Selskabsmeddelelse 2/2016 - Tidlig lukning af udbud af aktier i Scandinavian Tobacco Group A/S


SELSKABSMEDDELELSE
Nr. 2/2016


MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, DISTRIBUERES ELLER UDLEVERES - HVERKEN HELT ELLER DELVIST OG HVERKEN DIREKTE ELLER INDIREKTE - I ELLER TIL USA, CANADA, AUSTRALIEN ELLER JAPAN

Denne meddelelse udgør ikke et udbudsdokument, og intet i denne meddelelse indeholder et udbud af værdipapirer. Ingen bør købe eller tegne værdipapirer i Scandinavian Tobacco Group A/S ("STG" eller "Selskabet"), medmindre dette sker på grundlag af oplysninger i det prospekt, der er offentliggjort af STG i forbindelse med udbuddet og optagelse af værdipapirerne til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen A/S ("Nasdaq Copenhagen").

København, 9. februar 2016

Tidlig lukning af udbud af aktier
i Scandinavian Tobacco Group A/S

Scandinavian Tobacco Group A/S offentliggør i dag lukning af sit udbud, herunder tidlig lukning af udbuddet til private investorer.

Den 28. januar 2016 blev der offentliggjort et prospekt i forbindelse med Scandinavian Tobacco Group's børsnotering og optagelse af Selskabets aktier til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen ("Udbuddet").

Udbuddet til private investorer med ordrer op til og med DKK 3 millioner lukker den 9. februar 2016, kl. 12.00 dansk tid. Den tidlige lukning af Udbuddet skyldes, at den samlede efterspørgsel fra private investorer overstiger den forventede tildeling af udbudsaktier til denne investorgruppe.

Den forventede tidsplan for Udbuddet er i øvrigt uændret og Udbuddet til investorer med ordrer over DKK 3 millioner lukker således den 9. februar 2016 kl. 16.00 dansk tid.

Oplysninger om resultatet af Udbuddet, herunder den endelige udbudskurs samt tildelingen af aktier, forventes offentliggjort den 10. februar 2016. Datoen for optagelse af Scandinavian Tobacco Group's aktier til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen og den første handelsdag vil ligeledes være den 10. februar 2016 under symbolet "STG" (ISIN DK0060696300).

De udbudte aktier forventes at blive leveret omkring den 12. februar 2016 mod kontant betaling i danske kroner.

For yderligere information kontakt venligst:
Forespørgsler fra medierne:
Kaspar Bach Habersaat, Director of Group Communications, telefon: +45 7220 7152
eller kaspar.bach@st-group.com.

Forespørgsler fra investorer:
Torben Sand, Head of Investor Relations, telefon: +45 7220 7126
eller torben.sand@st-group.com.

Om Scandinavian Tobacco Group
 

Scandinavian Tobacco Group A/S er sammen med sine dattervirksomheder ("Koncernen") en af verdens førende producenter af cigarer og traditionel pibetobak. Koncernen fremstiller desuden finskåren tobak og sælger tobaksrelateret tilbehør.
 
Koncernen fremstiller og sælger 3 mia. cigarer og 5.000 tons pibetobak og finskåren tobak årligt. Scandinavian Tobacco Group vurderer, at det er det eneste selskab i verden, der har et strategisk kernefokus på fremstilling og distribution indenfor alle disse tobakskategorier.
 
Scandinavian Tobacco Group har en førende position på markedet for maskinfremstillede cigarer i Europa, markedet for håndrullede cigarer i USA, markedet for internet- og katalogbaseret detailsalg af cigarer i USA, markedet for traditionel pibetobak på globalt plan samt på udvalgte markeder for fintskåren tobak.
 
Med en diversificeret portefølje bestående af mere end 200 varemærker har Scandinavian Tobacco Group et et komplementerende sortiment af etablerede globale og lokale varemærker.

Inden for cigarsegmentet omfatter porteføljen Café Crème, La Paz, Macanudo, CAO, Partagas (USA) og Cohiba (USA). Pibetobaksmærkerne omfatter Captain Black, Erinmore, Borkum Riff og W.Ø. Larsen, mens de førende varemærker inden for finskåren tobak inkluderer Bugler, Break, Escort, Bali Shag og Tiedemanns. 

Koncernen havde pr. 31. december 2015 ca. 8.100 medarbejdere i den Dominikanske Republik, Honduras, Nicaragua, Indonesien, Europa, New Zealand, Australien, Canada og USA.
 
For yderligere information henvises til www.st-group.com.

