Tinjauan Global Dikeluarkan oleh Laporan ISAPS Meningkat Melebihi Satu Juta Prosedur Kosmetik dan Estetik Dilakukan pada 2015

Dunia terus mencari nilai dalam pembedahan plastik estetik seperti yang ditunjukkan oleh bilangan prosedur yang berkembang

NEW YORK, July 26, 2016 (GLOBE NEWSWIRE) -- Persatuan Pembedahan Plastik Estetik Antarabangsa (ISAPS) yang mencapai seluruh dunia adalah dikenali ramai dengan plastik global dan masyarakat pembedahan estetik. Pengumuman keputusan kajian prosedur yang ditunggu-tunggu menunjukkan peningkatan sebanyak lebih satu juta prosedur yang dilaporkan dari tahun 2014 hingga tahun 2015.

Data mengenai rawatan pembedahan dan bukan pembedahan yang dijalankan pada tahun 2015 telah dijadualkan daripada soal selidik dan dihantar kepada kira-kira 35,000 pakar bedah plastik di dalam pangkalan data proprietari ISAPS. ISAPS adalah satu-satunya organisasi yang mengumpul jenis data ini pada skala global dan kajian itu dilihat sebagai sumber yang berharga dalam bidang estetika.

Sudah tentu ciri-ciri yang paling dinanti-nantikan oleh tinjauan  ini adalah jenis prosedur yang paling popular di dunia mengikut negara. Toksin botulinum (BOTOX®) dilaporkan terus memimpin permintaan tertinggi untuk  lelaki dan wanita dengan jumlah melebihi 4.6 juta prosedur. Satu lagi suntikan popular, Asid Hyaluronic, meningkat 6.5% dari tahun 2014 hingga tahun2015. Pembesaran payudara terus menjadi prosedur pembedahan yang paling biasa di kalangan wanita dengan peningkatan 10.4% dari tahun 2014 manakala pembedahan kelopak mata adalah lazim di kalangan lelaki.

Prosedur Pembedahan Paling Popular pada tahun 2015:

Prosedur20152014Peratusan
Pembesaran Payudara1,488,9921,348,197 10.4%
Liposuction1,394,5881,372,901 1.6%
Pembedahan Kelopak Mata1,264,7021,427,451 -11.4%
Abdominoplasty758,590682,568 11.1%

Prosedur Bukan Pembedahan Paling Popular pada tahun 2015:

Prosedur20152014Peratusan
Botox4,627,7524,830,911 -4.2%
Asid Hyaluronic2,865,0862,690,633 6.5%
Pembuangan Rambut1,099,0531,277,581 -14.0%
Gambar Rejuvenation568,672- -
Bukan Pembedahan Pengurangan Lemak 425,315- -

"Kami berbangga untuk berkongsi hasil tinjauan  ini yang menunjukkan momentum  semakin meningkat di kawasan yang mengamalkannya," kata Susumu Takayanagi, presiden MD, ISAPS. Keahlian “ISAPS” termasuk beribu-ribu pakar bedah plastik  yang mengambil masa untuk menyumbang kepada penemuan ini," ujarnya. Hasil kaji selidik ini boleh diakses di laman web ISAPS http://www.isaps.org dalam bahagian Berita, dan akan dibincangkan semasa persidangan ISAPS global dwitahunan ke-23 di Kyoto, Jepun , Oktober 23-27, 2016.

Negara dengan jumlah  prosedur tertinggi adalah Amerika Syarikat dengan 1.4 juta pembedahan dan 2.6 juta prosedur bukan pembedahan. Brazil melaporkan 1.2 juta pembedahan dan 1.1 juta prosedur bukan pembedahan. Penggenapan daripada senarai untuk prosedur yang paling banyak adalah Korea Selatan, India, Mexico, Jerman, Colombia, Perancis, dan Itali.

Amerika Syarikat mempunyai bilangan pakar bedah plastik aktif terbanyak jumlah 6500 diikuti oleh Brazil dengan 5500 dan China dengan 2800. Bilangan pakar mengikut negara adalah terbukti dalam laporan itu; namun, sesetengah negara tidak menyediakan  kemas kini yang diperlukan pada tahun tersebut.

Wanita mempunyai lebih daripada 18 juta prosedur pembedahan dan bukan pembedahan yang dilakukan pada peringkat global, 85.6% daripada jumlah keseluruhan. Prosedur pembedahan lima teratas yang dilakukan ke atas wanita pada tahun 2015 adalah: pembesaran payudara, liposuction, pembedahan kelopak mata, abdominoplasty dan rhinoplasty.

Lelaki mempunyai lebih daripada 3 juta prosedur pembedahan dan bukan pembedahan, 14.4% daripada jumlah keseluruhan. Prosedur pembedahan lima teratas yang dilakukan ke atas lelaki: pembedahan kelopak mata, liposuction, pembedahan gynecomastia, rhinoplasty, cantuman lemak dan pembedahan telinga.

Tinjauan Antarabangsa mengenai Prosedur Aesthetic /Kosmetik Dilakukan pada tahun 2015 telah disusun, dikira, dan dianalisis oleh Industry Insights, Inc. http://www.industryinsights.com, sebuah firma penyelidikan bebas yang berpangkalan di Columbus, OH.

Mengenai ISAPS:
Persatuan Pembedahan Plastik Estetik Antarabangsa merupakan organisasi global utama untuk pakar bedah plastik yang disahkan (atau setara) oleh lembaga. ISAPS yang dianggap sebagai pendidik utama global dalam prosedur estetik menawarkan lebih daripada 3,200 ahlinya dengan lebih daripada 30 kursus, bengkel dan simposium setiap tahun yang dikendalikan oleh fakulti bertaraf dunia dengan matlamat utamanya mengajar amalan terbaik estetik dan memastikan keselamatan pesakit. Melalui pemilihan  keahlian yang ketat, ISAPS adalah penjaga keselamatan pesakit di peringkat antarabangsa, dan sumber global bagi pesakit untuk mencari yang pakar bedah plastik estetik.berkelayakan dan berpengalaman.

Contact Data