II-studie på njurcancerpatienter så Henrik blir en viktig förstärkning av vårt team när vi nu trappar upp arbetet med att utnyttja den stora potential som finns i våra teknologiplattformar, säger Jamal El-Mosleh, VD på Immunicum.

Henrik Elofsson har i samband med sin anställning förvärvat aktier i Bolaget.

Immunicums aktier handlas sedan den 22 april 2013 på NASDAQ OMX First North under kortnamnet IMMU.

G&W Fondkommission är utsedd till Bolagets Certified Adviser.

Tel: 08-503 000 50. www.gwkapital.se.

För ytterligare information kontakta:

Jamal El-Mosleh, VD på Immunicum, 0703-31 90 51,
jamal.el-mosleh@immunicum.com

Om Immunicum AB (publ):

Immunicum AB (publ) utvecklar läkemedel för immunbaserad behandling av cancer. Företagets båda huvudgrupper av terapeutiska cancervaccin, SUBCUVAX® och INTUVAX®, samt metoden för expansion av tumörspecifika T-celler (CD70) bygger på den Nobelprisade upptäckten av dendritiska celler och deras centrala roll vid aktiveringen av det specifika immunsvaret. Eftersom råvarukällan utgörs av dendritceller från friska blodgivare så kan Immunicums produkter produceras i stor skala. Immunicums metod har bevisad effekt i djurstudier studeras nu på människa i kliniska studier.

www.immunicum.se