Metso sai ison venttiiliteknologiatilauksen Intiasta maailman suurimmalta öljynjalostamolta Jamnagar 3:lta


Metso sai ison venttiiliteknologiatilauksen Intiasta maailman suurimmalta öljynjalostamolta Jamnagar 3:lta

Metso Oyj:n lehdistötiedote 26.02.2015 klo 12:30 paikallista aikaa

Metso sai vuonna 2014 merkittävän venttiiliteknologian uusintatilauksen Intiasta Jamnagar  3 -jalostamon laajennukseen. Venttiilit toimitetaan maailman suurimpaan öljynjalostamokokonaisuuteen joka sijaitsee Jamnagarissa Gurajatin osavaltiossa. Öljynjalostamokokonaisuuden omistaa Reliance Industries Limited -yhtiö.

Metson toimitus sisältää 1"- 30"-tuumaisia Neles-, Mapag- ja Jamesbury-merkkisiä sulku-, pallo- ja läppäventtiilejä. Toimitukseen kuuluu myös lisälaitteita ja varaosia.

Vuonna 2014 Metso sai useita Jamnagarin jalostamolaajennuksen toteutukseen liittyviä tilauksia. Merkittävä osuus tilausten kokonaisarvosta on kirjattu Metson vuoden 2014 neljännen vuosineljänneksen tilauksiin.

"Olemme iloisia, että Reliance luottaa meihin ja toistuvasti on valinnut meidät venttiilitoimittajaksi. Uusintatilaukset Jamnagarin jalostamolle osoittaa, että Metson venttiiliratkaisuilla on jo vuosien ajan ollut tärkeä rooli vaativissa jalostamoprosesseissa. Ne ovat auttaneet ylläpitämään luotettavaa toimintaa, maksimoimaan tuotannon tehokkuutta ja pienentämään turvallisuusriskejä", sanoo Markku Simula, johtaja, Öljy- ja kaasuliiketoimintalinja, Metso.

Metson strategisena tavoitteena on kasvattaa virtauksensäätöliiketoimintaansa öljy- ja kaasuteollisuudessa.

Luotettava virtauksensäätöteknologia lisää jalostamoiden turvallisuutta

Tyypillisessä jalostamo- tai petrokemiantehdasprojektissa Metson tuotevalikoima kattaa jopa 90 prosenttia tarvittavista venttiileistä. Luotettavat venttiiliratkaisut ovat hyvin kriittisiä osatekijöitä jalostamoprosesseissa. Venttiilien täytyy kestää vaativissa olosuhteissa hiilivetyprosessien aiheuttamaa kovaa painetta, korkeita lämpötiloja, myrkyllisiä ja syövyttäviä nesteitä, tärinää ja paineen vaihtelua. Niiden on myös täytettävä kaikki turvallisuusvaatimukset. Lisäksi asiakkaat kehittävät jatkuvasti prosessejaan, jotta he pystyvät parantamaan niiden tehokkuutta ja tuottamaan lisäarvoa. Siinä tarvitaan erittäin luotettavia venttiiliratkaisuja.

Metson laajaan virtauksensäätöpalveluiden tarjontaan kuuluu liiketoimintaratkaisuja ja palveluita, jotka optimoivat laitteiden käyttöä ja elinkaarikustannuksia. Yhtiön venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa. Lisäksi Metsolla on yli 40 venttiileihin ja kenttälaitteisiin keskittyvää palvelukeskusta eri puolilla maailmaa.

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Markku Simula, johtaja, Öljy- ja kaasuliiketoimintalinja, Metso, puh.  020 483 5692, sähköposti: markku.simula(at)metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com