Grimaldi on ilmoittanut tänään Finnlinesille lunastusoikeudestaan jäljellä oleviin Finnlinesin osakkeisiin


Helsinki, Suomi, 2016-02-03 18:45 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Finnlines Oyj                                          Pörssitiedote  3.2.2016 klo 19.45

 

GRIMALDI ON ILMOITTANUT TÄNÄÄN FINNLINESILLE LUNASTUSOIKEUDESTAAN JÄLJELLÄ OLEVIIN FINNLINESIN OSAKKEISIIN; GRIMALDI TARJOAA 17,80 EUROA OSAKKEELTA LUNASTUSMENETTELYSSÄ

Ilmoituksen mukaan Grimaldi Group S.p.A. (”Grimaldi”) omistaa osittain omistamiensa tytäryhtiöiden Grimaldi Deep Sea S.p.A.:n ja Grimaldi Euromed S.p.A.:n kanssa yli yhdeksän kymmenesosaa (9/10) Finnlines Oyj:n (”Finnlines”) kaikista osakkeista ja osakkeiden tuottamista äänistä. Omistusosuusrajan ylittymisen seurauksena Grimaldille on syntynyt osakeyhtiölain 18 luvun 1 §:n perusteella oikeus lunastaa muiden Finnlinesin osakkeenomistajien omistamat osakkeet käyvästä hinnasta. Grimaldi omistaa tällä hetkellä 50.486.671 Finnlinesin osaketta, mikä vastaa noin 98,03 prosenttia Finnlinesin kaikista osakkeista ja niiden tuottamista äänistä.

Grimaldi on päättänyt käyttää osakeyhtiölakiin perustuvaa lunastusoikeuttaan ja lunastaa kaikki muiden jäljellä olevien Finnlinesin osakkeenomistajien omistamat osakkeet ("Osakkeet" ja jokainen osake erikseen "Osake"). Grimaldin lunastusoikeuteen perustuvan vaatimuksen keskeinen sisältö on seuraava:

Osakkeiden lunastushinta on 17,80 euroa Osakkeelta ("Lunastushinta"). Grimaldin käsityksen mukaan 9.10.2015 toteutettu osakekauppa ("Osakekauppa") Grimaldi Euromed S.p.A.:n ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen välillä on selkein ja luotettavin osoitus Osakkeen käyvästä hinnasta. Mainittu Osakekauppa koski noin 10,5 prosentin osuutta Finnlinesin osakkeista ja siinä osakekohtainen kauppahinta oli EUR 17,80.

Grimaldi vastaa mahdollisesta Osakkeiden lunastuksesta johtuvasta Suomessa perittävästä varainsiirtoverosta, siltä osin kuin Grimaldi on lunastusajankohtana tietoinen, joko Finnlinesin osakasluettelon tai muun riittävän selvityksen perusteella, siitä, että Finnlinesin osakkeenomistaja, jolta Osakkeita lunastetaan, on Suomessa yleisesti verovelvollinen, ulkomaisen luottolaitoksen Suomessa oleva sivukonttori tai ulkomaisen sijoituspalveluyrityksen, rahastoyhtiön tai ETA-vaihtoehtorahastojen hoitajan Suomessa oleva sivuliike. Lisäksi Grimaldi vastaa lunastuksen johdosta toteutettavista arvo-osuuskirjauksista johtuvista maksuista ja veloituksista.

Grimaldi tulee saattamaan Osakkeiden lunastuksen vireille osakeyhtiölain mukaisessa välimiesmenettelyssä.

 

Lisätietoja: Tapani Voionmaa, Lakiasiainjohtaja, puh. +358 50 565 5207

 

Finnlines Oyj

 

Tom Pippingsköld                   Tapani Voionmaa
Talous- ja rahoitusjohtaja         Lakiasiainjohtaja

 

JAKELU
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

 

Finnlines on yksi Itämeren ja Pohjanmeren johtavista roro- ja matkustajaliikennevarustamoista. Yhtiö on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä ja on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi  maailman suurimmista ro-ro varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Tämä yhteistyö mahdollistaa Finnlinesin tarjoamaan linjaliikennepalveluita Välimeren, Länsi-Afrikan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä.

www.finnlines.com