Xintela förstärker organisationen med Caroline Ehrencrona som Director Clinical Development and Regulatory Affairs


Xintela meddelar att Caroline Ehrencrona rekryterats till posten som ansvarig för bolagets kliniska utvecklingsarbete och regulatoriska frågor. Caroline Ehrencrona tillträder tjänsten 1 juni 2016 och ska förstärka Xintelas arbete mot kommande kliniska studier och ansvara för den löpande kontakten med regulatoriska myndigheter.

Caroline Ehrencrona har över tio års erfarenhet inom bioteknikindustrin och kommer närmast från en roll som Project Director & QA Manager vid TikoMed AB, Sverige. Caroline Ehrencrona har en bred erfarenhet inom både pre-klinisk och tidig klinisk forskning, särskilt inom toxikologi, samt även av kontakt med regulatoriska myndigheter och kvalitetsgranskning.

- För Xintela är det mycket viktigt att förstärka teamet med erfarenhet av kliniskt utvecklingsarbete och regulatoriska myndighetsfrågor så att vi effektivt kan föra våra projekt vidare in i klinisk fas. Carolines breda erfarenhet av läkemedelsutveckling och kontakter med regulatoriska myndigheter - i kombination med hennes bakgrund som forskare - är ett mycket värdefullt tillskott till bolaget, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund.

Caroline Ehrencrona har utöver en bred erfarenhet från bioteknikindustrin en PhD i biomedicinsk vetenskap och en M.Sc i kemi från Högskolan i Kalmar. Hon har även forskningserfarenhet från Lunds universitet.

- Xintelas starka portfölj och unika projekt bådar gott för framtiden. På företaget finns kunskapen och kompetenserna som krävs för att kunna hävda sig inom fältet. Jag ser fram emot att arbeta med att utveckla det kliniska programmet och hålla i kontakten med myndigheter för att få studier och behandlingar godkända. Det ska bli intressant att tillsammans med teamet utveckla projekten inom regenerativ medicin och cancer, säger Caroline Ehrencrona.

Inför kommande kliniska studier krävs det, utöver god planering, en bra kontakt med regulatoriska myndigheter som Läkemedelsverket och European Medicines Agency (EMA). Caroline Ehrencrona kommer tillsammans med vd Evy Lundgren-Åkerlund och forskningschef Carl-Magnus Högerkorp arbeta med såväl förberedelser som själva genomförandet av säkerhetsstudier och kommande kliniska studier.

2016-06-01

Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: evy@xintela.se
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

Frågor om handeln i Xintelas aktier och teckningsoptioner besvaras av bolagets Certified Adviser, Consensus Asset Management AB. Telefonnummer är 031-745 50 00.

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Adam Lindblom, Laika Consulting
Tel: 073-062 20 13
E-post: adam.lindblom@laika.se
www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2016-06-01 Svenska.pdf

Om Xintela
Xintela AB (publ) är ett svenskt biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på ledbroskskador och hjärntumörer. Bolaget grundades 2009, men forsknings- och utvecklingsverksamheten startade 2013. Nyckeln i Xintelas verksamhet är Bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK™. Xintelas markörer är specifika proteiner som sitter som igenkänningsflaggor på vissa cellers yta. Markörerna gör det möjligt att identifiera och selektera en viss typ av stamceller som kan utvecklas till broskceller. På så vis kan Xintela på ett unikt sätt kvalitetssäkra stamceller för reparation av skadat ledbrosk. XINMARK™-teknologin gör det också möjligt att rikta en behandling till celler i hjärntumören glioblastom för att bromsa tumörens tillväxt. Xintela är noterat på Nasdaq First North sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Consensus Asset Management AB.

Informationen lämnades för offentliggörande den 1 juni 2016, kl. 08.30. CET.


Attachments

Xintela_Pressrelease_2016-06-01_Svenska.pdf