Bokslutskommuniké 1 januari – 31 december 2016


OKTOBER - DECEMBER                          

(jämfört med samma period föregående år)

• Nettoomsättningen ökade 6% till 12,1 (11,4) MSEK.

• Rörelseresultatet minskade 43% till 0,7 (1,2) MSEK.

• Rörelsemarginalen minskade till 5,6% (10,5).

• Resultat efter skatt minskade 59% till 0,3 (0,8) MSEK.

• Resultat per aktie minskade 59% till 0,02 (0,04) SEK.

• Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade till 2,4 (3,8) MSEK.

 

JANUARI - DECEMBER

(jämfört med samma period föregående år)

• Nettoomsättningen ökade 1,5% till 41,4 (40,8) MSEK.

• Rörelseresultatet minskade till 0 (3,5) MSEK.

• Rörelsemarginalen minskade till 0% (8,6).

• Resultat efter skatt minskade till 0 (2,6) MSEK.

• Resultat per aktie minskade till 0 SEK (0,12) SEK.

• Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade till 3,8 (5,5) MSEK.

   

Utsikter 2017

Bolaget förväntar sig en positiv omsättningstillväxt samt en tydligt förbättrad lönsamhet.  

 

VD-kommentar

Under det sista kvartalet ökade nettoomsättningen till 12,1 (11,4) MSEK. Kassaflödet från den löpande verksamheten minskade under perioden till 2,4 (3,8) MSEK. Tyskland minskade med -10% jämfört med samma period föregående år. Det är en besvikelse att vi minskar i Tyskland. På den svenska marknaden ökade vi med 18% mot samma period. På helåret ökade nettoomsättningen med blygsamma 1,5% till 41,4 (40,8) MSEK och rörelseresultatet minskade till 0 MSEK från föregående års 3,5 MSEK. Förutom ett tydligt fokus på tillväxt framåt måste vi säkerställa en lönsam tillväxt.  

Arbetet med att lansera vår nya plattform fortgår. Jag kommer återkomma med lansering och varumärkesstrategi under året. Detta är något som vi ser fram emot med spänning och som kommer att innebära ett otroligt lyft för våra kunder och användare. Vidare kommer det göra oss mer flexibla att kunna implementera nya produkter som ska stärka vårt erbjudande och långsiktiga arbete med våra kunder. 

Vi har under året fortsatt att bygga värde i Techjobs.com i form av organisk trafik. 

Under 2017 kommer vi att fortsätta arbeta med att öka andelen återkommande intäkter och bredda vårt erbjudande samt stärka våra kundrelationer. Insatser med att komma närmare kunden och kunna erbjuda bättre lösningar har påbörjats och det kommer jag återkomma till längre fram.

För att kunna ta kliv framåt har vi påbörjat ett arbete som syftar till att tydliggöra vår mission, mål och strategi. Ett oerhört viktigt arbete som kommer supportera, ge riktning och vara en viktig del i att vi når våra mål.   

Vi kommer jobba mot våra långsiktiga finansiella mål som är att öka resultatet per aktie om minst 20% per år samt att nå en rörelsemarginal om 35%

 VD, Johan Hultgren

 

Om NetJobs Group AB

NetJobs Group AB är med 41 jobbsajter i flera länder en av de ledande aktörerna i norra Europa inom nischade jobbsajter. Sedan starten 2004 har NetJobs hjälpt människor och organisationer att växa och nå sin fulla potential genom snabb, träffsäker och kostnadseffektiv hjälp i rekryteringsprocessen. NetJobs Group AB (publ) grundades 2004 och är sedan 2006 noterad på Nasdaq OMX First North. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank. Mer information finns på www.netjobs.com

 


Attachments

Bokslutskommuniké 1 januari - 31 december 2016 NetJobs Group AB.pdf