Finnlines Oyj:n Yhtiökokouskutsu 2016


Helsinki, Suomi, 2016-02-25 14:55 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Finnlines Oyj                         Pörssitiedote    25.2.2016 klo 15.55

 

FINNLINES OYJ:N YHTIÖKOKOUSKUTSU 2016

Finnlines Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina
12. huhtikuuta 2016 alkaen klo 13.00 Suomen Kansallismuseon auditoriossa osoitteessa Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki. Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen aloitetaan klo 12.00.

A. VARSINAISESSA YHTIÖKOKOUKSESSA KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Yhtiökokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. Kokouksen avaaminen

2. Kokouksen järjestäytyminen

3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen

4. Kokouksen laillisuuden toteaminen

5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen

7. Tilinpäätöksen vahvistaminen

8. Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että 31.12.2015 päättyneeltä tilikaudelta ei makseta osinkoa eikä tästä syystä osingonmaksupäivää määrätä.

9. Vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle

10. Hallituksen jäsenten palkkioista päättäminen

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 98 prosenttia yhtiön osakemäärästä ja äänistä, ehdottavat yhtiökokoukselle, että toimikaudelta, joka päättyy vuoden 2017 varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä, maksetaan valittaville hallituksen jäsenille samansuuruinen vuosipalkkio kuin vuonna 2015 seuraavasti: hallituksen puheenjohtajalle 50 000 euroa, hallituksen varapuheenjohtajalle 40 000 euroa ja muille hallituksen jäsenille kullekin 30 000 euroa.

11. Hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 98 prosenttia yhtiön osakemäärästä ja äänistä, ehdottavat yhtiökokoukselle yhtiön hallituksen jäsenten lukumääräksi seitsemän jäsentä.

12. Hallituksen jäsenten valitseminen

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 98 prosenttia yhtiön osakemäärästä ja äänistä, ehdottavat yhtiökokoukselle, että hallituksen nykyiset jäsenet Christer Backman, Tiina Bäckman, Emanuele Grimaldi, Gianluca Grimaldi, Diego Pacella, Olav K. Rakkenes ja Jon-Aksel Torgersen valitaan uudelleen toimikaudelle, joka päättyy vuoden 2017 varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Kaikki ehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa uudelleenvalintaan. Ehdokkaat on esitelty yhtiön internet-sivuilla.

13. Tilintarkastajan palkkiosta päättäminen

Hallitus ehdottaa, että yhtiökokouksessa valittaville tilintarkastajille maksetaan palkkio yhtiön hyväksymän tilintarkastajien laskun mukaan.

14. Tilintarkastajan valitseminen

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiön tilintarkastajaksi valitaan tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab.

15. Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeannista

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiökokous valtuuttaisi hallituksen päättämään osakeannista yhdessä tai useammassa erässä.

Hallitus voi päättää valtuutuksen nojalla uusien osakkeiden antamisesta siten, että valtuutuksen perusteella annettavien osakkeiden kokonaismäärä on enintään 10 000 000 osaketta. Ehdotettu enimmäismäärä vastaa noin 19 prosenttia kaikista yhtiön nykyisistä osakkeista. 

Hallitus voi päättää antaa valtuutuksen perusteella osakkeita myös osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen (suunnattu osakeanti). Hallituksella on oikeus päättää siitä, kenelle ja missä järjestyksessä osakkeita annetaan. Valtuutus sisältää hallituksen oikeuden päättää osakeantien ehdoista ja muista niihin liittyvistä asioista osakeyhtiölain mukaisesti.

Valtuutuksen ehdotetaan olevan voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen asti. Valtuutus kumoaa yhtiökokouksen 14.4.2015 antaman osakeantivaltuutuksen.

