Bæredygtig løsning for bekæmpelse af alger og bakterier i fiskeopdræt


Selskabsmeddelelse nr. 8 

Vejle 28. maj 2019

Waturu indgår aftale med international anerkendt virksomhed indenfor fiskeopdræt. Hensigten er at fjerne risikoen for dødeligheden af fisk som følge af udefra kommende bakterier eller alger.

Tonsvis af fisk dør som følge af påvirkning af alger eller bakterier af forskellig art.

Waturu har udviklet en ny type bæredygtig løsning til behandling af procesvand til bl.a. fiskeopdræt der ved brug af elektroder i et vandflow slår bakterier og alger ihjel samt tilføre vandet antioxidanter.

Hidtil har den gængse løsning været at medicinere fiskene imod sygdomme som Flavobacterium psychrophilum, brug af formalin samt rensning af vandet ved brug af bl.a. UV belysning. Desværre ses en øget dødelighed blandt fiskene, som muligvis kan tilskrives resistens overfor nuværende medicin samt sporadisk øgede forekomster af alger og bakterier som følge af vejret.

Aftalen indebærer at Waturu opstiller testanlæg i løbet af juni måned og at der i de efterfølgende 6 - 8 uger dokumenteres på forbedring af overlevelsesgraden samt hurtigere udvoksning.

"Den klimavenlige teknologi Waturu har udviklet, betegner vi som en platformsteknologi. Der er nemlig i mange forskellige brancher brug for behandling af vand hvad enten der er tale om opvarmning, rensning eller en kombination. Vi kalder det vores OEM forretningsområde og med aftalen beviser vi at det er muligt at eksekverer og udbrede forretningen. Når resultaterne foreligger senere på året vil vi vurdere indvirkningen på de fremtidige resultater". Udtaler CFO i Waturu Holding A/S, Michael Nørgaard.

De skandinaviske lande er i front indenfor fiskeopdræt baseret på typen RAS - Recirculating Aquaculture Systems, og har totalt mere end ca. 700 anlæg. På verdensplan findes der flere tusinde anlæg og i år 2030 forventes det at op til 40% af det globale fiskemarked leveres fra RAS anlæg. På det anlæg der medvirker i testen produceres der årligt ca. 750 ton ørred. Den nuværende dødelighed blandt fiskene er på ca. 40%.

Kort om virksomheden

Waturu Holding A/S er en Greentech-virksomhed, der tilbyder en innovativ vandteknologi. Teknologien leverer øjeblikkeligt varmt vand på
bæredygtig og ansvarlig vis. Vand- og energiforbruget sænkes med hhv. 75% og 94% sammenlignet med en fjernvarmeløsning med
cirkulation. Med besparelserne følger en betydelig CO2-reduktion.
Integration af selskabets teknologi i eksterne produkter samt behandling af spilde- og industrivand er ligeledes forretningsområder, som der
fokuseres på.
Virksomheden igangsætter i 2019 automatiseret produktion i Danmark, har etablerede datterselskaber og har patent samt
patentansøgninger i proces.

Yderligere oplysninger:

CEO Toke Reedtz, tlf.: +45 5188 1262, e-mail: toke@waturu.com
CFO Michael Nørgaard, tlf.: +45 2720 6214, e-mail: mn@waturu.com

Waturu Holding A/S
Sjællandsgade 32
7100 Vejle
www.waturu.com

Certified Adviser:
Västra Hammen Corporate Finance AB
Per Lönn, tlf. +46 40 200 255
Jungmansgatan 12
211 11 Malmö
Sweden
www.vhcorp.se