Status finansiering Indien


Förhandlingar med indisk partner har nu gått in i slutfas. Bolaget har idag begärt utbetalning av tidigare avtalad konvertibel bryggfinansiering om 2,5 MSEK. Samtidigt har långivarna begärt konvertering av 1 MSEK till aktier.

Förhandlingarna med indisk partner fortgår och har nu gått in i en slutfas. 
Det tänkta affärsupplägget är relativt komplicerat och kan omfatta att vi erhåller en investering såväl i Indien som i Sverige. Samtidigt måste ett licensavtal skrivas mellan Clean Motion och Zbee India. Vi räknar med att kunna ha färdiga avtal under november månad. Kopplat till förhandlingarna har vår affärsplan för Indien uppdaterats löpande men bygger fortfarande på ett mål att nå 10.000 fordon per år. Detta bedöms uppnås på 3 års sikt. Redan inom 12 månader beräknas komponentkostnaden ha halverats och bedömningen görs att vi kommer att kunna ha en bruttomarginal på Zbee på drygt 20% vilket kommer att öka till 40% under 3-års perioden.
Parallellt löper vårt projekt för lokal tillverkning av Zbee. Baserat på inkomna kostnadsuppskattningar och offerter från underleverantörer ser vi ut att nå våra kostnadsmål i produkten i tre steg. Det första steget bygger på lokal karosstillverkning och bedöms vara slutfört första halvåret 2019. Det andra och tredje steget omfattar mer komponentlokalisering och förenklingar planeras till Q3 2019 samt i slutet av 2019. 

Bolaget har idag begärt utbetalning av 2,5 MSEK av de återstående 5 MSEK konvertibel bryggfinansiering som avtalades i mars 2018. Detta bedöms som tillräckligt till dess att likvid erhålls från det förväntade indiska avtalet.
Långivarna har också begärt konvertering av 1 MSEK av tidigare lån vilket sker till en kurs på 8,82 enligt villkor i konverteringslånet (15% rabatt på 10 dagars volymvägt medelvärde). Det innebär att 113 342 aktier nyemitteras. 
Det totala antalet aktier efter konvertering (inklusive emissionen i maj om
523 000 aktier) blir 14 599 342 aktier. Detta innebär en utspädningseffekt på 0,78%.    

Lerum, 2018-11-07
För mer information, vänligen kontakta:
Göran Folkesson
VD, Clean Motion AB
Tel: +46 735 320 273
Email: goran@cleanmotion.se

Denna information är sådan information som Clean Motion AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2018-11-07 kl. 12:30 CET.

Om Clean Motion AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer elfordon. Bolagets vision är att utveckla verkligt hållbara produkter som den stora massan av världens befolkning har råd med. Clean Motion har därför utvecklat nästa generation av effektiva och miljövänliga fordon för att möta 2000- talets transportbehov. Bolagets elektriska fordon, Zbee, är lätt, har en hög effektivitet och således en mycket god driftsekonomi. Clean Motion förser marknaden med säkra och energieffektiva fordon för en hållbar stadstrafikmiljö.

Clean Motion AB är listat på First North vid Nasdaq Stockholm. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser. För ytterligare information, vänligen besök: www.cleanmotion.se

Bilaga


Attachments

Clean Motion PM, 20181107, Status finansiering Indien