Workday gepositioneerd als Leader in het Gartner Magic Quadrant voor Cloud Core Financial Management Suites voor middelgrote, grote en internationale organisaties

Workday is voor het tweede jaar op rij gepositioneerd als Leader en positioneert zich het meest rechts in het kwadrant voor volledigheid van de visie

Pleasanton, California, UNITED STATES


AMSTERDAM, the Netherlands, June 05, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- Workday, Inc. (NASDAQ:WDAY), leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, maakt vandaag bekend dat het door Gartner Inc. is gepositioneerd als Leader in het Magic Quadrant voor Cloud Core Financial Management Suites voor middelgrote, grote en internationale organisaties1. Workday werd voor het tweede jaar op rij erkend als Leader en positioneert zich het meest rechts in het kwadrant op het gebied van volledigheid van de visie. 

Financieel leiders hebben tegenwoordig technologische systemen nodig waarmee ze risico's kunnen beheren, nieuwe kansen weten te identificeren en ontwikkelingen kunnen bijhouden, zeker gezien de strengere eisen aan financiële afdelingen en de toenemende mate waarin businessverantwoordelijken afhankelijk van hen zijn om groei te faciliteren. Om de internationale klanten te ondersteunen, heeft Workday het cloudgebaseerde financiële systeem, Workday Financial Management, verder uitgebreid. In combinatie met Workday Prism Analytics, Workday Benchmarking en Workday Planning levert Workday functionaliteit en inzichten die nodig zijn voor het versterken van de toekomstige financiële functie. Dit wordt onder meer gerealiseerd door:

  • Slimmere automatisering: Workday blijft investeren in het intelligenter maken van de financiële toepassingen door toevoeging van machine learning. Daarmee kunnen belangrijke financiële taken geautomatiseerd worden, waardoor meer tijd vrijkomt voor projecten die werkelijk waarde toevoegen. Zo kan bijvoorbeeld een manager prijsbeleid het Workday incasso dashboard voor voorspellende analytics inzetten om te bepalen hoe groot de kans is dat een factuur op tijd betaald wordt. Een medewerker kan bijvoorbeeld bonnen met een mobiele telefoon inscannen en dankzij visuele schriftherkenning automatisch toevoegen aan een onkostendeclaratie.
  • Slimmere inzichten: Workday investeert in geavanceerde financiële analytics om klanten betere inzichten te geven. Zo biedt Workday Prism Analytics bijvoorbeeld een financieel planningsanalist bij een retailer de mogelijkheid diep in de details van rapportages te duiken, die de financiële data uit Workday combineren met de data van point-of-sale systemen. Daardoor kan onmiddellijk de winst per winkel, regio of productlijn geanalyseerd worden. Daarnaast voegt Workday’s eerste Data-as-a-Service dienst, Workday Benchmarking, benchmarkgegevens toe over winstmargepercentages en opbrengsten van geïnvesteerd kapitaal. Daarmee kunnen klanten beter hun personeelscijfers verbinden met financieel succes en zakelijke doelstellingen.
  • Slimmere gebruikseigenschappen: Workday is gefocust op het realiseren van een naadloze gebruikerservaring en daarom investeert Workday in eenvoudige interactiemogelijkheden. In Workday Planning kunnen gebruikers bijvoorbeeld realtime commentaar en antwoord geven op vragen en updates van anderen die met de planning bezig zijn, direct binnen een Worksheet, de gedeelde spreadsheet die direct in de kern van Workday’s technologieplatform is gebouwd. Klanten kunnen ook rechtstreeks in contact komen met Workday via een gespreksinterface die eindgebruikers de mogelijkheid biedt samen te werken en vragen te stellen over specifieke taken en processen.

Reactie op het nieuws

“Gartner’s erkenning van Workday als Leader in financieel management in de cloud en de meest rechtse positionering voor volledigheid van de visie, laat de continue innovatie zien die we bieden aan finance teams overal ter wereld – teams die hun business vooruit helpen met Workday”, zegt Betsy Bland, vice president financial management corporate strategy bij Workday. “Met de huidige snelheid en eisen van de business moeten finance teams kunnen bouwen op een vertrouwde technologiepartner die de klant centraal stelt. En dat is precies wat Workday doet met de onophoudelijke focus op het bieden van inzichten, ervaring en slagkracht aan klanten om aan hun huidige en toekomstige financiële behoeften te kunnen voldoen.”

Aanvullende informatie

1 Gartner “2018 Magic Quadrant for Cloud Core Financial Management Suites for Midsize, Large and Global Enterprises,” by John E. Van Decker, Robert P. Anderson, Mike Guay, 29 May 2018.

Disclaimer
Gartner beveelt geen van de leveranciers, producten of services uit zijn onderzoekspublicaties aan. Het advies van Gartner aan technologiegebruikers is ook niet om alleen de leveranciers met de hoogste scores of andere specificaties te selecteren. De Gartner onderzoeksrapporten geven de meningen van de Gartner onderzoeksorganisatie weer en dienen niet beschouwd te worden als feitelijke constateringen. Gartner wijst alle claims, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek af, inclusief claims over verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Workday
Workday is een toonaangevende leverancier van enterprise cloud applicaties voor finance en human resources. Workday is opgericht in 2005 en levert applicaties op het gebied van financial management, human capital management en analytics die zijn ontworpen voor de grootste ondernemingen, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties wereldwijd. Honderden ondernemingen, variërend van medium enterprises tot Fortune 50 companies, hebben inmiddels voor Workday gekozen.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, onder andere verklaringen omtrent de verwachte prestaties en voordelen van de producten van Workday. De woorden "geloven", “kunnen”, “zullen”, “plannen”, “verwachten” en soortgelijke termen zijn bedoeld om aan te geven dat het om toekomstgerichte verklaringen gaat. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan risicofactoren, onzekerheden en aannames. Indien de risicofactoren concreet worden of aannames onjuist blijken, kunnen resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen zijn genoemd. Risicofactoren houden onder meer in, maar beperken zich niet tot, de risicofactoren zoals beschreven in de bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedeponeerde stukken, waaronder ons Formulier 10-Q voor het kwartaal dat op 30 april 2018 eindigde, en onze toekomstige verslagen die wij van tijd tot tijd aan de SEC zullen overleggen, waarin de feitelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachte resultaten. Workday aanvaardt geen enkele verplichting en heeft op dit moment niet de intentie om eventuele toekomstgerichte verklaringen na publicatie te actualiseren.

Niet op de markt gebrachte diensten, kenmerken of functies die in dit document, op onze website of in andere persberichten of publieke verklaringen zijn genoemd en op dit moment niet beschikbaar zijn, kunnen naar goeddunken door Workday worden gewijzigd en kunnen niet als gepland of in het geheel niet worden geleverd. Klanten die diensten van Workday, Inc. aanschaffen, dienen hun aankoopbeslissing te maken op basis van de op dit moment beschikbare diensten, kenmerken en functies.

© 2018. Workday, Inc. Alle rechten voorbehouden. Workday en het logo van Workday zijn geregistreerde merken van Workday, Inc.

Voor meer persinformatie:
Yellow Communications, Lisa Elzinga, telefoon +31 (0)23 555 34 24, e-mail workday@yellow-communications.com.


Tags