Newcap Holding A/S – Periodemeddelelse 1. kvartal 2018


Selskabsmeddelelse nr. 7 / 2018

23. maj 2018

Newcap Holding A/S – Periodemeddelelse 1. kvartal 2018

NewCap Holding A/S skal hermed afgive periodemeddelelse for 1. kvartal 2018.

Koncernen offentliggør ikke finansiel information som en del af periodemeddelelser.

Udviklingen i koncernens aktiviteter
I 1. kvartal har vi været travlt optaget af at synliggøre og implementere ”Det nye Hjerta” overfor kunder, forsikringsmæglere og samarbejdspartnere, for at positionere Hjerta på markedet i Sverige for opsparing og forsikringsformidling.

Markedet for opsparing og kapitalforvaltning er fortsat præget af stor mediebevågenhed og fortsat pres på marginaler. De finansielle markeder er desuden præget af øget volatilitet, hvilket stiller øgede krav til vores forvaltning, samtidigt med at kundernes forsigtighed stiger og dermed bremser investeringsaktiviteterne.

Hjerta Brandet, transparens og nærhed til kunderne
Bestyrelsen har siden 2015, hvor det igangsatte strategiskifte med fokus på distribution og konkurrencekraft blev igangsat, og hvor rådgivning og forvaltning er grundstammen, gennemført en lang række tiltag som først har kunnet foldes helt ud i en samlet forretningsmodel fra begyndelsen af 2018.

Fokus er på kunderne og at rådgive om og tilbyde transparente løsninger, der rammer kundernes behov og risikoprofil, og hvor vores organisation og samarbejdspartnere har en nærhed til kunderne.

Da det endnu er tidligt i implementering- og eksekveringsfasen, er det fortsat svært at vurdere i hvilket tempo de strategiske mål kan realiseres.

Implementering af Hjerta som det samlede brand for aktiviteterne indenfor forsikrings-formidling, rådgivning og opsparing udvikler sig som forventet. Mere end 50 forsikringsmæglere er nu samlet under Hjerta brandet ud af de over 230 forsikringsmæglere, der er tilknyttet Hjerta.

Kapitalforvaltning
Koncernens aktiviteter indenfor forvaltning af kundernes kapital i fonde er samlet i Monyx Asset Management. Afkast på den forvaltede kapital har været i tråd med forventninger.

Den samlede kapital under direkte forvaltning udgør pr. 31. marts 2018, SEK 33,5 mia. (SEK 33,5 pr. 31. december 2017)

Effektivisering og fokus på indtjening
Bestyrelsen har fokus på og har senest i koncernens årsregnskab for 2017 understreget, at der skal gennemføres effektiviseringer og fokus på indtjening, herunder at det opstillede mål for omkostningsprocent på 70% nås.

Der er også i 1. kvartal 2018 gennemført en række tiltag til fortsat automatiseringer og styrkelse af integrationen af koncernens aktiviteter i en samlet forretningsmodel med det formål at realisere synergieffekter.

Det er endvidere også besluttet at flytte koncernens hovedkontor i Stockholm til mere effektive og billigere lokaler, der forventes gennemført i slutningen af 2. halvår 2018.

Udvikling i regulatoriske forhold
Koncernen har i 2017 anvendt betydelige ressourcer på forberedelse af koncernens aktiviteter til ikrafttrædelsen af MiFID2. Anvendelse af og funktionaliteten af de gennemførte tiltag efter ikrafttrædelsen forløber efter planen.

En række af koncernens aktiviteter omfattes også af persondataforordningen, der træder i kraft i maj 2018. Implementeringen heraf følger planen.

Endelig omfattes en række af koncernens aktiviteter også af implementeringen af direktivet for forsikringsdistribution (IDD), der forventes at træde i kraft i 1.oktober: En række af de forventede nye bestemmelser er allerede implementeret og det forventes, at alle forhold er klar ved direktivets ikrafttrædelse.

Fremtidige ændringer i det svenske Præmie Pension System (PPM)
Som seneste omtalt i koncernens årsregnskab for 2017 side 12 har der i Sverige været en del negativ mediedebat omkring en række PPM aktører, ligesom der af den svenske regering er fremsat et katalog med forslag omkring mulige fremtidige ændringer af det svenske pensionssystem, herunder PPM-systemet.

Forslaget vedrørende PPM forventes gennemført, hvor fonde som vil være indenfor PPM- systemet, bliver omfattet af regler som skal sikre ”Et trygt og mere holdbart præmiepensionssystem”. Det foreslås bl.a., at fonde skal opfylde krav om afkast- og virksomhedshistorik, CSR og bundgrænser for forvaltet kapital for at kunne tilbyde sine fonde i PPM-systemet. Desuden vil der blive indført forbud mod markedsføring og salg af produkter indenfor PPM området via telefon, samt kræve personlig accept ved skift af fonde. Forslaget om forbud mod telefonsalg og -markedsføring og personlig accept forventes at træde i kraft pr. 1. juli 2018 og øvrige forslag skal træde i kraft 1. november 2018

De nye krav til fonde vil indgå i et nyt aftalegrundlag, der træder i stedet for tidligere samarbejdsaftale, der vil blive opsagt. Kravene er endnu ikke helt præciseret, men ud fra den allerede kendte er det vores vurdering, at koncernens fonde vil opfylde de stillede krav og også fremover vil kunne tilbyde pensionsopsparere i PPM systemet løsninger indenfor det af koncernen udviklede risikostyrede forvaltningskoncept, som også i 1. kvartal 2018 har leveret kunderne gode resultater.

Udover ovenstående forandringer har det nedsatte pensionsudvalg under regeringen også beskrevet et ønske om en større forandring af PPM systemet, der skal have et professionelt kvalificeret fondstorv. Der er tilkendegivet en målsætning om, at dette skal være på plads i løbet af 2020. Regeringen forventer indenfor kort tid at igangsætte en undersøgelse med det formål at analysere dette og fremsætte et forslag.

Verserende sager om tilgodehavender
Koncernen har siden 2010 været part i en tvist omkring et tinglyst pantebrev (afløst af sikringskonto) i en af koncernens tidligere ejendomme, anlagt dels ved dansk og dels ved svensk domstol. Den i Danmark indledte retssag mod tredjemand om frigivelse af indestående på sikringskonto, ca. DKK 15 mio., er nu afgjort i Københavns byret uden at NewCap har fået medhold og sagen er i fortsættelse heraf anket til landsretten.

Baseret på forventninger om helt eller delvist medhold i den fortsatte sag om adgang til indeståelse på sikringskonto ved Landsretten, forventninger til dividende fra det konkursbo, hvor den oprindelige tinglysning lå til fordel for, samt udfald i den i Sverige anlagte erstatningssag er det fortsat ledelsen opfattelse, at værdiansættelsen på ca. DKK 5 mio. kan fastholdes.

Ledelsen i NewCap arbejder fortsat på en afslutning af de anførte forhold, men såfremt begge sager skal afgøres ved dom, forventes en endelig afgørelse fortsat tidligst i første halvdel af 2019.

Med venlig hilsen

NewCap Holding A/S

For yderligere information kontakt venligst:

Peter Steen Christensen
Telefon: +45 2370 5885
Email: info@newcap.dk

Vedhæftet fil


Attachments

Selskabsmeddelelse 7 2018