1. kvartal 2019: Jobmarkedet er fortsat stagnerende


I 1. kvartal 2019 fakturerede koncernen for 84 mio. kr. – et lille fald på 3% i forhold til 87 mio. kr. i 1. kvartal 2018. Nettoomsætningen blev på 83 mio. kr. - en stigning på 1% i forhold til 82 mio. kr. i 1. kvartal 2018. Driftsoverskud før renter og skat blev 22 mio. kr. mod 29 mio. kr. i 1. kvartal 2018. Jobindex har øget omkostningerne i forventning om en stigning i omsætningen på ca. 10% i 2019.

Det totale antal jobannoncer på internettet er imidlertid ikke steget, formodentlig fordi jobmarkedet har været negativt påvirket af usikkerhed om Brexit og handelskrig m.m. April måned er dog steget lidt i forhold til niveauet i april sidste år. Vi forventer stadig at jobmarkedet vil stige, når der kommer en afklaring på Brexit og handelskrigen, men det vil formodentlig først ske efter sommerferien. Vi har derfor i sidste uge nedjusteret forventningerne til en nettoomsætning i niveauet 330 mio. kr. og et driftsoverskud i niveauet 90 mio. kr. mod tidligere forventet hhv. 350 mio. kr. og 100 mio. kr.

Efter 20 år på Frederiksberg har Jobindex indgået en aftale med PensionDanmark om til næste år at flytte ind i et nyistandsat lejemål på 7400 m2 på Carl Jacobsens Vej 29 ved Ny Ellebjerg station i Valby. Der er tale om Søfartsstyrelsens lokaler, som bliver ledige fordi Søfartsstyrelsen er flyttet til Korsør. Med det nye lejemål er det planen at Jobindex, StepStone, it-jobbank og Jobbsafari flytter til Valby. Derved får vi samlet alle de medarbejdere, der beskæftiger sig med jobannoncer og rekruttering. Det åbner mulighed for forenklinger og et tættere samarbejde mellem de forskellige selskaber og medarbejdere. Computerworld bliver i Herlev, hvor der er faciliteter til afholdelse af kurser og gode tilkørsels- og parkeringsforhold til kursusdeltagere. Indflytningen forventes at ske i juli måned 2020.

Vedhæftet fil


Attachments

Kvartalsrapport 1. kvartal 2019 v3