Selskabsmeddelelse 6/2016 - Scandinavian Tobacco Group A/S: Stabiliseringsperioden begynder


SELSKABSMEDDELELSE
Nr. 6/2016

MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, DISTRIBUERES ELLER UDLEVERES - HVERKEN HELT ELLER DELVIST OG HVERKEN DIREKTE ELLER INDIREKTE - I ELLER TIL USA, CANADA, AUSTRALIEN ELLER JAPAN

Denne meddelelse udgør ikke et prospekt, og intet i denne meddelelse indeholder et udbud af værdipapirer. Ingen bør købe eller tegne værdipapirer i Scandinavian Tobacco Group A/S ("STG" eller "Selskabet"), medmindre dette sker på grundlag af oplysninger i det prospekt, der er offentliggjort af STG i forbindelse med udbuddet og optagelse af værdipapirerne til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen A/S ("Nasdaq Copenhagen").

København, 10. februar 2016

Stabiliseringsperioden begynder

Med henvisning til prospektet som offentliggjort den 28. januar 2016 og selskabsmeddelelse nr. 4 dateret den 10. februar 2016 vedrørende resultatet af udbuddet og optagelse til handel og officiel notering af STG's aktier på Nasdaq Copenhagen, har STG modtaget underretning fra Nordea Bank Danmark A/S, som agerer Stabiliseringsagent i forbindelse med udbuddet, om at stabiliseringsperioden begynder. Der henvises til vedhæftede meddelelse fra Nordea Bank Danmark A/S.

For yderligere information kontakt venligst:
Forespørgsler fra medier:
Kaspar Bach Habersaat, Director of Group Communications, telefon: +45 7220 7152
eller kaspar.bach@st-group.com.

Forespørgsler fra investorer:
Torben Sand, Head of Investor Relations, telefon: +45 7220 7126
eller torben.sand@st-group.com.

Om Scandinavian Tobacco Group

Scandinavian Tobacco Group A/S er sammen med sine dattervirksomheder ("Koncernen") en af verdens førende producenter af cigarer og traditionel pibetobak. Koncernen fremstiller desuden finskåren tobak og sælger tobaksrelateret tilbehør.

Koncernen fremstiller og sælger 3 mia. cigarer og 5.000 tons pibetobak og finskåren tobak årligt. Scandinavian Tobacco Group vurderer, at det er det eneste selskab i verden, der har et strategisk kernefokus på fremstilling og distribution indenfor alle disse tobakskategorier.

Scandinavian Tobacco Group har en førende position på markedet for maskinfremstillede cigarer i Europa, markedet for håndrullede cigarer i USA, markedet for internet- og katalogbaseret detailsalg af cigarer i USA, markedet for traditionel pibetobak på globalt plan samt på udvalgte markeder for fintskåren tobak.

Med en diversificeret portefølje bestående af mere end 200 varemærker har Scandinavian Tobacco Group et et komplementerende sortiment af etablerede globale og lokale varemærker.

Inden for cigarsegmentet omfatter porteføljen Café Crème, La Paz, Macanudo, CAO, Partagas (USA) og Cohiba (USA). Pibetobaksmærkerne omfatter Captain Black, Erinmore, Borkum Riff og W.Ø. Larsen, mens de førende varemærker inden for finskåren tobak inkluderer Bugler, Break, Escort, Bali Shag og Tiedemanns. 

Koncernen havde pr. 31. december 2015 ca. 8.100 medarbejdere i den Dominikanske Republik, Honduras, Nicaragua, Indonesien, Europa, New Zealand, Australien, Canada og USA.

For yderligere information henvises til www.st-group.com.

Vigtig meddelelse

Kopier af denne meddelelse udarbejdes ikke og må ikke distribueres eller sendes til USA, Canada, Australien eller Japan.

Denne meddelelse udgør ikke et udbud af værdipapirerne til offentligheden i USA. De heri beskrevne værdipapirer må ikke udbydes eller sælges i USA, (1) medmindre de registreres (eller er undtaget fra registrering) i henhold til USA's Securities Act of 1933 med efterfølgende ændringer, og (2) medmindre de udbydes eller sælges af udstederen eller af en forvalter (eller en tilknyttet virksomhed), der er registreret som broker-dealer i henhold til USA's Securities Exchange Act of 1934.   Scandinavian Tobacco Group A/S har ikke til hensigt at registrere nogen del af udbuddet af værdipapirerne i USA eller at gennemføre et offentligt udbud af værdipapirerne i USA.

I enhver EØS-medlemsstat (bortset fra Danmark), som har implementeret Direktiv 2003/71/EF med efterfølgende ændringer (sammen med alle gældende implementeringsforskrifter i medlemslandet benævnt "Prospektdirektivet"), er denne selskabsmeddelelse alene rettet mod og henvendt til kvalificerede investorer i den pågældende medlemsstat som defineret i Prospektdirektivet.

