Kvartalsrapport 1 oktober 2015 - 31 december 2015


Perioden i sammandrag 1 oktober - 31 december 2015

  • Omsättningen i koncernen uppgick till 65 258 tusen kronor (0 tusen kronor under perioden 2014-10-01 - 2014-12-31).
  • Rörelseresultatet i koncernen uppgick till -4 789 tusen kronor (0 tusen kronor under perioden 2014-10-01 - 2014-12-31). 
  • På årsstämman den 23 november 2015 beslutades att 7 miljoner kronor skulle delas ut från dotterbolaget OPP Förvaltnings AB till RealXState AB.
  • Byggverksamheten OPP Förvaltnings AB hade under perioden en ökad tillströmning av projektförfrågningar. Omsättningen ökar successivt och byggverksamheten rekryterar mer personal bland tjänstemännen.
  • RealXState har lämnat sitt första anbud om marktilldelning för studentlägenheter i Karlstad kommun. Beslut om tilldelning fattas av nämnden i mars 2016. Marken är detaljplanerad för bygglov och är en tomträtt vilket innebär att ingen finansiering krävs för att ingå något avtal. 
  • Utvecklingsarbetet med en ny affärsgren i verksamheten kring bostadsmoduler i stål har tagit en del tid och diverse kostnader. Men det har också lett fram till den första prototypen av bostadsmodul som står i Nacka för analysering.

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • Den 11 februari 2016 hölls en extra bolagsstämma där tidigare styrelsen avgick och Tommy Hindrikes (ordf) och Camilla Dofs tillträdde som nya ledamöter.
  • Sedan den 12 februari 2016 är bolagets preferensaktie handelsstoppad och Nasdaq Stockholm AB överväger att besluta om att avföra preferensaktien från handel på First North. Anledningen till handelsstoppet är att det i samband med RealXStates tidigare styrelses avgång har uppstått frågetecken kring hur RealXStates verkställande direktör och huvudägare Anders Lidén har hanterat moderbolaget RealXState AB:s kassa samt om bolaget uppfyller listningskraven för First North. Börsen överlämnade den 26 februari 2016 ärendet till Nasdaq Stockholms Disciplinnämnd för vidare handläggning. Börsen ser ingen förutsättning att RealXStates aktier ska kunna vara föremål för handel på First North och förordrar därför att Börsens disciplinnämnd beslutar om att avföra Bolagets aktier från handel på First North. Om disciplinnämnden fattar beslut om att avföra Bolagets aktier från handel anser Börsen att det kan ske med omedelbar verkan från och med dagen efter disciplinnämndens beslut. RealXState kommer oavsett beslut att verka för att möjliggöra en återupptagen handel i preferensaktien så snart det är möjligt på lämplig marknadsplats.
  • Den 15 februari 2016 tillträdde Nils Fransson som ny CFO i Bolaget.
  • Den 18 februari 2016 begärde Anders Lidén eget utträde ur styrelsen och som VD med omedelbar verkan. Anders Lidén kommer i fortsättningen arbeta för Bolaget med fastighetsutveckling. 
  • Bolagets styrelse är idag inte fulltalig och bolaget saknar en VD. En rekryteringsprocess pågår för att hitta en ny verkställande direktör så snart som möjligt och inom kort kommer bolaget att kalla till en extra bolagsstämma för att välja ytterligare en eller två styrelseledamöter.
  • Det pågår diskussioner om ägarförändringar för att hitta en lösning där RealXStates huvudägare Mindhouse AB minskar sin ägarandel till under 50 procent av rösterna i RealXState.
  • Aktieägartillskottet om 10 miljoner kronor från moderbolaget Mindhouse AB vilket skrevs ned till 5 miljoner kronor i samband med bokslutet 30 juni 2015 är ännu ej inbetalt till RealXState AB. Mindhouse har dock flertalet försäljningar av fastigheter ute på marknaden för att senare friställa kapital för ett tillskott.

Ordförande har ordet
I byggverksamheten upplever man en ökad omsättning mot tidigare år. VD-rekryteringen i OPP Förvaltning AB är för tillfället vilande i avvaktan på att nuvarande VD delegerat ut mer av sina arbetsuppgifter till några av tjänstemännen. Bolaget söker projekt för nyproduktion av hyresbostäder och har ett par olika möjligheter till att förvärva mark.

I skrivande stund är bolagets styrelse inte fulltalig, saknar VD och Nasdaq överväger att avföra bolagets preferensaktier från handel på First North. Vår strategi är att hålla en extra stämma och avsluta VD-rekryteringen i RealXState inom några veckor för att i första hand försöka möjliggöra ett återupptagande av handel i preferensaktien på First North eller i andra hand på någon annan lista.

Stockholm den 26 februari 2016

Tommy Hindrikes

Finansiell kalender
26 maj 2016 - Delårsrapport juli-mars 2016
26 september 2016 - Bokslutskommuniké 2015-2016

Finansiella rapporter
Årsredovisning och delårsrapporter kommer att finnas tillgänglig på bolagets hemsida www.realxstate.se.

Rapporten i sin helhet bifogas.

Stockholm den 26 februari 2016

RealXState AB (publ)
Styrelsen

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
RealXState Delarsrapport Q2 2015-2016.pdf

Om RealXState
Mer information finns på www.realxstate.se.

Certified Adviser
Nordfirst Corporate Finance
Birger Jarlsgatan 4
114 34 Stockholm


Attachments

RealXState_Delarsrapport_Q2_2015-2016.pdf