Terveystalo Oyj: Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen jättää tehtävänsä, hallitus aloittanut seuraajan haun


Terveystalo Oyj, pörssitiedote 28.5.2019 klo 09.00

Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen (49), on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä. Yhtiön hallitus käynnistää välittömästi uuden toimitusjohtajan haun. Närhinen jatkaa yhtiön toimitusjohtajan tehtävässä kunnes hänen seuraajansa valinta on tehty.

”Olen saanut olla mukana rakentamassa ja johtamassa Terveystalon valtavaa muutosta. Olemme vajaassa kymmenessä vuodessa nelinkertaistaneet yhtiön liikevaihdon ja viisinkertaistaneet tuloksen. Samaan aikaan Terveystalo on kasvanut toimialan arvostetuimmaksi brändiksi, kiinnostavimmaksi työnantajaksi sekä verkostoltaan ja liikevaihdoltaan Suomen suurimmaksi terveyspalveluyritykseksi. Henkilökohtaisesti on ollut uskomattoman hienoa nähdä Terveystalon transformaatio kannattavaksi kasvuyhtiöksi ja terveydenhuollon laatujohtajaksi ja miten yhtiöön on kasvanut vahva osaamisen kulttuuri. Terveystalo on yksi Suomen monimuotoisimmista yhtiöistä, mikä mahdollistaa huippuosaamisen sekä -tulokset. Olen äärimmäisen ylpeä terveystalolaisista ja siitä, mitä olemme saaneet aikaan”, toimitusjohtaja Yrjö Närhinen toteaa.
 
”Yrjö Närhinen on luotsannut Terveystalon läpi valtavan muutoksen rakentaen yhtiöstä yhden terveydenhuollon laatujohtajista maailmassa. Kiitän koko hallituksen puolesta Yrjöä hänen panoksestaan ja kunnioitamme sekä tuemme hänen päätöstään. Hallitus on erittäin sitoutunut rakentamaan ja kehittämään yhtiötä eteenpäin. Seuraajan haku on aloitettu, ja olemme yhdessä sopineet, että Yrjö Närhinen hoitaa toimitusjohtajan tehtäviään täysipäiväisesti niin kauan kunnes hänen seuraajansa on valittu”, toteaa Terveystalon hallituksen puheenjohtaja Kari Kauniskangas.  

”Terveystalon liiketoiminta ja markkina-asema ovat vahvassa kasvussa kaikissa asiakassegmenteissä, mikä luo hyvät eväät yhtiön tulevaisuudelle. Henkilökohtaisesti koen, että nyt on hyvä hetki siirtyä syrjään ja antaa uusien tuulien puhaltaa yhtiöön. Samalla voin itse keskittyä uusiin mahdollisuuksiin omalla urallani”, Närhinen perustelee.

Terveystalo Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Susanna Laine, viestintä- ja brändijohtaja
Puh. 050 545 8333
Susanna.h.laine@terveystalo.com 
Mediapuh. 050 358 1170

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.terveystalo.com
  

Terveystalo lyhyesti
Terveystalo on Helsingin pörssissä listattu julkinen osakeyhtiö, jolla on vahva suomalainen omistus.  Terveystalo on liikevaihdoltaan ja verkostoltaan Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluja yritys- ja yksityisasiakkaille ja julkiselle sektorille. Valtakunnallinen verkostomme kattaa noin 260 toimipaikkaa eri puolilla Suomea. Toimipaikkaverkostoa täydentävät ympäri vuorokauden saatavilla olevat digitaaliset palvelut.

Vuonna 2018 Terveystalossa asioi 1,2 miljoonaa yksittäistä asiakasta. Lääkärikäyntejä tehtiin noin 3,5 miljoonaa. Terveystalossa työskentelee yli 10 000 terveydenhuollon ammattilaista, joista noin puolet toimii itsenäisinä ammatinharjoittajina. Terveystalon palveluilla on Avainlippu-tunnus ja yhtiö on Suomalaisen Työn Liiton jäsen. www.terveystalo.com