Glastonille GlastonAir™-karkaisukonekauppa Kiinaan


Helsinki, Suomi, 2017-09-18 11:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Glaston Oyj Abp                 Lehdistötiedote                   18.9. 2017 klo 12.00

 

Glastonille GlastonAir™-karkaisukonekauppa Kiinaan

Glaston on myynyt GlastonAir™-lasinkarkaisukoneen China Triumph International Engineering Co. Ltd:lle (CTIEC). Tilaus on kirjattu Glastonin Q3/2017 tilauskantaan, ja kone toimitetaan asiakkaalle vuoden 2018 puolessavälissä. Kauppahinta on noin kolme miljoonaa euroa. Kaupalla ei ole vaikutusta Glastonin vuoden 2017 liiketulokseen ja se on osa syksyn ennakoitua tilauskertymää. 

CTIEC on laajentanut toimintaansa uusiin lasityyppeihin ja lasimateriaaleihin sekä uusiutuvaa energiaa hyödyntäviin projekteihin. Yhtiö tarvitsi lasinkarkaisun asiantuntijaa uuteen, aurinkoenergiatuotantoon liittyvään eristyslasiprojektiinsa. ”Glastonin johtava teknologia ja lopputuotteen erinomainen laatu on vakuuttanut meidät. GlastonAir™ täyttää kaikki vaatimuksemme, ja lopputuote on todella korkealaatuinen, ohut karkaistu lasi”, toteaa CTIEC:n toimitusjohtaja Peng Shou. 

GlastonAir™ edustaa kokonaan uutta lähestymistapaa lasin lämpökäsittelyssä. Glaston on lasinjalostusteknologian edelläkävijä, ja koneen ainutlaatuinen ilmakannatusteknologia on yhtiön pitkäaikaisen ja systemaattisen tutkimus- ja kehitystyön tulosta. Perinteisessä karkaisu-uunissa lasi kulkee telojen päällä, kun taas GlastonAir™:ssa lasia kuljetetaan ja lämmitetään ilmapedillä. Ratkaisu nostaa ohuen lasin laadun aivan uudelle tasolle: koska lasi ei kosketa teloihin, siihen ei voi jäädä telan mahdollisesti aiheuttamaa aaltomaisuutta.

”Ohuen lasin kysyntä erityisesti aurinkoenergiaratkaisuihin on kasvanut jo joitakin vuosia. GlastonAir™:lla on mahdollista prosessoida 2,0 millimetrin vahvuista täysin karkaistua lasia ja 1,6 millimetrin vahvuista lämpölujitettua lasia, joka on äärimmäisen tasaista ja optisesti parasta mahdollista laatua. Nämä ominaisuuden tekevät GlastonAir:sta täydellisen ratkaisun aurinkoenergiasovelluksiin, koska ohuempi lasi parantaa aurinkopaneelien tehokkuutta. Samalla paneeli on kevyempää ja materiaalien käyttö vähäisempää. Tehty kauppa on meille tärkeä pääanavus GlastonAir:n potentiaalisesti merkittävimmillä markkinoilla”, toteaa Glastonin toimitusjohtaja Arto Metsänen.

China Triumph International Engineering Co. Ltd. on korkean teknologian tuotekehitys- ja tutkimusyhtiö, jolla on Kiinassa useita toimipaikkoja. Yhtiö on laajentamassa toimintaansa myös Kiinan ulkopuolelle. CTIEC on osa China National Building Material Co. Ltd:tä.



Lisätietoja:
Arto Metsänen, toimitusjohtaja, puh. 010 500 500
Frank Zhang, aluejohtaja, Aasia, puh. + +86 21 5840 9778


 

GLASTON OYJ ABP
Agneta Selroos
Viestintäjohtaja
puh. 040 745 3737


Glaston Oyj Abp
Glaston on edelläkävijä lasinjalostuksen teknologioissa ja palveluissa. Vastaamme globaalisti rakennus-, aurinkoenergialasi-, ajoneuvo- sekä kaluste- ja laiteteollisuuden vaativimpiin lasinjalostustarpeisiin. Lisäksi hyödynnämme uusia teknologioita, jotka tuovat lasiin älyä ja kestäviä ratkaisuja. Olemme sitoutuneita tarjoamaan asiakkaillemme niin parasta tietotaitoa kuin viimeisimpiä teknologioita lasinjalostuksen alalla. Glastonin osake (GLA1V) noteerataan NASDAQ Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja osoitteessa www.glaston.net