LEHDISTÖTIEDOTE: Hack the Glass -hackathon tapahtuma 31.10. – 1.11.2017: Digitaalisaatio koneteollisuudessa kiinnostaa laajalti IoT -osaajia

FINLAND


Helsinki. Suomi, 2017-10-31 11:40 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- GLASTON OYJ ABP                               Lehdistötiedote                   31.10.2017 klo 12.40
 

Hack the Glass -hackathon tapahtuma 31.10. – 1.11.2017
Digitaalisaatio koneteollisuudessa kiinnostaa laajalti IoT -osaajia 


Loka-marraskuun vaihteessa Glastonille kokoontuu yli 70 hengen joukko ohjelmistokehittäjiä kisaamaan maailman ensimmäisessä lasialan hackathonissa.  Hackathon on työskentelymalli, jossa start-upit ja sovelluskehittäjät työstävät määräajassa ratkaisuja ennaltamäärättyyn ongelmaan. Kisaan osallistuu yhteensä 26 tiimiä, joista 20 koostuu ohjelmistoalan yrityksistä ja start-upeista ja kuusi joukkuetta teknisen alan opiskelijoista ja tutkijoista Tampereen teknilliseltä yliopistolta sekä Tampereen ammattikorkeakoululta.

Hack the Glass -tapahtuman tavoitteena on löytää lasinjalostusteknologiaan uusia ratkaisuja ja palveluita, jotka luovat uutta liiketoimintaa, sekä kehittää kilpailukykyisiä tuotteita ja palveluita hyödyntäen digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Kisa on herättänyt laajasti kiinnostusta ja siihen osallistuu yli 70 henkilöä 26 tiimistä.

”Tapahtuman herättämä kiinnostus osoittaa, että aihe koetaan tärkeäksi ja että uudet toimintamallit tekevät tuloaan. Digitalisaatio muuttaa väistämättä teknologiayritysten liiketoimintaa ja myös perinteisen koneteollisuuden on oltava mukana tässä muutoksessa. Olemme alamme edelläkävijä ja haluamme edistää teknologiajohtajuuttamme myös hyödyntämällä digitalisaation luomia mahdollisuuksia ”, toteaa Sasu Koivumäki, Glastonin koneliiketoiminnan johtaja.

Kilpailuun osallistuvat 26 tiimiä kehittävät uusia sovelluksia mm. ennakoivan huollon, koneälyn ja data-analytiikan aihealueisiin. Joukkueet esittelevät ja myyvät ideansa tuomaristolle 1.11.2017 Kampusareenalla järjestettävässä pitching-tilaisuudessa. Kilpailun voittaja julkistetaan 6.11.2017
SMACC-Miitti tapahtumassa Kampusareenalla, joka kokoaa yhteen suomalaisen valmistavan teollisuuden yrityksiä, sidosryhmiä ja vaikuttajia.

”Etsimme uutta osaamista teollisen internetin saralla myös Glastonin ulkopuolelta ja haluamme selvittää miten voimme soveltaa tätä osaamista koneteollisuuden tuotteisiin ja palveluihin. Hackathon tapahtumamuotona luo uusien palveluiden ja toimintamallien synnyttämiseen erinomaisen mahdollisuuden”, sanoo Kai Knuutila, Glastonin digitaalisten palvelujen vetäjä.

Hack the Glass -tapahtuman järjestävät yhteisvoimin lasinjalostusteknologiayritys Glaston, Business Tampere, TTY ja VTT.


Lisätietoja: 
Kai Knuutila, Digitalization manager, Glaston Finland Oy
Puh. 010 500 500

 

 

GLASTON OYJ ABP
Agneta Selroos
Viestintäjohtaja
Puh. 010 500 6105 


Glaston Oyj Abp
Glaston on edelläkävijä lasinjalostuksen teknologioissa ja palveluissa. Vastaamme globaalisti rakennus-, aurinkoenergialasi-, ajoneuvo- sekä kaluste- ja laiteteollisuuden vaativimpiin lasinjalostustarpeisiin.  Lisäksi hyödynnämme uusia teknologioita, jotka tuovat lasiin älyä ja kestäviä ratkaisuja. Olemme sitoutuneita tarjoamaan asiakkaillemme niin parasta tietotaitoa kuin viimeisimpiä teknologioita lasinjalostuksen alalla. Glastonin osake (GLA1V) noteerataan NASDAQ Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja osoitteessa www.glaston.net