Ericsson ökar förändringstakten för att driva tillväxt och lönsamhet


  • Ny företagsstruktur för att öka takten på genomförandet av strategin och förbättrat resultat
  • Fokus på att möta förändrade kundkrav och ta tillvara nya möjligheter på marknaden för att driva tillväxt
  • Stort fokus på kostnader och effektivisering globalt
  • Ny affärsenhetsstruktur och nya utnämningar till koncernledningen
  • Den nya organisation träder i kraft den 1 juli 2016 och från och med första kvartalet 2017 kommer den finansiella rapporteringen att spegla den nya strukturen

Ericsson offentliggör idag ett antal organisations- och strukturförändringar som syftar till att stärka genomförandet av strategin för att driva tillväxt och lönsamhet. Under de senaste åren har Ericsson fattat ett antal avgörande strategiska beslut i syfte att bygga nya intäktsområden och driva effektivtet i kärnverksamheten. Detta inkluderar att lämna tillverkningen av mobiltelefoner och modem, en utökad partnerskapstrategi för IP-nät, samt investeringar för att bygga utvalda tillväxtområden med stort fokus på mjukvara och professionella tjänster.

Hans Vestberg, VD och koncernchef, Ericsson säger: "Vi är inte nöjda med de senaste årens övergripande utveckling vad gäller tillväxt och lönsamhet. De förändringar som vi idag meddelar, gör det möjligt att öka takten i genomförandet av strategin och ännu hårdare driva global effektivitet och tillväxt. Vi kommer att skapa en mer ändamålsenlig organisation för att kunna möta våra kunders olika behov och ta tillvara nya möjligheter på marknaden. Nu när 5G, Internet of Things och molnteknik driver nästa fas i industriutvecklingen är det helt rätt tid att genomföra dessa förändringar." 

Den övergripande företagsstrategin förstärks genom en ny organisationsstruktur som är uppbyggd kring kund- och verksamhetstyp.

Koncernen kommer att bestå av fem affärsenheter samt, en dedikerad Customer Group för Industry & Society, i linje med företagets fokus på kärnverksamhet, utvalda tillväxtområden samt kostnadsbesparing och effektivisering.

Kärnverksamheten - två enheter inom Networks, affärsenheten Network Products och affärsenheten Network Services, kommer att fokusera på gradvisa förbättringar i lönsamhet och tillväxt i nätaffären genom att ta tillvara möjligheter inom 4G och utvidga ledarskapet inom 5G. De två affärsenheterna kommer att utnyttja den kombinerade styrkan inom produkt- och tjänsteområdet. Affärsenheten Network Services kommer att fokusera på nätdriftstjänster, nätinstallationstjänster samt kundsupport, och affärsenheten Network Products kombinerar radio och transportnät.

Utvalda tillväxtområden - de nya enheterna inom IT och molnteknik, affärsenheten IT & Cloud Products samt affärsenheten IT & Cloud Services, kommer tillsammans med den nya affärsenheten Media att fokusera på lönsam tillväxt som ett naturligt nästa steg efter en period av investeringar. Detta kommer att inkludera fokus på mjukvaruförsäljning och återkommande affärer för att komplettera den redan starka versamheten inom konsulttjänster och systemintegration samt verksamheten inom broadcasting-tjänster. För den snabbväxande verksamheten inom Industry & Society kommer en separat Customer Group att introduceras för att förbättra skalbarheten samt att stödja snabbare marknadslanseringar.

Kostnadsbesparing och effektivisering - företaget fortsätter att driva kostnadsreduktioner och effektivitetsförbättringar och kommer att leverera det globala kostnads- och effektiviseringsprogrammet om 9 miljarder SEK under 2017. Den nya organisationen är utformad för att förbättra effektiviteten och kostnadsstrukturen genom ökat anvsvar genom hela leveranskedjan och färre dubbleringar i produktportfölj och kompetenser.

Den nya koncernstrukturen är optimerad för att tillföra ett ökat kundvärde genom att ge affärsenheterna fullt ansvar för affären och motsvarande kompetensområden. Regionerna omformas för att spegla de nya affärsenheterna med fokus på försäljning och leveranskvalitet. Detta kommer att kompletteras med starkare globala funktioner för att bygga skalfördelar inom olika områden.

