HERE benoemt Edzard Overbeek als nieuwe CEO


Veldhoven, Nederland - HERE, wereldwijd toonaangevend in navigatie- en locatie-gerelateerde dienstverlening, heeft vandaag aangekondigd dat Edzard Overbeek is benoemd tot nieuwe CEO van het bedrijf. Edzard Overbeek, 48 jaar, krijgt de leiding over HERE, dat onafhankelijk opereert sinds de recente overname door een consortium van aandeelhouders dat bestaat uit AUDI AG, BMW Group en Daimler AG.

"Ik ben erg blij dat ik dit fantastische bedrijf mag gaan leiden in de belangijke fase die het nu doormaakt", zegt Edzard. "De cloudtechnologie van HERE is van cruciaal belang voor allerlei nieuwe opkomende, locatie-geboden diensten die het leven van mensen fundamenteel zal gaan veranderen, of we het nu hebben over zelfrijdende auto's, 'slimme steden' of gedigitaliseerde bedrijven."

Prof. Rupert Stadler, bestuursvoorzitter van AUDI AG, Klaus Fröhlich, bestuurslid van BMW AG en verantwoordelijk voor Development, en Prof. Dr. Thomas Weber, bestuurslid van Daimler AG en verantwoordelijk voor Research en de Mercedes-Benz Cars Development groep, gaven namens het consortium van HERE aandeelhouders een gezamelijke reactie: "Edzard Overbeek is een buitengewoon ervaren leider met een ijzersterk CV. Hij is naar onze mening de perfecte kandidaat om het bedrijf te leiden en de HERE technologie uit te rollen naar alle klantsegmenten die het bedient. We zijn buitengewoon verheugd met hem als nieuwe CEO voor HERE."

Edzard Overbeek is momenteel Strategisch Adviseur bij Cisco, waar hij sinds 2000 in diverse bestuursfuncties werkzaam is geweest. Tot voor kort was hij daar verantwoordelijk voor de Global Services organisatie die 12 miljard dollar aan inkomen genereert en 15.000 medewerkers heeft. Daarvoor was hij bij Cisco Directievoorzitter voor de regio Asia Pacific, Japan en Greater China. In die rol was hij in de regio verantwoordelijk voor de implementatie van de Cisco strategie in alle klantsegmenten en strategische samenwerkingsverbanden. Voordat hij bij Cisco ging werken, bekleedde hij diverse managementposities bij Fujitsu en Siemens.  

Edzard Overbeek start bij HERE op 1 maart 2016.

Media Enquiries: 
HERE Communications
http://company.here.com/newsroom/contacts/
press@here.com

Over HERE
HERE is wereldwijd toonaangevend in navigatie- en locatie-gerelateerde dienstverlening. Het produceert uiterst precieze kaarten (HD Maps) met cloud-technologie waardoor ze geavanceerde en actuele plaatsgebonden diensten kunnen leveren via smartphones, tablets, wearables en voertuigen. Een consortium van toonaangevende autofabrikanten is de eigenaar van HERE. Meer informatie, ook op het gebied van zelfrijdende auto's kunt u vinden op http://360.here.com