Försenad utbetalning av utdelning i RealXState


Ledningen i RealXState AB (Publ) ("Bolaget") har under fredagen blivit varse att en försening inträffat vad gäller utbetalningen avseende utdelning på Bolagets preferensaktier med avstämningsdag den 15 december 2015.

Anledningen härtill är ett missförstånd hos ledningen rörande innehållet i de instruktioner som lämnats till Euroclear inför utbetalningen vilket medfört att ett felaktigt datum kommit att anges som avstämningsdag för utbetalningen. Utbetalningen har därför stoppats, men kommer att genomföras så snart missförståndet utretts, vilket innefattar en verifiering av vilka som var aktieägare på avstämningsdagen den 15 december. Utbetalning av utdelningen (med räntekompensation i enlighet med bestämmelserna i bolagsordningen) kommer således att verkställas så snart utredningen är klar, med avstämningsdag den 15 december i enlighet med det beslut som fattades på årstämma i Bolaget den 23 november 2015 och vad som tidigare kommunicerats till marknaden.

11 januari 2016

RealXState AB

Styrelsen

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Lidén, VD, 070-237 03 10, anders@realxstate.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
RealXState Pressrelease 2016-01-11.pdf

Om RealXState
RealXState är en koncern med samlad kunskap från både bygg- och fastighetsutvecklingsbranschen. Koncernens affärsmodell är att dels köpa och förädla kommersiella fastigheter i Stockholm och Mellansverige och dels utveckla bostadsfastigheter i Storstockholmsområdet för att sälja dessa inom 3 år efter färdigställandet. Koncernens verksamhet består av fastighetsförädling, fastighetsförvaltning och byggverksamhet. Genom att kombinera byggverksamhet med fastighetsutveckling skapas en grund för att framgångsrikt driva framtida utvecklingsprojekt inom Storstockholmsområdet och Mellansverige med goda möjligheter till expansion finansierad med eget kapital från verksamheten samt med projektfinansiering.

Bolagets Certified Adviser är Nordfirst Corporate Finance.


Attachments

RealXState_Pressrelease_2016-01-11.pdf