Vestberg fortsätter: "De förändringar som vi nu genomför kommer att göra det lättare för våra kunder att göra affärer med oss, oavsett om de är en operatör, ett mediabolag eller en kund från någon annan bransch. Förändringarna tar hänsyn till de olika egenskaperna, behoven och takten i vart och ett av de verksamheter vi arbetar inom. Jag är övertygad om att detta kommer att göra oss mer konkurrenskraftiga samt göra det möjligt att få både företaget och våra intäkter att växa."

Den nya organisationen kommer att träda i kraft den 1 juli 2016. Från och med första kvartalet 2017 kommer den finansiella rapporteringen att ske enligt den nya strukturen. Den nya organisationsstrukturen förenar företagets rapportering med strategin på ett enklare och mer transparent sätt. Ytterligare information angående rapporteringen kommer att presenteras på kapitalmarknadsdagen den 9 november 2016 och omräknade siffror kommer att presenteras i början av 2017.

Med start den 1 juli 2016, kommer företaget att ha följande affärsenhetsstruktur:

Två affärsenheter med fokus på nätsverksamheten:

  • Affärsenheten Network Products, under ledning av Arun Bansal, Senior Vice President, chef för affärsenheten Network Products och medlem i koncernledningen
  • Affärsenheten Network Services, under ledning av Fredrik Jejdling, Senior Vice President, chef för affärsenheten Network Services och medlem i koncernledningen

Två affärsenheter med fokus på IT och molnteknik:

  • Affärsenheten IT & Cloud Products, under ledning  av Anders Lindblad, Senior Vice President, chef för affärsenheten IT & Cloud Products och medlem i koncernledningen
  • Affärsenheten IT & Cloud Services, under ledning av Jean-Philippe Poirault, Senior Vice President, chef för affärsenheten IT & Cloud Services och medlem i koncernledningen

Stärkt fokus på nya typer av kunder inom Media och Industry & Society:

  • Affärsenheten Media med central marknads- och försäljningsstruktur, under ledning av Per Borgklint, Senior Vice President, Chief Innovation Officer, chef för affärsenheten Media och medlem i koncernledningen
  • Customer Group Industry & Society med central marknads- och försäljningsstruktur, under ledning av Charlotta Sund, Senior Vice President, chef för Customer Group Industry & Society och medlem i koncernledningen

I tillägg till nya affärsenhetschefer offentliggör Ericsson idag även förändringar i koncernledningen. För fullständig information, vänligen se separat pressmeddelande på www.ericsson.com   

Information till redaktionen

Bakgrundsmaterial och högupplösta bilder för journalistiskt bruk finns att ladda ner från  www.ericsson.com/press

Ericsson är den drivande kraften i det uppkopplade samhället - och världsledande inom kommunikationsteknik och tjänster. Våra långsiktiga relationer med alla stora telekomoperatörer i världen möjliggör för människor, företag och samhälle att utveckla sin potential och skapa en mer hållbar framtid.

Våra tjänster, mjukvara och infrastruktur - särskilt inom mobilitet, bredband och molnlösningar - möjliggör för telekomindustrin och andra sektorer att göra bättre affärer, öka effektiviteten, förbättra användarupplevelsen och ta vara på nya möjligheter.

Med ungefär 115 000 anställda och med kunder i 180 länder kombinerar vi globala skalfördelar med ledarskap inom teknik och tjänster. Vi underhåller nät för operatörer som tillsammans har fler än 2,5 miljarder användare. 40% av all mobiltrafik i världen går genom nät som Ericsson levererat. Våra investeringar inom forskning och utveckling säkerställer att våra lösningar - och våra kunder - förblir ledande.

Ericsson grundades 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Under 2015 var koncernen försäljning 246.9 miljarder kronor. Ericssons aktier är noterade på börserna NASDAQ OMX Stockholm och NASDAQ NewYork.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA GÄRNA

Ericsson Corporate Communications
Telefon: +46 10 719 69 92
E-post: media.relations@ericsson.com

Ericsson Investor Relations
Telefon: +46 10 719 00 00
E-post: investor.relations@ericsson.com

Ericsson offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 21 april 2016, kl. 07:30.

HUG#2005400


Attachments

Ericsson ökar förändringstakten för att driva tillväxt och lönsamhet.pdf