LHV Groupi 2017. aasta finantsplaan


LHV Group avalikustab käesoleva aasta finantsplaani, mille järgi kasvavad grupi tulud tänavu 18% ja konsolideeritud puhaskasum 10%.

LHV alustab tänavu aasta finantsplaani avalikustamist, et anda investoritele parem ülevaade ettevõte eesmärkidest ja tekitada igas investoris enam omanikutunnet. Ettevõte leiab, et investorsuhetele tuleb kasuks, kui kõik osapooled on võimalikult hästi informeeritud ja võrdselt koheldud. LHV ambitsioon on saada Eesti kõige avatuma ja kõrgetasemelisema investorsuhtlusega börsiettevõtteks. Finantsplaani avaldame korra aastas majandusaasta alguses ning olulisi korrigeerimisi teeme aasta sees jooksvalt. 

"2017. aasta finantsplaan iseloomustab LHV kasvuloo jätkumist. Tulude suurenemine 18% ületab märgatavalt kulude kasvu, mille tulemusena tulu-kulu suhtarv paraneb heas tempos. Puhaskasumiks kujuneb 21,8 miljonit eurot. Puhaskasumi kasv 10% sisaldab endas väljamakstavatelt dividendidelt arvestatavat tulumaksukulu summas 1,5 miljonit eurot ning laenude allahindlusi summas 4,2 miljonit eurot. Finantsplaanis on arvestatud laenude allahindluse märkimisväärse kasvuga, ehkki positiivse krediiditsükli püsides on ootuspärased madalamad allahindlused. Laenude allahindlusest saab finantsplaani tegelikku realiseerumist tõenäoliselt enim mõjutav kulurida," kommenteeris LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.

LHV prognoosib finantsplaanis grupi 2017. aasta tuludeks kokku 59,7 miljonit eurot, puhaskasumiks 21,8 miljonit eurot. LHV Groupi aastaseks omakapitali tootluseks on plaanitud 17,9% (omanike osa). Panga tuludeks prognoositakse 40,2 miljonit eurot ja puhaskasumiks 16,1 miljonit eurot. Varahalduse aastatuludeks on plaanitud 13,8 miljonit eurot ja puhaskasumiks 5,8 miljonit eurot.

LHV prognoosib klientide hoiuste mahu kasvuks 13%, mis teeb aasta lõpuks hoiuste mahuks 881 miljonit eurot. Konsolideeritud laenuportfell kasvab prognoosi järgi 30% ehk 701 miljoni euroni. Juhitavate fondide mahuks ennustab LHV 1,158 miljardit eurot ehk kasvu 19%.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s ligi 300 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 110 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on 180 000 klienti.

         Priit Rum
         LHV kommunikatsioonijuht
         Telefon: 502 0786
         E-post: priit.rum@lhv.ee


Attachments

LHVGroup FP2017 Investoresitlus.pdf