16. Kokouksen päättäminen

B. YHTIÖKOKOUSASIAKIRJAT

Edellä mainitut yhtiökokouksen asialistalla olevat hallituksen ehdotukset sekä tämä kokouskutsu ovat osakkeenomistajien saatavilla Finnlines Oyj:n internet-sivuilla www.finnlines.com. Yhtiön tilinpäätös, mukaan luettuna Hallituksen toimintakertomus, konsernitilinpäätös, emoyhtiön tilinpäätös ja tilikautta 2015 koskeva tilintarkastuskertomus, ovat saatavilla edellä mainituilla internet-sivuilla. Hallituksen ehdotukset ja tilinpäätösasiakirjat ovat myös saatavilla yhtiökokouksessa, ja niistä sekä tästä kokouskutsusta lähetetään pyydettäessä jäljennökset osakkeenomistajille. Yhtiökokouksen pöytäkirja on nähtävillä edellä mainituilla internet-sivuilla viimeistään 26.4.2016.

C. OHJEITA YHTIÖKOKOUKSEEN OSALLISTUJILLE

1. Osakasluetteloon merkitty osakkeenomistaja

Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä 31.3.2016 rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle suomalaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity yhtiön osakasluetteloon.

Yhtiön osakasluetteloon merkityn osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua viimeistään torstaina 7.4.2016 klo 16.00, mihin mennessä ilmoittautumisen on oltava perillä yhtiössä. Yhtiökokoukseen voi ilmoittautua:

a) Finnlines Oyj:n internetsivujen kautta www.finnlines.com/yk2016;

b) puhelimitse numeroon 020 770 6899 arkisin klo 9-16 välisenä aikana;

c) telefaksilla numeroon 010 343 5200; tai

d) kirjeitse osoitteeseen Finnlines Oyj, Osakerekisteri, PL 197, 00181 Helsinki.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa osakkeenomistajan nimi, osoite tai sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä mahdollisen avustajan tai asiamiehen nimi.  Osakkeenomistajien Finnlines Oyj:lle luovuttamia henkilötietoja käytetään vain yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä.

Osakkeenomistajan, hänen edustajansa tai asiamiehensä tulee kokouspaikalla tarvittaessa pystyä osoittamaan henkilöllisyytensä ja/tai edustusoikeutensa.

2. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja

Hallintarekisteröityjen osakkeiden omistajalla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen, jos hänellä on osakeomistuksensa perusteella oikeus olla merkittynä osakasluetteloon yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä 31.3.2016. Osallistuminen edellyttää lisäksi, että osakkeenomistaja on näiden osakkeiden nojalla tilapäisesti merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon viimeistään 7.4.2016 klo 10.00. Hallintarekisteriin merkittyjen osakkeiden osalta tämä katsotaan myös ilmoittautumiseksi yhtiökokoukseen.

Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään hyvissä ajoin omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet koskien rekisteröitymistä tilapäiseen osakasluetteloon, valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista yhtiökokoukseen. Omaisuudenhoitajan tilinhoitajan tulee ilmoittaa hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja, joka haluaa osallistua varsinaiseen yhtiökokoukseen, merkittäväksi tilapäisesti yhtiön osakasluetteloon viimeistään edellä mainittuun ajankohtaan mennessä.

3. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirjat

Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä oikeuksiaan asiamiehen välityksellä.  Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja, tai hänen on muuten luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa yhtiökokouksessa.  Mikäli osakkeenomistaja osallistuu yhtiökokoukseen usean asiamiehen välityksellä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvopaperitileillä olevilla osakkeilla, on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomistajaa.

Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan alkuperäisinä osakerekisteriin (osoitteella: Finnlines Oyj, Osakerekisteri, PL 197, 00181 Helsinki) ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

4. Muut tiedot

Yhtiökokouksessa läsnä olevalla osakkeenomistajalla on yhtiökokouksessa osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:n mukainen kyselyoikeus kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Kokouskutsun päivänä 25.2.2016 Finnlines Oyj:n osakkeiden kokonaislukumäärä on yhteensä
51 503 141 osaketta ja äänten kokonaislukumäärä on 51 503 141 ääntä.

 

Helsinki 25.2.2016

 

Finnlines Oyj

 

Hallitus