Docdata en bol.com verlengen samenwerkingsovereenkomst voor vijf jaar


Docdata fulfilment B.V. in Waalwijk, een dochteronderneming van DOCDATA N.V., en bol.com, een dochteronderneming van AHOLD, verlengen hun samenwerkingsovereenkomst voor de duur van 5 jaar. De samenwerkingsovereenkomst loopt met terugwerkende kracht van 1 januari 2015 tot 1 januari 2020 en omvat het leveren door Docdata aan bol.com van een totaalpakket aan fulfilmentdiensten. 

Vanaf de start van bol.com in augustus 1999 is bol.com partner van Docdata. Bol.com is inmiddels uitgegroeid tot de meest toonaangevende webwinkel in Nederland en België met ruim vijf miljoen klanten. Het assortiment van bol.com is de afgelopen jaren flink uitgebreid en omvat zo'n 9 miljoen artikelen in een groot aantal categorieën waaronder boeken, muziek, film & games, baby & kind, mooi & gezond, sieraden & tassen, sport & vrije tijd, wonen & koken, tuin & klussen en dier gerelateerde producten. Ook de komende jaren gaan Docdata en bol.com gezamenlijk investeren in verdere groei. Een belangrijk aspect daarbij is de ontwikkeling van het verkopersmodel van bol.com waarbij andere partijen via bol.com verkopen. Het assortiment zal daarmee blijven uitbreiden. Bovendien heeft bol.com een nieuwe service ontwikkeld voor haar verkooppartners: Logistiek via bol.com. Hierbij kunnen partners hun totale fulfilment uitbesteden voor de orders die zij via bol.com ontvangen. Docdata biedt hierbij ondersteuning en garandeert daarmee dat ook de leveringen door derden volgens de dienstverlening van bol.com worden gedistribueerd. Deze verlengde samenwerking wordt gebaseerd op de zogenaamde kostprijs-plus strategie waarbij beide partijen zullen voorzien in de benodigde investeringen.

Michiel Alting von Geusau, CEO van DOCDATA N.V.: "Wij zijn bijzonder verheugd en trots dat wij onze langdurige en succesvolle samenwerking met onze allereerste e-commerce klant wederom voor een langere periode kunnen vastleggen, en samen invulling kunnen geven aan de ambitieuze plannen. Waren we in 1999 pioniers die de eerste schreden zetten op de e-commerce markt, inmiddels zijn we een organisatie voor wie geen vraagstuk te ver gaat. De diversiteit van de artikelen en de piekperiodes die jaarlijks in omvang toenemen, stellen hoge eisen aan de capaciteiten van een fulfilmentpartner. Wij zijn dan ook continu bezig met de ontwikkeling van schaalbare 'smart' oplossingen om zo verder te bouwen aan de toekomst en de kwaliteit van onze dienstverlening continue te verbeteren."

Daniel Ropers, directeur bij bol.com: "Docdata heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van bol.com en is altijd een betrouwbare en flexibele partner geweest. Voor ons heeft het er jaar na jaar voor gezorgd dat we steeds konden doorgroeien in onze ambitie om onze klanten de beste winkel te bieden. Ook voor de uitvoering van nieuwe diensten voor onze verkooppartners vertrouwen we op de expertise van Docdata."

------------------------------------------

Het beursgenoteerde DOCDATA N.V. bestaat uit twee "lines of business":

Docdata (www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Docdata biedt een volledige e-commerce dienstverlening aan klanten zodat deze succesvol kunnen zijn op het internet.

IAI (www.iai-industrial-systems.com) is een hightech systeembouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van systemen voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren: het beveiligen en personaliseren van waardedocumenten, het bewerken van zonnecellen en -modules en het bewerken van andere materialen en producten.

------------------------------------------

Waalwijk, Nederland, 16 maart 2015

Verdere informatie:        DOCDATA N.V., M.F.P.M. Alting von Geusau, CEO, Tel. 0416 631 100
Corporate website:        www.docdatanv.com


Attachments

Persbericht 16 maart 2015