Scandinavian Tobacco Group A/S: Iværksættelse af aktietilbagekøb til afdækning af incitamentsprogram


SELSKABSMEDDELELSE
Nr. 22/2016

                                                                                                                København, 30. maj 2016

Iværksættelse af aktietilbagekøb til afdækning af incitamentsprogram


Bestyrelsen i Scandinavian Tobacco Group A/S ("STG") har besluttet at iværksætte et aktietilbagekøb omfattende op til 412,462 aktier med det formål at afdække STG's forpligtelser under selskabets aktiebaserede incitamentsprogrammer.

Aktietilbagekøbet iværksættes i overensstemmelse med den bemyndigelse, der er givet til bestyrelsen i selskabets vedtægter, og som tillader, at selskabet køber op til nominelt 10 millioner kr. egne aktier. Aktietilbagekøbet er etableret og struktureret efter bestemmelserne i EU Kommissionens forordning nr. 2273/2003 af 22. december 2003 og fra den 3. juli 2016 i overensstemmelse med art. 5 i Forordning (EU) nr. 596/2014 af 16. april 2014 (den såkaldte Safe Harbour metode).  

Der kan købes op til 412.462 aktier (0,4% af aktiekapitalen), og den samlede handelsværdi kan ikke overstige DKK 55 mio. STG ejer på tidspunktet for denne selskabsmeddelelse ikke nogen egne aktier.

STG har udpeget Nordea Bank Danmark A/S ("Nordea") som lead manager for aktietilbagekøbet. Nordea vil træffe alle handelsbeslutninger uafhængigt af og uden involvering af STG. Det maksimale antal aktier, der kan købes på hver handelsdag, vil ikke overstige 25% af den gennemsnitlige daglige mængde af STG aktier, der blev handlet på Nasdaq Copenhagen indenfor de forudgående 20 handelsdage. Aktietilbagekøb må ikke ske til en kurs, der overstiger den højeste af (i) aktiekursen for den seneste uafhængige handel, og (ii) den højeste foreliggende uafhængige tilbudskurs på Nasdaq Copenhagen.

Aktietilbagekøbsprogrammet begynder 30. maj 2016 og slutter senest 30. september 2016. STG kan til enhver tid afslutte aktietilbagekøbet. I så fald vil STG offentliggøre dette via Nasdaq Copenhagen, og Nordea vil derefter ikke længere være bemyndiget til at købe aktier på vegne af STG.
 


STG vil ugentligt i form af selskabsmeddelelser rapportere om transaktioner under aktietilbagekøbsprogrammet.

For yderligere information kontakt venligst:

Forespørgsler fra medier:
Kaspar Bach Habersaat, Director of Group Communications, telefon: +45 7220 7152
eller kaspar.bach@st-group.com.

Forespørgsler fra investorer:
Torben Sand, Head of Investor Relations, telefon: +45 7220 7126
eller torben.sand@st-group.com.

Om Scandinavian Tobacco Group

Scandinavian Tobacco Group A/S er sammen med sine dattervirksomheder ("Koncernen") en af verdens førende producenter af cigarer og traditionel pibetobak. Koncernen fremstiller desuden finskåren tobak og sælger tobaksrelateret tilbehør.

Koncernen fremstiller og sælger 3 mia. cigarer og 5.000 tons pibetobak og finskåren tobak årligt. Scandinavian Tobacco Group vurderer, at det er det eneste selskab i verden, der har et strategisk kernefokus på fremstilling og distribution indenfor alle disse tobakskategorier.

Scandinavian Tobacco Group har en førende position på markedet for maskinfremstillede cigarer i Europa, markedet for håndrullede cigarer i USA, markedet for internet- og katalogbaseret detailsalg af cigarer i USA, markedet for traditionel pibetobak på globalt plan samt på udvalgte markeder for fintskåren tobak.

Med en diversificeret portefølje bestående af mere end 200 varemærker har Scandinavian Tobacco Group et et komplementerende sortiment af etablerede globale og lokale varemærker.


Inden for cigarsegmentet omfatter porteføljen Café Crème, La Paz, Macanudo, CAO, Partagas (USA) og Cohiba (USA). Pibetobaksmærkerne omfatter Captain Black, Erinmore, Borkum Riff og W.Ø. Larsen, mens de førende varemærker inden for finskåren tobak inkluderer Bugler, Break, Escort, Bali Shag og Tiedemanns. 

Koncernen havde pr. 31. december 2015 ca. 8.100 medarbejdere i den Dominikanske Republik, Honduras, Nicaragua, Indonesien, Europa, New Zealand, Australien, Canada og USA.

For yderligere information henvises til www.st-group.com.


Attachments

Scandinavian Tobacco Group - Aktietilbagekøb til afdækning