Immunicum förstärker den kliniska organisationen


Göteborg, 2015-08-05 09:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Immunicum AB (publ) förstärker organisationen med rekryteringen av Linda Barkemo som Director Clinical Operations.

Linda Barkemo har mer än 10 års erfarenhet från ledande positioner inom klinisk projektutveckling i läkemedelsindustrin och kommer närmast från en tjänst som Regional Director Northern Europe på ClinTec International, ett globalt verksamt bolag inom kontraktsforskning.

Tidigare anställningar omfattar bland annat Clinical Trial Manager på Artimplant och anställningar med ansvar för kliniska studier på AstraZeneca och Pfizer. Linda Barkemo är utbildad sjuksköterska.

”Immunicum befinner sig i en period av ökande aktivitet inom kliniska prövningar. Jag är mycket glad att kunna rekrytera Linda till denna nytillsatta tjänst, som ytterligare skärper vår kompetens på området. Linda Barkemo har skaffat sig en bred erfarenhet inom Life Science från sina olika roller inom klinik, marknadsbolag, R&D, MedTech, Biotech och CRO-bolag. Det kommer vara en stor tillgång för oss”, säger Immunicums VD Jamal El-Mosleh.

Rekryteringen av en Director Clinical Operations kommer som ett led i Immunicums plan att utöka sin satsning på kliniska prövningar. Som Director Clinical Operations på Immunicum kommer Barkemo i närtid att fokusera på rekryteringen av patienter till den pågående fas II-studien med INTUVAX mot metastaserad njurcellscancer (MERECA). Koordinering och avslutning av den pågående fas I/II-studien på patienter med primär levercellscancer är ytterligare en prioriterad uppgift.

”Jag ser med stor entusiasm fram emot att börja på ett innovationsdrivet företag som Immunicum. Uppdraget att koordinera bolagets viktiga cancerstudier är mycket inspirerande”, säger Linda Barkemo.

 

För ytterligare information, kontakta:

Jamal El-Mosleh, VD Immunicum

Tel: 031 – 41 50 52,
jamal.el-mosleh@immunicum.com

www.immunicum.se

 

Bolagets Certified Adviser är Redeye AB

Tel: 08-545 013 31. www.redeye.se

 

Om Immunicum AB (publ)

Immunicum AB (publ) utvecklar vacciner för behandling av tumörsjukdomar. En fas II-studie för Bolagets längst framskridna projekt – INTUVAX® mot njurcancer – har påbörjats. I projektportföljen finns ytterligare fyra projekt mot olika tumörsjukdomar, bland annat en klinisk studie på patienter med levercancer.