Nasdaq sveic Magnetic MRO obligācijas Baltijas First North tirgū


Rīga/Tallina/Viļņa, Nasdaq Baltija, 2019. gada 14. februāris – Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) paziņo par Magnetic MRO obligāciju iekļaušanu un tirdzniecības uzsākšanu biržas Nasdaq Tallinn alternatīvajā tirgū First North no 14. februāra.

Magnetic MRO piedāvā pilnu komerciālo gaisa kuģu tehniskās apkopes klāstu. Uzņēmums ir sertificēts Eiropas Aviācijas drošības aģentūrā un ASV Federālās aviācijas administrācijā. Magnetic MRO galvenais birojs atrodas Igaunijā ar vairākām filiālēm citur pasaulē.

Magnetic MRO, izplatot obligācijas privātā piedāvājumā, piesaistīja 8 miljonus EUR uzņēmuma izaugsmes plānu īstenošanai, tostarp finansēja stratēģisku aktīvu iegādi. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 100 EUR. Gada kupona likme ir 8% ar izmaksu reizi ceturksnī un dzēšanas termiņu - 3 gadi. Obligācijas iegādājušies kopskaitā 70 investori no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas.

“Magnetic MRO gadu gaitā piedzīvojis pārsteidzošas pārmaiņas. Kā liecina saņemtie apbalvojumi, šobrīd Magnetic MRO ir viens no veiksmīgākajiem un cienītākajiem uzņēmumiem Igaunijā,” sacīja Kaarel Ots, Nasdaq Tallinn vadītājs. “Lieliski, ka tik ambicioza komanda startē First North tirgū, lai palielinātu savu kapitālu un rastu iespējas uzņēmuma turpmākai globālai izaugsmei. Vēlot uzņēmumam visu to labāko turpmākajā attīstībā kā kotētam uzņēmumam, es ceru drīzā nākotnē redzēt Magnetic MRO arī regulētajā tirgū.”

“2018. gada sākumā Hangxin, starptautisks gaisa kuģu rezerves daļu apkopes uzņēmums, kas kotēts Šanhajas biržā, iegādājās Magnetic MRO akcijas. Tas nozīmē, ka mēs esam ievērojuši publiski kotēta uzņēmuma noteikumus gandrīz gadu. Tādējādi mūsu organizācijas iekšējās procedūras bija sagatavotas obligāciju kotēšanai First North tirgū, ļaujot Baltijas investoriem ieguldīt mūsu izaugsmē. Mēs bijām ļoti priecīgi, ka mūsu obligācijas iegādājās investori no visas Baltijas, tostarp investīciju fondi, bankas un privātie investori,” sacīja Risto Mäeots, Magnetic MRO vadītājs.

Magnetic MRO ir izvēlējusies Redgate Capital par savu First North Sertificēto konsultantu. Andrei Zaborski, Redgate Capital partneris pauda, ka Magnetic MRO kotēšana First North tirgū ir lieliska ziņa vietējiem un reģionālajiem investoriem. “Magnetic MRO ir spēcīgs uzņēmums ar pievilcīgu izaugsmes vēsturi, kas strādā ļoti interesantā globālā sektorā ar augstu pievienoto vērtību,” sacīja Zaborski. “Es ieteiktu investoriem paturēt Magnetic MRO savā redzeslokā saistībā ar potenciāli papildu obligāciju emisiju vai jaunu instrumentu emisiju. First North tirgus ir tramplīns, kas ļauj uzņēmumiem sasniegt lielākus tirgus, un vienlaikus tā ir lieliska vieta privātiem investoriem iepazīt jaunos uzņēmumus tirgū.”

Magnetic MRO piedāvā pilnu tehniskās apkopes pakalpojumu klāstu gaisa kuģiem. Uzņēmuma galvenais birojs atrodas Tallinas lidostā. 2018. gada janvārī investīciju kompānija BaltCap, kas ir iepriekšējais Magnetic MRO īpašnieks, pārdeva Magnetic MRO 100% akciju ķīniešu uzņēmumam Guangzhou Hangxin Aviation Technology (Hangxin). Tas bija un vēl joprojām ir lielākais ķīniešu ieguldījums Igaunijas uzņēmumā. 2017. gadā Magnetic MRO ieņēmumi pārsniedza 90 miljonus EUR, un neto peļņa sasniedza aptuveni 4 miljonus EUR. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 400 darbinieku. 2017. gadā Magnetic MRO tika nosaukts par “Gada uzņēmumu” un “Gada eksportētāju” Igaunijā.

Alternatīvais tirgus First North sniedz iespējas augošiem uzņēmumiem piesaistīt kapitālu attīstībai un veicināt savu atpazīstamību. Salīdzinot ar regulētā tirgus prasībām, alternatīvā tirgus prasības ir mērenākas, tādējādi augošiem uzņēmumiem ir vieglāk kļūt publiskiem. First North tirgus sniedz iespēju investoriem piedalīties uzņēmuma izaugsmes stāstā, ieguldot savus brīvos līdzekļus produktīvās investīcijās. Savukārt uzņēmumiem First North ir pirmais solis ceļā uz regulēto tirgu.

Par Nasdaq
Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) ir pasaulē vadošā biržu kompānija, kas sniedz tirdzniecības un kotēšanas iespējas investoriem un uzņēmumiem, nodrošina biržu tehnoloģiju un informācijas pakalpojumus. Nasdaq klientiem piedāvā daudzveidīgus risinājumus, sniedzot iespēju plānot, uzlabot un īstenot savas biznesa ieceres ar pārliecību, izmantojot pārbaudītas tehnoloģijas, navigējot mūsdienu globālajos kapitāla tirgos. Nasdaq ir pirmās elektroniskās biržas izveidotāja pasaulē, un tās izstrādātās biržu tehnoloģijas nodrošina pakalpojumus vairāk nekā 100 biržās 50 valstīs. Nasdaq grupas biržās kotējas vairāk kā 4000 uzņēmumu, kuru kopējā tirgus vērtība sasniedz 12 triljonus ASV dolāru. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet http://business.nasdaq.com

Nasdaq Baltija ir reģionāls kapitāla tirgus, kas ietver Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius biržas un Nasdaq CSD centrālo vērtspapīru depozitāriju. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet nasdaqbaltic.com

Brīdinājums par paziņojumiem, kas vērsti uz nākotni
Informācija, kas šeit tiek sniegta, satur uz nākotni vērstus paziņojumus, kas ietver virkni risku un neskaidrību. Nasdaq brīdina, ka jebkura uz nākotni vērsta informācija negarantē, ka nākotnē šādi rādītāji tiks sasniegti, un faktiskos rezultātus var ietekmēt no Nasdaq neatkarīgi apstākļi. Nasdaq neuzņemas nekādu pienākumu publiski atjaunināt jebkuru uz nākotni vērstu paziņojumu.

Mediju kontakti:
Dace Bulte
+371 67 212 431
dace.bulte@nasdaq.com