SATO osti Suomen Laatuasunnoilta yli tuhat asuntoa


SATO Oyj, Pörssitiedote, 21.4.2016 klo 14.30 
SATO Oyj on tänään tehdyllä kaupalla ostanut Suomen Laatuasunnot Oy:ltä yhteensä 1 015 vuokra-asuntoa. Asunnot sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla ja Turun talousalueella ja niiden keskikoko on noin 56 neliömetriä.

Toimitusjohtaja Saku Sipola SATOsta:

- On ilo todeta, että SATO koetaan luotettavana ostajana, kun Suomen Laatuasuntojen kaltainen perheyhtiö hakee uutta omistajaa asunnoilleen, joihin se on ollut hyvin sitoutunut. Tulemme hoitamaan sekä asukassuhteita että asuntoja ammattitaidolla, joka meille on 75 toimintavuoden aikana kertynyt.  

- Tämä on jo toinen merkittävän kokoinen investointi, jonka SATO on tehnyt huhtikuun aikana. Yhteensä olemme ostaneet lähes 2 400 asuntoa pääsääntöisesti kohdealueinamme olevista kasvukeskuksista. Etsimme edelleen uusia sijoituskohteita niin valmiista asuntokannasta kuin uudistuotannosta.

Liiketoimintajohtaja Tuula Entelä SATOsta:

- Hankitut asunnot ovat pääosin 1990- ja 2000- luvuilla rakennettuja hyväkuntoisia asuntoja. Ne sijaitsevat alueilla, joihin suurin vuokra-asuntokysyntä pitkällä tähtäimellä keskittyy ja vastaavat hyvin asiakkaittemme toiveita.


- Ostettujen asuntojen asukkaiden vuokrasuhteet siirtyvät SATOlle kesäkuun alusta ja asukkaat saavat käyttöönsä tarjoamamme asiakasedut. Tapaamme asukkaita kesän ja syksyn kuluessa heidän taloissaan.
             
Hallituksen puheenjohtaja Harri Lähteenmäki Suomen Laatuasunnoista:

- SATO on tunnetusti vakaa ja luotettava vuokranantaja, jolle luovutamme vuokranantajuutemme mielellämme ja vakuuttuneena, että asukkaat voivat jatkaa asumista turvallisin mielin. 

Lisätietoja:
SATO Oyj
Toimitusjohtaja Saku Sipola, p. 0201 34 4001 tai 040 551 5953
Liiketoimintajohtaja Tuula Entelä, p. 0201 34 4007 tai 0400 612 914

etunimi.sukunimi@sato.fi
www.sato.fi

Suomen Laatuasunnot Oy
Hallituksen puheenjohtaja Harri Lähteenmäki, p. 050 1733,
Toimitusjohtaja Leena Pennanen, p. 040 555 5785

etunimi.sukunimi@suomenlaatuasunnot.fi

SATO Oyj on yksi Suomen johtavista vuokranantajista. SATOn tavoitteena on tarjota kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot ja erinomainen asiakkuuskokemus. SATOn omistuksessa on yhteensä noin 23 400 vuokrattavaa asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa.

Edistämme toiminnallamme kestävää kehitystä ja aloitteellisuutta sekä toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa lisäarvon tuottamiseksi. Toimimme pitkäjänteisesti ja kannattavasti. Kasvatamme asunto-omaisuuden arvoa investoinnein ja realisoinnein sekä korjaustoiminnalla.

SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 323,4 miljoonaa euroa, liikevoitto 196,5 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 159,4 miljoonaa euroa. SATOn sijoitusomaisuuden arvo on noin 2,8 miljardia euroa.