Delårsrapport 1 januari – 31 mars 2017


Första kvartalet något svagare än förväntat

JANUARI – MARS

(jämfört med samma period föregående år)

  • Nettoomsättningen minskade 8% till 10,1 (10,9) MSEK.
  • Rörelseresultatet minskade till -0,9 (0,5) MSEK.
  • Rörelsemarginalen minskade till -8,7% (5).
  • Resultat efter skatt minskade till -0,9 (0,4) MSEK.
  • Resultat per aktie minskade till -0,04 (0,02) SEK.
  • Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade till -2,18 (-0,06) MSEK.

 

Väsentliga händelser efter första kvartalet 2017

  •   Lansering av den nya plattformen i Sverige. Utvecklingsarbetet fortsätter och på tur står Onrec och de tyska sajterna.

 

Omarbetad Strategi, mål, värderingar och mission

Under Q4 startade arbetet med att omarbeta vår strategi. Vi har nu lanserat den nya strategin, de nya målen och den nya missionen. Den nya strategin kommer supportera, ge riktning och vara en viktig del i att vi når våra mål. En av våra viktigaste resurser är våra medarbetare, om de har en tydlig bild av var vi är på väg och hur vi ska ta oss dit kommer det ge oss de bästa möjligheterna lyckas.

  • Strategi: Högst trafik genom SEO. Excellent kundservice. Ett starkt varumärke. Attrahera, rekrytera och utveckla rätt människor
  • Mål: Att bli Sveriges mest besökta och välkända jobbsajtnätverk. Att bli Tysklands mest besökta och välkända jobbsajter inom vård och tech
  • Värderingar: Integritet, ansvar, mod, energi och målmedvetenhet.
  • Mission: Att hjälpa våra anställda att förverkliga sin fulla potential och bli sitt bästa jag.

 

VD-kommentar

Under det första kvartalet blev nettoomsättningen 10,1 (10,9) MSEK. Den svenska marknaden går något framåt. Det stora tappet finns på den tyska marknaden där vi backar kraftigt.

Vårt fokus kommer ligga på Tyskland och Sverige under året. I Tyskland har vi gjort besparingar och blickar nu framåt och kommer ha stort fokus på att fortsätta att rekrytera nya duktiga medarbetare. I Sverige har vi under första kvartalet inte ökat antalet säljare i den takt vi önskat. Jag har genomfört kostnadsbesparingar i koncernen och vi kommer se resultatet av dessa under Q2.

Vi har nu lanserat en första version i Sverige som vi kommer fortsätta att utveckla. Sajterna har direkt fått uppskattning av såväl medarbetare som kunder. Den nya plattformen kommer ge oss större möjligheter till att bygga vidare på vårt erbjudande och kunna utveckla nya produkter och lösningar för våra kunder. Dessutom ska den stärka vår position genom bättre SEO. Efter den svenska lanseringen står nu Onrec och de tyska sajterna på tur att flyttas över till den nya plattformen. Jag räknar med att det kommer ske under Q2.

Arbetet med återkommande intäkter ska fortsätta och vi arbetar på att ta fram nya och attraktiva paketeringar. Att arbeta med att stärka företagets employer brand är en långsiktig investering som kräver ett längre avtal mellan oss och kunden. Genom att kunna erbjuda det och en rad olika tilläggsprodukter kommer vi effektivt kunna hjälpa våra kunder med deras inflöde av kandidater.

Till sist kommer vi under året att fortsätta jobba mot våra långsiktiga finansiella mål som är att öka resultatet per aktie om minst 20% per år samt att nå en rörelsemarginal om 35%.

 

VD, Johan Hultgren

 

 

Om NetJobs Group AB

NetJobs Group AB är med 41 jobbsajter i flera länder en av de ledande aktörerna i norra Europa inom nischade jobbsajter. Sedan starten 2004 har NetJobs hjälpt människor och organisationer att växa och nå sin fulla potential genom snabb, träffsäker och kostnadseffektiv hjälp i rekryteringsprocessen. NetJobs Group AB (publ) grundades 2004 och är sedan 2006 noterad på Nasdaq OMX First North. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank. Mer information finns på www.netjobs.com.

 


Attachments

Delårsrapport 1 jan - 31 mars 2017.pdf