Börsen förordrar att Börsens disciplinnämnd beslutar om att avföra Bolagets aktier från handel på First North


RealXState AB:s ("RealXState" eller "Bolaget") preferensaktie, upptagen till handel på Nasdaq First North, är sedan fredagen den 12 februari 2016 handelsstoppad efter beslut av Nasdaq Stockholm AB ("Börsen"). Anledningen till handelsstoppet är att det i samband med RealXStates tidigare styrelses avgång har uppstått frågetecken kring hur RealXStates verkställande direktör och huvudägare Anders Lidén har hanterat moderbolaget RealXState AB:s kassa samt om Bolaget uppfyller listningskraven för First North.

Det har idag kommit till Bolagets kännedom att Börsen överlämnat ärendet till Nasdaq Stockholms Disciplinnämnd för vidare handläggning.

Börsen ser ingen förutsättning att RealXStates aktier ska kunna vara föremål för handel på First North och förordrar därför att Börsens disciplinnämnd beslutar om att avföra Bolagets aktier från handel på First North. Om disciplinnämnden fattar beslut om att avföra Bolagets aktier från handel anser Börsen att det kan ske med omedelbar verkan från och med dagen efter disciplinnämndens beslut.

RealXState kommer oavsett beslut att verka för att möjliggöra en återupptagen handel i preferensaktien så snart det är möjligt på lämplig marknadsplats.

2016-02-26

RealXState AB
Styrelsen

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tommy Hindrikes, styrelseordförande, tommy.hindrikes@gmail.com
Camilla Dofs, styrelseledamot, camilla@ecofront.nu
Nils Fransson, CFO, nossnarf48@yahoo.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
RealXstate Pressmeddelande 2016-02-26.pdf

Om RealXState
RealXState är en koncern med samlad kunskap från både bygg- och fastighetsutvecklingsbranschen. Koncernens affärsmodell är att dels köpa och förädla kommersiella fastigheter i Stockholm och Mellansverige och dels utveckla bostadsfastigheter i Storstockholmsområdet för att sälja dessa inom 3 år efter färdigställandet. Koncernens verksamhet består av fastighetsförädling, fastighetsförvaltning och byggverksamhet. Genom att kombinera byggverksamhet med fastighetsutveckling skapas en grund för att framgångsrikt driva framtida utvecklingsprojekt inom Storstockholmsområdet och Mellansverige med goda möjligheter till expansion finansierad med eget kapital från verksamheten samt med projektfinansiering.

Bolagets Certified Adviser är Nordfirst Corporate Finance.


Attachments

RealXstate_Pressmeddelande_2016-02-26.pdf