Vigtig meddelelse
Kopier af denne meddelelse udarbejdes ikke og må ikke distribueres eller sendes til USA, Canada, Australien eller Japan.

Denne meddelelse udgør ikke et udbud af værdipapirerne til offentligheden i USA. De heri beskrevne værdipapirer må ikke udbydes eller sælges i USA, (1) medmindre de registreres (eller er undtaget fra registrering) i henhold til USA's Securities Act of 1933 med efterfølgende ændringer, og (2) medmindre de udbydes eller sælges af udstederen eller af en forvalter (eller en tilknyttet virksomhed), der er registreret som broker-dealer i henhold til USA's Securities Exchange Act of 1934.   Scandinavian Tobacco Group A/S har ikke til hensigt at registrere nogen del af udbuddet af værdipapirerne i USA eller at gennemføre et offentligt udbud af værdipapirerne i USA.

I enhver EØS-medlemsstat (bortset fra Danmark), som har implementeret Direktiv 2003/71/EF med efterfølgende ændringer (sammen med alle gældende implementeringsforskrifter i medlemslandet benævnt "Prospektdirektivet"), er denne selskabsmeddelelse alene rettet mod og henvendt til kvalificerede investorer i den pågældende medlemsstat som defineret i Prospektdirektivet.

Denne meddelelse udgør ikke et udbud af værdipapirerne til offentligheden i UK. Der hverken er eller vil blive godkendt noget prospekt vedrørende værdipapirerne i UK. Denne meddelelse henvender sig alene til (i) personer uden for UK eller (ii) personer, der er investment professionals som defineret i artikel 19, stk. 5, i UK's Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 ("Bekendtgørelsen"), og (iii) virksomheder med høj nettoformue samt andre personer, der lovligt kan modtage denne meddelelse, og som er omfattet af § 49, stk. 2, (a)-(d), i Bekendtgørelsen (samlet benævnt "Relevante Personer"). De i denne meddelelse beskrevne investeringsaktiviteter vil kun kunne foretages af Relevante Personer. Personer, som ikke er Relevante Personer, bør ikke handle på grundlag af eller i tillid til dette dokument eller dets indhold.

Stabilisering/FCA

I forbindelse med udbuddet vil Nordea Bank Danmark A/S ("Stabilising Manager") (eller agenter, der optræder på vegne af Stabilising Manager) kunne overallokere værdipapirer eller effektuere transaktioner med henblik på at understøtte markedskursen på værdipapirerne på et højere niveau, end hvad der ellers ville være gældende. Der er dog ingen garanti for, at Stabilising Manager (eller agenter, der optræder på vegne af Stabilising Manager) vil foretage stabiliserende handlinger. En eventuel stabiliserende handling vil tidligst kunne påbegyndes på datoen for påbegyndelse af handel med og officiel notering af værdipapirerne på Nasdaq Copenhagen og vil, hvis påbegyndt, kunne bringes til ophør på et hvilket som helst tidspunkt, men skal slutte senest 30 dage efter datoen for påbegyndelse af handel med og officiel notering af værdipapirerne.

Denne meddelelse kan indeholde fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn er udsagn (med undtagelse af udsagn om historiske kendsgerninger) vedrørende fremtidige begivenheder og forventede eller planlagte finansielle og driftsmæssige resultater og kan identificeres ved ord som "har som mål", "vurderer", "forventer", "tilsigter", "agter" "planlægger", "søger", "vil", "vil måske", "ville måske", "forudsætter", "ville", "kunne", "bør", "fortsætter", "anslår" eller lignende udtryk. De fremadrettede udsagn i denne meddelelse er baseret på en række forudsætninger, hvoraf mange igen er baseret på yderligere forudsætninger. Selvom Scandinavian Tobacco A/S vurderer, at disse forudsætninger var rimelige, da de blev opstillet, er de i sagens natur forbundet med betydelige kendte og ukendte risici, usikkerheder, uforudsete hændelser og andre væsentlige forhold, der er vanskelige eller umulige at forudsige, eller som er uden for Selskabets kontrol. Sådanne risici, usikkerheder, uforudsete hændelser og andre væsentlige forhold kan få de faktiske begivenheder til at afvige væsentligt fra de forventninger, der er udtrykt eller underforstået i forbindelse med de fremadrettede udsagn i denne meddelelse.

De oplysninger, udtalelser og fremadrettede udsagn, der er indeholdt i denne meddelelse, gælder kun pr. datoen for denne meddelelse og vil kunne blive ændret uden varsel.


Attachments

Pressemeddelelse (PDF)