Edinstvena poslovna platforma za srečanja glavnih evropskih vlagateljev v Varšavi in Sofiji v mesecu juniju

Eastern Europe Tech Tour 2018 nudi odskočno desko za inovacije in možnosti financiranja za odlične družbe v regiji


PORTOLA VALLEY, Kalifornija, April 12, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- Prvi tovrsten niz dogodkov v okviru Eastern Europe Tech Tour 2018 (EETT) za povezovanje tehnoloških inovatorjev in vlagateljev bo potekal od 11. do 12. junija v Varšavi na Poljskem in od 12. do 13. junija v Sofiji v Bolgariji.

EETT 2018 organizira Tech Tour, začetno podporo pa zagotavljata Almaz Capital in Bulgarian Private Equity and Venture Capital Association (BVCA). Cilj je predstaviti podjetnike in vlagatelje ter omogočiti celovite inovacije od začetnega koncepta do vrednotenja.

Letos je pozornost usmerjena na vzhodno Evropo. Regija beleži eno najvišjih stopenj gospodarske rasti, v zadnjih nekaj letih pa je bilo vlagateljem povrnjenih 5 milijard USD v obliki likvidnostnih sredstev.

Na EETT 2018 se bo predstavilo 30 najobetavnejših visokotehnoloških podjetij – 15 iz srednje in vzhodne Evrope: Poljske, Belorusije, Češke republike, Madžarske, Slovaške in Ukrajine; in 15 iz jugovzhodne Evrope: Bolgarije, Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Grčije, Romunije, Srbije, Slovenije, Makedonije (NJRM), Moldavije in Črne gore.

Več kot 200 podjetij, ki jih vodijo podjetniki, bo šlo skozi strog postopek pregleda, ocenjevanje pa bo potekalo glede na edinstvenost tehnologije, prednosti poslovnega modela, vizijo, sposobnost izvajanja poslovnega načrta ter kakovost in izkušnje z vodenjem. Izbrana podjetja se bodo predstavila 40 vabljenim mednarodnim vlagateljem, ki delujejo v regiji, ter 40 lokalnim vlagateljem in ključnim regionalnim igralcem.

EETT 2018 vodijo:

  • Alexander Galitsky, predsednik EETT ter soustanovitelj in upravni partner družbe Almaz Capital;
  • Marcin Hejka, vodja izbirne komisije za srednjo in vzhodno Evropo ter ustanovni partner OTBVentures;
  • Evgeny Angelov, vodja izbirne komisije za jugovzhodno Evropo, predsednik BVCA in partner PostScriptum Ventures.

Ta dogodek je enkratna priložnost, da podjetniki predstavijo svoje dejavnosti imetnikom tveganega kapitala ter da skupaj z vlagatelji preživijo nekaj dni na interaktivnih izmenjavah mnenj, večerjah in posebnih dogodkih. Veliko priložnosti bo za mreženje med zainteresiranimi stranmi, podjetji in vlagatelji ter za izmenjavo celovitih informacij o naložbenem procesu. Uradni jezik na dogodku Eastern Europe Tech Tour 2018 bo angleščina.

Za vsa zagonska podjetja je udeležba na EETT 2018 brezplačna. Rok za prijavo je 13. april 2018. Rok za zgodnjo registracijo je 12. april 2018.

Udeležba za predstavnike medijev je brezplačna. Za registracijo se obrnite na hhristov@techtour.com ali Irina@almazcapital.com do 11. junija 2018 za Varšavo in do 12. junija za Sofijo. Na voljo bodo tudi partnerski paketi.

O skupnosti Tech Tour 
Tech Tour, ustanovljena leta 1998, je skupnost z močnim položajem na trgu tveganega kapitala. Vsako leto promoviramo inovativna podjetja in njihove projekte na 25 dogodkih mreženja. Imamo 20-letne izkušnje po vsej Evropi in Bližnjem vzhodu, zagotavljamo pa edinstveno čezmejno platformo za inovativna tehnološka podjetja – od zamisli do zgodbe o uspehu. Obiščite: www.techtour.com.

O družbi Almaz Capital
Almaz Capital je mednarodna družba tveganega kapitala, ki vlaga v kapitalsko učinkovita tehnološka podjetja v njihovi začetni fazi delovanja. Almaz Capital, edinstveni premostitveni sklad s sedežem v Silicijevi dolini, povezuje vzhodnoevropske inženirske in podjetniške talente z ameriškim trgom ter pomaga graditi globalna podjetja. Obiščite: www.almazcapital.com.

O združenju BVCA
Bolgarsko združenje zasebnega lastniškega in tveganega kapitala (Bulgarian Private Equity and Venture Capital Association) je kontaktna točka za zasebne vlagatelje, sklade tveganega kapitala in podjetniško skupnost v Bolgariji. BVCA deluje skupaj s svojimi člani z namenom izboljšanja poslovnega okolja ter spodbujanja inovacij in gospodarske rasti v državi in regiji srednje in vzhodne Evrope. Obiščite: http://bvca.bg/en/.

Povežite se z nami
https://twitter.com/TechTourHQ
https://www.linkedin.com/company/tech-tour
https://www.facebook.com/TechTourHQ/
https://www.youtube.com/c/TechTourEurope

Več informacij o dogodkih najdete na www.techtour.com/events.

Odnosi z mediji: Irina Goryacheva, Irina@almazcapital.com; 650-644-4530