Denne meddelelse udgør ikke et udbud af værdipapirerne til offentligheden i UK. Der hverken er eller vil blive godkendt noget prospekt vedrørende værdipapirerne i UK. Denne meddelelse henvender sig alene til (i) personer uden for UK eller (ii) personer, der er investment professionals som defineret i artikel 19, stk. 5, i UK's Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 ("Bekendtgørelsen"), og (iii) virksomheder med høj nettoformue samt andre personer, der lovligt kan modtage denne meddelelse, og som er omfattet af § 49, stk. 2, (a)-(d), i Bekendtgørelsen (samlet benævnt "Relevante Personer"). De i denne meddelelse beskrevne investeringsaktiviteter vil kun kunne foretages af Relevante Personer. Personer, som ikke er Relevante Personer, bør ikke handle på grundlag af eller i tillid til dette dokument eller dets indhold.

Stabilisering/FCA

I forbindelse med udbuddet vil Nordea Bank Danmark A/S ("Stabilising Manager") (eller agenter, der optræder på vegne af Stabilising Manager) kunne overallokere værdipapirer eller effektuere transaktioner med henblik på at understøtte markedskursen på værdipapirerne på et højere niveau, end hvad der ellers ville være gældende. Der er dog ingen garanti for, at Stabilising Manager (eller agenter, der optræder på vegne af Stabilising Manager) vil foretage stabiliserende handlinger. En eventuel stabiliserende handling vil tidligst kunne påbegyndes på datoen for påbegyndelse af handel med og officiel notering af værdipapirerne på Nasdaq Copenhagen og vil, hvis påbegyndt, kunne bringes til ophør på et hvilket som helst tidspunkt, men skal slutte senest 30 dage efter datoen for påbegyndelse af handel med og officiel notering af værdipapirerne.

J. P. Morgan Securities plc er Lead Global Coordinator og fungerer sammen med Deutsche Bank AG, London-filial, og Nordea Markets (division af Nordea Bank Danmark A/S) som Joint Global Coordinators og Joint Bookrunners i Udbuddet, og Carnegie Investment Bank, filial af Carnegie Investment Bank AB (publ), Sverige, er Co-Lead Manager i Udbuddet. Joint Global Coordinators, Joint Bookrunners og Co-Lead Manager og disses tilknyttede virksomheder repræsenterer udelukkende Scandinavian Tobacco Group A/S og de sælgende aktionærer og ingen andre i forbindelse med udbuddet. De anser ikke nogen andre for at være deres respektive klienter i relation til udbuddet, og de er ikke ansvarlige over for andre end Scandinavian Tobacco Group A/S og de sælgende aktionærer for at yde den beskyttelse, der ydes til deres respektive klienter, og de er heller ikke ansvarlige for at yde rådgivning i relation til udbuddet, indholdet af denne meddelelse eller nogen transaktion, aftale eller andet forhold, hvortil der henvises i denne meddelelse.

I forbindelse med Udbuddet kan Joint Global Coordinators, Joint Bookrunners og Co-Lead Manager og deres tilknyttede virksomheder som investorer for egen regning købe aktier, og i den egenskab kan de beholde, købe, sælge, tilbyde at sælge eller på anden måde handle for egen regning med sådanne aktier og andre værdipapirer i Scandinavian Tobacco Group A/S eller tilknyttede investeringer i forbindelse med udbuddet eller på anden måde. Enhver henvisning i prospektet til de aktier, der udbydes, købes, placeres eller på anden måde handles med, skal således læses som omfattende ethvert udbud, køb, placering eller handel foretaget af sådanne Joint Global Coordinators og Joint Bookrunners samt Co-Lead Manager og enhver af disses tilknyttede virksomheder, der fungerer som investorer for egen regning. Joint Global Coordinators, Joint Bookrunners og Co-Lead Manager har ikke til hensigt at oplyse omfanget af sådanne investeringer eller transaktioner, ud over hvad der følger af eventuelle lovgivningsmæssige eller tilsynsmæssige oplysningsforpligtelser.

De oplysninger, udtalelser og fremadrettede udsagn, der er indeholdt i denne meddelelse, gælder kun pr. datoen for denne meddelelse og vil kunne blive ændret uden varsel.

Stabiliseringsmeddelelse

Nordea Bank Danmark A/S (Torben Hansen, telefon +45 33 33 35 67) skal hermed meddele, at den nedenfor anførte Stabiliseringsagent og dennes tilknyttede selskaber kan foretage stabilisering af udbuddet i overensstemmelse med Kommissionens forordning (EF) nr. 2273/2003 om gennemførelse af markedsmisbrugsdirektivet (2003/6/EF).

