Newcap Holding A/S – Periodemeddelelse 3. kvartal 2018


 

Selskabsmeddelelse nr. 10 / 2018

21. november 2018

Newcap Holding A/S – Periodemeddelelse 3. kvartal 2018

NewCap Holding A/S skal hermed afgive periodemeddelelse for 3. kvartal 2018.

Koncernen offentliggør ikke finansiel information som en del af periodemeddelelser.

Udviklingen i koncernens aktiviteter
Udviklingen i koncernens driftsindtjening i 3. kvartal 2018 ligger inden for rammerne af de udmeldte forventninger, der hermed fastholdes.

I 3. kvartal har vi fortsat været travlt optaget af at synliggøre og implementere ”Det nye Hjerta” overfor kunder, forsikringsmæglere og samarbejdspartnere, for at positionere Hjerta på markedet i Sverige for opsparing og forsikringsformidling.

Fokus er på, at Hjertas tilbud, både til slutkunder og til forsikringsmæglere samt rådgivere er skarpt og anvendeligt, og at de store ændringer i den finansielle regulering, herunder MiFID2 og IDD, er integreret og implementeret. Dette betyder bl.a., at koncernens rådgivnings- og investeringsplatform effektivt understøtter forsikringsmæglernes og rådgivernes virksomhed, og håndterer alle relevante regulatoriske forhold.

Markedet for opsparing og kapitalforvaltning er fortsat præget af stor mediebevågenhed og fortsat pres på marginaler. De finansielle markeder er desuden præget af øget volatilitet, hvilket stiller øgede krav til vores forvaltning, samtidigt med at kundernes forsigtighed stiger og dermed bremser investeringsaktiviteterne. Effekten af de gennemførte tiltag har endnu ikke vist en synlig effekt på tilgang af nye kunder og det er fortsat endnu for tidligt i implementering- og eksekveringsfasen, at have et grundlag for at vurdere i hvilket tempo de strategiske mål kan realiseres.

Koncernen har for at fastholde konkurrencekraften gennemført en tilpasning af prisstruktur r i koncernens produkter. Koncernen har ligeledes igangsat og gennemført en række omkostningsbesparende tiltag for at sikre den fortsatte indtjeningsevne.

Kapitalforvaltning
Koncernens aktiviteter indenfor forvaltning af kundernes kapital i fonde er samlet i Monyx Asset Management. Afkast på den forvaltede kapital har været i tråd med forventninger.

Den samlede kapital under direkte forvaltning udgør pr. 30. september 2018, SEK 35,1 mia. (SEK 33,5 pr. 31. december 2017)

Effektivisering og fokus på indtjening
Bestyrelsen har fokus på koncernens indtjening og har opsat en klart mål om, at der skal opnås en vækst i indtjening og cash flow i de kommende år. Der er således et stort fokus på, at der i forbindelse med at koncernens aktiviteter er samlet i en forretningsmodel, både realiseres en vækst i antallet af kunder og at mulige synergieffekter realiseres, samt at der gennemføres mulige effektiviseringer og optimeringer.

Som led heri flytter koncernens hovedkontor i Stockholm til mere effektive og billigere lokaler i december 2018.

Som oplyst i NewCap Holding A/S´s halvårsregnskab pr. 30. juni 2018 side 9 forventer ledelsen at fastlægge mål for den fremtidige udvikling i væsentlige nøgletal, der påtænkes fremlagt i forbindelse med offentliggørelse af selskabets årsrapport for 2018.

Udvikling i regulatoriske forhold
Gennemførelsen og ikræftstrædelsen af MiFID2 er nu fuldt ud implementeret i koncernens produkter og arbejdsprocesser. Implementeringen af direktivet for forsikringsdistribution IDD trådte i kraft 1. oktober 2018 og koncernen har implementeret reglerne herfor i de aktiviteter der er omfattet heraf.

De store regulatoriske ændringer, der er gennemført de senere år, for at sikre kunderne er nu endeligt gennemført og implementeret i svensk lovgivning og finansiel regulering. Der er dog endnu en uklarhed om, hvordan nogle af reglerne i praksis fortolkes og forvaltes. Det betyder, at det endnu er for tidligt at vurdere, hvordan særligt de store markedsaktører vil agere og positionere sig i det fremtidige marked.

Fremtidige ændringer i det svenske Præmie Pension System (PPM)
Som seneste omtalt i NewCap Holding A/S´s halvårsregnskab for 2018 side 4 har den svenske regering fremsat et katalog med et forslag omkring fremtidige ændringer af det svenske pensionssystem, herunder PPM systemet som skal gennemføres i 2 step. De svenske pensionsmyndigheder har nu offentliggjort kravene for deltagelse i step 1, og der er iværksat et ansøgningsforløb for, at koncernens fonde vil opfylde de stillede krav og også fremover vil kunne tilbyde pensionsopsparere i PPM systemet løsninger indenfor det af koncernen udviklede risikostyrede forvaltningskoncept, som også i 2018 har leveret kunderne gode resultater.
Der er dog endnu ikke fuld klarhed over, hvordan pensionsmyndighederne vil forvalte de opstillede specifikke krav til at udbudte fonde kan fortsætte i step 1. Ansøgningen om fortsat deltagelse skal ske inden årets udgang og der forventes svar i løbet af første halvår 2019.

Gennemført ændring af ledelse
Som oplyst i selskabsmeddelelse nr. 9 / 2018 har bestyrelsen i NewCap Holding A/S besluttet at Ole Rosholm, der hidtil har haft titel af udviklingsdirektør med ansvar for koncernens svenske forretningsaktiviteter, fra 1. september 2018 er administrerende direktør i NewCap Holding A/S.

Peter Steen Christensen, der hidtil har fungeret som Administrerende direktør i NewCap Holding A/S fortsætter i direktionen for NewCap Holding A/S.

Udnævnelsen af Ole Rosholm til administrerende direktør er en naturlig cementering af, at det er udviklingen af koncernens svenske forretningsaktiviteter og gennemførelsen af de fastlagte strategiplaner m.v., der er afgørende for koncernen.

Samtidig med udnævnelsen til administrerende direktør etableres en fælles forretningsledelse på tværs af koncernens selskaber, der skal sikre hurtig og effektiv eksekvering af de nødvendige forretningsmæssige tiltag, under ledelse af Ole Rosholm.

Med venlig hilsen

NewCap Holding A/S

For yderligere information kontakt venligst:

Peter Steen Christensen
Telefon: +45 2370 5885
Email: info@newcap.dk

Vedhæftet fil


Attachments

Selskabsmeddelelse 10 2018