Parrot Faurecia Automotive levererar inbyggda TV-mottagningslösningar till europeiska premium biltillverkare


PARIS, juli 2017 - Parrot Faurecia Automotive, ledande inom infotainment och konnektivitetslösningar, är stolt över att meddela att Media Center-lösningen har valts av en europeisk premium biltillverkare som produceringsalternativ. Media Center började massproduktion för europeiska, kinesiska, japanska, taiwanesiska och koreanska marknader i början av 2017.

Parrot Faurecia Automotive Media Center.png

Det här fristående styrenhet är nästa generationen av "bil-set-top-box". Det inkluderar en världsomfattande TV-mottagare, en Ethernet-router och en multimediaserver. Media Center kan ta emot mediainnehåll (foto, ljud och video) från flera källor (live-tv-signal, USB-minne, bilkameror) och strömma den via Wi-Fi till surfplattor (upp till 8 enheter kan anslutas samtidigt) eller via Ethernet till huvudenheten. Passagerarna i baksätet kan njuta av och fritt välja innehållet via en Android eller iOS-app, och kan till och med titta på samma innehåll samtidigt ekofritt tack vare Cinemos Distributed Playback (TM).

Tack vare fyra av Parrot tillverkade Octopus 3 TV-mottagare och demodulatorer kan Media Center modulen ta emot globala digital TV-standarder: DVB-T, DVB-T2, DTMB, ISDB-T full-seg, CMMB, ISDB-T 1-seg och T-DMB. Fyra antenner hanterar MRC diversitet och kan därmed kombinera signalen för att säkerställa hög signal kvalitet på TV-mottagaren, även vid hastigheter över 150 km/t (beroende på standarden). Dessutom kan Octopus 3 kretsar utföra kontinuerlig bakgrund skanning, vilket möjliggör en konstant uppdatering av den elektroniska programguiden med bibehållen mottagning av den aktuella kanalen. Med säkerhet som främsta fråga för infotainment i bilen, Parrot Faurecia Automotive har implementerad "Distracted driving strategy" för att förhindra osäkra körsituation.

I hjärtat av Media Center ligger Parrot P7 multimediaprocessor. Baserad på en dual-core Cortex-A9, kan P7 avkodningsenhet avkoda full HD video i alla format som sänds (MPEG2/4, AVS, H.264, o.s.v.). Media Center kan hantera komplexiteten och mångfald av video format världen över. Den kan koda om alla format av videoströmar till ett enda format (H.264), som lätt avkodas av alla moderna monitorer.

"Vår Media Center gör det möjligt för passagerarna i baksätet att få ut det mesta av sin åktur och njuta av alla slags multimediainnehåll på sina surfplattor, inklusive HD-TV med mycket höga hastigheter. Vi är stolta över att introducera denna unika lösning för baksätesunderhållning på marknaden", säger Jean-Luc Tété, VD på Parrot Faurecia Automotive.

Läs mer på www.parrot-faurecia-automotive.com

***

Om Parrot Faurecia Automotive

Parrot Faurecia Automotive designar, utvecklar och marknadsför infotainment produkter för personbilar och kommersiella lastbilar. Parrot pionjerande Bluetooth handsfree-kommunikation i bilar och introducerade den första Android-baserade bilradion på marknaden. Parrot Faurecia Automotive har visat sin erfarenhet som en stark bidragsgivare inom industrin genom att utrusta mer än 50 miljoner fordon. Den omfattande teknologiportföljen inkluderar den bästa analoga och digitala radiomottagningen, taligenkänning och störningsfri smartphoneintegration. Parrots Android-baserade infotainment system täcker både framsidan och baksidan av fordonet.

Parrot Faurecia Automotive SAS ägs gemensamt av Parrot SA och Faurecia, en av världens största leverantörer av bilutrustning. För mer information, besök: www.parrot-faurecia-automotive.com

PR-kontakter Parrot Faurecia Automotive
Finansmedia, analytiker- och investerarrelationer
Marie Calleux, +33-(0)-1-53-65-68-68
Analytiker- och investerarrelationer
parrot@calyptus.net

Tech och konsumentmedia, Parrot Group

Vanessa Loury, +33-(0)-6-86-56-81-33
Corporate PR
vanessa.loury@parrot.com
Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/7154b49e-d0aa-4bb9-a78c-bd30891bb433

Attachments:

A photo accompanying this announcement is available at http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/19a2062d-5232-4e51-98f4-29ecec07cf3f

Parrot Faurecia Automotive Media Center.png.png

Attachments

Pressmeddelande PDF.pdf