RealXState kallar till extra bolagsstämma den 10 februari 2016 för att utse ny styrelse


RealXState AB ("Bolaget") kallar till extra bolagsstämma den 10 februari 2016 för att utse ny styrelse. I samband därmed kommer styrelseordföranden Björn Andersson samt styrelseledamöterna Stefan Silfver och Peter Törngren att avgå.

Bakgrunden till deras beslut är att huvudägaren Mindhouse AB ännu inte infriat styrelsens krav på aktieägartillskott om 10 miljoner kronor som var tänkt att användas till förvärv av kommersiella kassaflödesfastigheter för att öka kassaflödet i Bolaget. Likviditeten är nu begränsad till underkoncernens byggverksamhet, som dock har haft en positiv utveckling sedan den förvärvdes och vars kassaflöde är fullt tillfredsställande för att finansiera Bolagets löpande verksamhet och utdelningar

Det uteblivna finansiella tillskottet från huvudägaren har inneburit att Bolagets affärsmässiga inriktning inte överensstämmer med den ursprungliga affärsstrategin. Verksamheten har under hösten inriktats mot att utveckla en mobil bostadsmodul att användas i kostnadseffektiva bostadsprojekt för hyresfastigheter. Syftet är att härigenom attrahera investerare och projektägare att ingå partnerskap med Bolaget för gemensamma fastighetsprojekt. Inga projekt har ännu förvärvats utan strategin är att under vinter/vår 2016 bjuda in delägare med egna bostadsprojekt som delägare i Bolaget. Strategin att förvärva kommersiella kassaflödesfastigheter har därmed lagts på framtiden i väntan på delägare och kapital.

Styrelseledamöternas avgång sker i samförstånd med huvudägaren och de avgående styrelseledamöterna kommer att finnas tillgängliga för det fall Bolaget är i behov av stöd eller råd. Till stämman kommer huvudägaren att föreslå en interimsstyrelse vars platser står till förfogande för det fall nya delägare kommer in i Bolaget och har önskemål om styrelserepresentation. Huvudägarens förslag på nya styrelseledamöter kommer att offentliggöras i god tid före stämman.

Kallelsen offentliggörs genom ett separat pressmeddelande.

25 januari 2016

RealXState AB
Styrelsen

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Lidén, VD, 070-237 03 10, anders@realxstate.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
RealXState Pressrelease 2016-01-25.pdf

Om RealXState
RealXState är en koncern med samlad kunskap från både bygg- och fastighetsutvecklingsbranschen. Koncernens affärsmodell är att dels köpa och förädla kommersiella fastigheter i Stockholm och Mellansverige och dels utveckla bostadsfastigheter i Storstockholmsområdet för att sälja dessa inom 3 år efterfärdigställandet. Koncernens verksamhet består av fastighetsförädling, fastighetsförvaltning och byggverksamhet. Genom att kombinera byggverksamhet med fastighetsutveckling skapas en grund för att framgångsrikt driva framtida utvecklingsprojekt inom Storstockholmsområdet och Mellansverige med goda möjligheter till expansion finansierad med eget kapital från verksamheten samt med projektfinansiering.

Bolagets Certified Adviser är Nordfirst Corporate Finance.


Attachments

RealXState_Pressrelease_2016-01-25.pdf