Reka Kaapeli toimittaa kaapelit sataan tuulivoimalaan Norjan tuulipuistoissa

Hyvinkää, FINLAND


NEO INDUSTRIAL OYJ        LEHDISTÖTIEDOTE              25.3.2019 klo 15.00

Reka Kaapeli toimittaa kaapelit 100 tuulivoimalaan Norjan tuulipuistoissa

Neo Industrialin tytäryhtiö Reka Kaapeli toimittaa 210 kilometriä keskijännitekaapeleita kolmeen tuulipuistoon Norjassa.

Reka Kaapeli toimittaa kaapeloinnit yhteistyössä norjalaisen verkonrakennusyhtiön Linka AS:n kanssa Keski-Norjassa sijaitseviin Geitfjelletin, Harbaksfjelletin ja Kvenndalsfjelletin tuulipuistoihin. Rekan 36 kV:n keskijännitekaapelit varmistavat näissä tuulipuistoissa yhteensä sadan tuulivoimalan energiansiirron.

Tuulivoimaloiden rakentaminen on aloitettu vuonna 2018, ja ne valmistuvat vuoden 2020 aikana. Rekan kaapeleilla varustetut kolme tuulipuistoa tuottavat yhteensä 1401 GWh sähköä ja niiden kokonaiskapasiteetti on 420 megawattia. Kun alue on valmis, sen kuusi tuulipuistoa muodostavat Euroopan suurimman mantereella sijaitsevan tuulipuiston.

"Uusiutuvan energian kasvettua nopeasti Euroopassa Reka Kaapeli on kehittänyt laadukkaita kaapeliratkaisuja erityisesti tuulivoiman sovelluksiin. Olemme ylpeitä siitä, että voimme olla osa kehitystä kohti kestävämpää energiantuotantoa," sanoo Reka Kaapelin ja Neo Industrialin toimitusjohtaja Ralf Sohlström.

Rekalta tuulivoimaloihin optimoidut ratkaisut vaativiin pohjoisiin olosuhteisiin

Reka Kaapelin Dryrex WIND -tuotesarjan kaapelit ovat tuulivoimaloiden energiansiirtoverkkoon soveltuvia keskijännitekaapeleita. Ne voidaan sijoittaa suoraan maahan myös ranta-alueilla ja rannikon rantaviivasta ulospäin työntyvissä pengerryksissä. Dryrex WIND -kaapelit soveltuvat myös toistuvasti tai jatkuvasti märkään maaperään.

Reka Kaapelilla on jo vuosien kokemus tuulivoimaloiden sisäisistä nousukaapeleista. Tuulivoimaloihin optimoidun tuotesarjan halogeenittomat voima- ja keskijännitekaapelit ovat koeteltuja ja kustannustehokkaita vaihtoehtoja vaativiin pohjoisiin olosuhteisiin rakennettavien tuulivoimalaitosten sähkönsiirtoon.

Lue lisää Reka Kaapelin tuulivoimakaapeleista: https://www.reka.fi/sovellusalueet/kaapelit-tuulipuistoihin

Lisätietoja:
Ralf Sohlström, toimitusjohtaja, puh. 040 770 2720


Visualisointi Harbaksfjelletin tuulipuistosta

www.neoindustrial.fi

Neo Industrial Oyj:n strategiana on investoida pääasiassa teollista liiketoimintaa harjoittaviin ja keskenään synergiaetuja tarjoaviin yrityksiin. Yhtiön tavoitteena on kehittää ostettuja yrityksiä aktiivisella omistajuudella ja luoda niihin lisää arvoa. Tuottoa sijoitukselle syntyy osinkona ja arvonnousuna. Neo Industrialin B-osake noteerataan NASDAQ Helsingin päämarkkinalla. Neo Industrialin teollisena toimialana on kaapeliteollisuus.