Rietumu Bankas komentārs par pirmās instances tiesas spriedums France Offshore lietā


6.jūlijā Parīzē ir pasludināts pirmās instances tiesas spriedums France Offshore lietā, saskaņā ar kuru ir daļēji apmierinātas prokuratūras prasības pret Rietumu Banku un tās prezidentu.

Mēs detalizēti iepazīsimies ar sprieduma pilno tekstu, un pēc tam kopā ar mūsu advokātiem tiks pieņemts lēmums par turpmākajām darbībām. Šobrīd varam apgalvot, ka mēs pilnībā nepiekrītam spriedumam un šis spriedums tiks pārsūdzēts.

Rietumu Banka arī vēlas atgādināt, ka tā pilnībā ir sadarbojusies ar Francijas tiesībsargājošām iestādēm visā izmeklēšanas un tiesas procesā. Mēs nekad neesam bijuši iesaistīti izvairīšanās no nodokļu samaksas un nedz banka, nedz tās prezidents nebija personīgi iesaistīti un ieinteresēti šajās darbībās. Līdz ar to bankai piemērotais naudas sods 80 miljoni euro apmērā un sankcijas pret bankas prezidentu  ir pilnībā nepamatotas.

Vēlamies atzīmēt, ka līdz sprieduma stāšanās likumīgajā spēkā, pienākums maksāt soda naudu neiestājas.  Ievērojot visas gaidāmās instances, process var turpināties ilgstoši, līdz 2-3 gadiem un ilgāk.

Visu gaidāmo tiesvedības procesu laikā banka uzskaitīs iespējamās soda naudas apmērus savā budžetā un veiks uzkrājumus.

Uzkrājumu veidošana ļaus nepieciešamības gadījumā samaksāt uzlikto naudas sodu tādā veidā, ka tas nekādi neietekmēs stabilu bankas operacionālo darbību.

Turpmāk, līdz procesa beigām banka atturēsies no komentāriem, un lūdz cienīt šādu bankas pozīciju.  

         Eleonora Gailiša
         Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa
         Tālr.: +371-67020506
         Fakss: +371-67020563
         E-pasts: egailisha@rietumu.lv