Izmaiņas Latvijas valsts vērtspapīru primāro dīleru sarakstā


Ir notikušas izmaiņas Latvijas valsts vērtspapīru primāro dīleru (PD) grupā: Ar 2019. gada 2. janvāri Luminor Bank AS (Igaunija) pieņēmusi un pārņēmusi visus Luminor Bank AB (Lietuva) aktīvus, kā arī visas tiesības un pienākumus, tajā skaitā tiesības un pienākumus, kas izriet no primārā dīlera līguma ar Valsts kasi. Turpmāk visus pienākumus, kas izriet no primārā dīlera līguma, pārņēmusi un pildīs Luminor Bank AS (Igaunija).

Primārie dīleri ir Valsts kases sadarbības partneri, kuriem ir tiesības piedalīties iekšējā tirgus valsts  vērtspapīru sākotnējās izsolēs, un tie nodrošina vērtspapīru likviditāti un pirkšanas/pārdošanas cenas otrreizējā tirgū, kam ir būtiska nozīme Latvijas valsts aizņemšanās vadībā. Primāro dīleru sistēma izveidota, lai veicinātu Latvijas valsts vērtspapīru tirgus attīstību.

Vairāk informācijas par primāro dīleru sistēmu Valsts kases mājas lapā: https://www.kase.gov.lv/valsts-parada-vadiba/iekseja-aiznemuma-vertspapiri/primarie-dileri

 

Nasdaq Baltic
Transaction Services
+371 67 212 431
www.nasdaqbaltic.com

Nasdaq Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu uzņēmumus un biržas/regulētos tirgus un alternatīvos tirgus First North, kurus pārvalda Nasdaq grupā ietilpstošie Baltijas valstīs esošie uzņēmumi, t.i. Nasdaq Tallinn AS, Nasdaq Riga AS un AB Nasdaq Vilnius.