Stora Enso lanserar uppgraderad Ensocoat på Interpack 2017


Vilken kartong har marknadens bästa visuella egenskaper? Svaret är EnsocoatTM by Stora Enso som lanseras på Interpack 2017. Nya Ensocoat har fått en förbättrad vithet och nyans för att uppfylla de höga kraven som ställs av lyxvarumärken och inom den grafiska industrin.

Lyxförpackningar har ofta sofistikerade ytbehandlingar, till exempel prägling, folieprägling och metallisering som kräver utomordentlig släthet, vithet och vikbarhet. Stora Enso har vidareutvecklat Ensocoat utifrån kundernas önskemål och optimerat dess vithet och ljushet för att skapa en estetiskt tilltalande upplevelse.

Ensocoat tillhör kategorin homogen helblekt sulfatkartong (SBS, solid bleached sulphate), den högsta kvalitetskategorin i kartongvärlden. Den förnybara kartongen tillverkas av nyfiber i en bioenergibaserad tillverkningsprocess, vilket gör den till ett hållbart val. Enscoat används i lyxförpackningar för konsumentvaror som kosmetika, parfym, champagne, sprit och choklad samt avancerade grafiska applikationer som kontorsmateriel, omslag, kort och kalendrar.

På Interpack kommer nya Ensocoat att presenteras med hjälp av pappersdesign, filmer och produktprover som demonstrerar tryckresultaten med olika tekniker. Lanseringskampanjen Commit to Luxury pågår på webbplatsen www.storaenso.com/ensocoat och på Instagram under #committoluxury. Gå in och se hur modedesigner Bea Szenfeld väcker Ensocoat till liv och Jule Waibel sätter kartongens vikegenskaper på prov. För arkitekten Charles Young är det precision som är den viktigaste egenskapen, medan fotografen Paperboyo visar oss ett helt nytt perspektiv på världen med hjälp av Ensocoat.

Stora Enso på Interpack 2017: monter 9B20.

Bilder: http://bmt.storaenso.com/l/sqXC-86W6Vd6

Mer information

Sanna Heiskanen, Marketing Communications Manager, Stora Enso, Division Consumer Board, tel. +358 40 773 9373, e-post sanna.heiskanen@storaenso.com

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta fossilbaserade material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 25 000 medarbetare i över 35 länder och 2016 uppgick omsättningen till 9,8 miljarder EUR. Stora Enso är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm. 

www.storaenso.com

http://renewablepackaging.storaenso.com


Attachments

20170504-EnsocoatRelaunch-sv