Værdipapirerne:
Udsteder: Scandinavian Tobacco Group A/S
Værdipapirer: Ordinære aktier (DK0060696300)
  35.600.000 aktier af nominelt DKK 1 pr. stk.
Udbudskurs: 100 kr. pr. aktie
Tilknyttede værdipapirer: Ikke relevant
Marked: Nasdaq Copenhagen
Ticker: STG
Stabilisering:
Stabiliseringsagent: Nordea Bank Danmark A/S
(CVR-nr.: 13522197)
Strandgade 3,
0900 København C
Stabiliseringsperioden forventes at starte den: 10. februar 2016
Stabiliseringsperioden forventes at udløbe senest den: 11. marts 2016
Maksimal overallokeringsfacilitet: Op til 4.400.000 aktier
Betingelser for anvendelse af overallokeringsfaciliteten: Kan udnyttes helt eller delvist af stabiliseringsagenten, i det omfang det er tilladt i henhold til lovgivningen, på et hvilket som helst tidspunkt i perioden fra den 10. februar 2016 indtil 30 kalenderdage derefter.
Overallokeringsretten:
Udnyttelsesperiode: 30 kalenderdage
Betingelser for anvendelse af overallokeringsretten: Kan til enhver tid udnyttes helt eller delvist af stabiliseringsagenten alene til dækning af overallokeringer eller korte positioner i forbindelse med udbuds- eller stabiliseringstransaktioner.

Vigtig meddelelse

I forbindelse med udbuddet kan stabiliseringsagenten overallokere værdipapirerne eller gennemføre transaktioner med henblik på at holde værdipapirernes markedskurs på et højere niveau, end hvad der ellers ville gælde. Der er dog ingen garanti for, at der vil ske stabilisering, og stabiliseringen kan til enhver tid blive bragt til ophør.

Denne meddelelse er alene til orientering og udgør ikke en opfordring til eller et tilbud om at garantere, tegne eller på anden måde erhverve eller afhænde Selskabets værdipapirer i nogen jurisdiktion. Oplysningerne i denne meddelelse er fortrolige og må ikke udsendes, offentliggøres eller distribueres i USA, Canada, Australien eller Japan eller i nogen anden jurisdiktion, hvor en sådan offentliggørelse vil være ulovlig eller vil kræve registrering eller andre foranstaltninger.

Det heri beskrevne udbud og salg aktier er ikke og vil ikke blive registreret i henhold til US Securities Act of 1933 med senere ændringer ("Securities Act"), og aktierne må kun udbydes og sælges i USA eller til personer hjemmehørende i USA, hvis der sker registrering i henhold til Securities Act eller opnås fritagelse fra registeringskravet. De heri beskrevne værdipapirer vil ikke blive udbudt til offentligheden i USA. Værdipapirerne må ikke udbydes eller sælges i USA, medmindre køberne er "qualified institutional buyers" ("QIBs") som defineret i Rule 144A i Securities Act ("Rule 144A"), og salget sker i henhold til Rule 144A eller i henhold til en undtagelse fra registreringskravet i Securities Act eller som led i en transaktion, der ikke er underlagt registreringskravene i Securities Act.

Hvis og i det omfang denne meddelelse udsendes - eller det værdipapirudbud, som den vedrører, fremsættes - i et EØS-medlemsland, som har implementeret direktiv 2003/71/EF (sammen med eventuelle gennemførelsesforanstaltninger i et medlemsland benævnt "Prospektdirektivet") inden offentliggørelse af et prospekt, som er godkendt af den kompetente myndighed i det pågældende medlemsland i overensstemmelse med Prospektdirektivet (eller som er godkendt af en kompetent myndighed i en anden medlemsstat og anmeldt til den kompetente myndighed i dette medlemsland i overensstemmelse med Prospektdirektivet), er denne meddelelse og udbuddet alene rettet mod kvalificerede investorer i dette medlemsland som defineret i Prospektdirektivet (eller andre, som udbuddet lovligt kan rettes mod), og andre personer i medlemslandet må handle på baggrund af eller i tillid til denne meddelelse.

I Storbritannien udsendes denne meddelelse og andet materiale vedrørende de heri beskrevne værdipapirer alene til og er alene rettet mod personer, som er (i) "investment professionals" som defineret i artikel 19, stk. 5, i "Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 ("Bekendtgørelsen"), og (ii) "high net worth entities" samt andre personer, der lovligt kan modtage denne meddelelse, og som er omfattet af § 49, stk. 2, (a)-(d), i Bekendtgørelsen (samlet benævnt "Relevante Personer"). Personer, der ikke er Relevante Personer, bør ikke disponere i henhold til denne meddelelse og bør ikke handle på baggrund af eller i tillid hertil. De investeringer og investeringsaktiviteter, som denne meddelelse vedrører, kan kun foretages af Relevante Personer og vil kun blive indgået med Relevante Personer. Personer, som udsender denne meddelelse, skal sikre sig, at de lovligt kan gøre dette.


Attachments

Pressemeddelelse (PDF)