Scandinavian Tobacco Group A/S: Fremrykker optimerings- og effektiviseringsprogrammet med 1 år


SELSKABSMEDDELELSE
Nr. 47/2016

København, den 22. september 2016
 


Scandinavian Tobacco Group fremrykker sit
optimerings- og effektiviseringsprogram med 1 år

 
Scandinavian Tobacco Group planlægger at fremrykke omkostningsbesparelserne i vores 140/500 omkostningsoptimerings- og effektiviseringsprogram.

Vi agter at reducere antallet af produktionssteder i Koncernen fra 14 til 12 ved at flytte produktionen fra Scandinavian Tobacco Group Nykøbing og Scandinavian Tobacco Group Wuustwezel til vores tilbageværende produktionssteder. Vi vil derfor påbegynde oplysnings- og konsultationsprocessen omkring nedlukning af vores fabrikker i Nykøbing Falster, Danmark, og Wuustwezel, Belgien.

Den potentielle lukning vil tilpasse kapaciteten til vores nuværende og forventede volumener. Fabrikkerne i både Nykøbing og Wuustwezel fremstiller mærker og SKU'er inden for vores portefølje af maskinfremstillede cigarer. Et væsentligt antal af disse mærker og SKU'er er blevet rationaliseret over det sidste år, som et led i Koncernens format- og SKU-rationaliseringsprogram. Programmet har simplificeret og optimeret vores forretning og lettet implementeringen af EU's nye Tobaksvaredirektiv. Det har også efterladt vores fabrikker i Nykøbing og Wuustwezel med betydeligt lavere produktionsvolumener.

Den potentielle reduktion af produktionssteder vil fremrykke omkostningsbesparelsen i vores 140/500 omkostningsoptimerings- og effektiviseringsprogram med et år. Vi regner nu med at nå vores mål om DKK 140 millioner i årlig besparelse på vores omkostningsbase i forhold til 2014 på en sammenlignelig basis ved udgangen af 2017.

Vores mål om at reducere arbejdskapitalen med DKK 500 millioner inden udgangen af 2018 sammenlignet med udgangen af 2014 forbliver uændret.

Den tidligere oplyste engangsomkostning relateret til omkostningsoptimeringsprogrammet anslås at være op til DKK 90 millioner og vil blive afholdt i 2016 og 2017 og vil dække omstrukturerings- og nedlukningsomkostninger. Den forventede lukning af de to fabrikker vil desuden medføre nedskrivningsomkostninger på ca. DKK 65 millioner.

Denne meddelelse har ingen betydning for vores finansielle guidance for 2016.


CEO Niels Frederiksen udtaler:

"Vi har gennemført vores SKU rationaliseringsprogram, og vi har implementeret EU's Tobaksvaredirektiv. Vi vil nu fortsætte til næste fase af vores omkostningsoptimerings- og effektiviseringsprogram og dermed fremrykke programmet med et år.

Vi anerkender, at dagens meddelelse påvirker vores ansatte og deres familier. Også for
lokals­amfundene er dette en ubehagelig begivenhed. Vores fabrikker har en lang historie i de byer, hvor vi producerer. Vi har nydt samarbejdet med lokalsamfundene og de lokale myndigheder, og vi føler os ansvarlige ikke kun over for vores ansatte, deres familier og byerne Nykøbing og Wuustwezel, men over for alle de lokalsamfund, hvor vi fremstiller vores produkter. Vi agter at påtage os dette ansvar ved at behandle vores ansatte i Nykøbing og Wuustwezel ordentligt, samtidig med at vi opretholder vores samlede forretning ved at sikre, at vi forbliver effektive og konkurrencedygtige på markedet."

Telefonmøde (via internettet)
Torsdag den 22. september 2016 kl. 10.00 afholder Scandinavian Tobacco Group et webbaseret telefonmøde. Mødet vil være tilgængeligt via st-group.com/investor. Mødet vil blive afholdt på engelsk, og der kan stilles spørgsmål i telefonmødet. Telefonnumrene til telefonmødet er:

UK                  +44 (0) 20 3427 1919
USA                +1 646 254 3367
Denmark        +45 3832 2869
Passcode       568693

For yderligere information kontakt venligst:
Forespørgsler fra medier: Kaspar Bach Habersaat, Director of Group Communications, telefon: +45 7220 7152 eller kaspar.bach@st-group.com.

Forespørgsler fra investorer: Torben Sand, Head of Investor Relations, telefon: +45 7220 7126 eller torben.sand@st-group.com.

Attachments

Selskabsmeddelelse nr 47-2016